عوارض پدر شدن در سن بالا چیست؟
دکتر محمدرضا صفرینژاد در گفتوگو با خبرنگار سرویس پزشکی خبرگزاری آنا درباره باروری در مردان مسن گفت: در دو دهه گذشته سن ازدواج در جوامع مختلف بالا رفته و امروزه تعداد مردانیکه در دهه چهارم و پنجم زندگی خواهان صاحب فرزند شدن هستند روز به روز افزایش می یابد. با بالا رفتن سن مردان از قدرت باروری آنها کاسته شده و میزان اختلالات کروموزومی در اسپرم آنها مثل شکست DNA کروموزوم بیشتر میشود. بنابراین با بالا رفتن سن نه تنها از قدرت باروری مرد کاسته میشود، بلکه خطر تولد نوزاد با اختلالات ژنتیکی نیز افزایش مییابد.
وی با تاکید براینکه قدرت باروری در زنان و مردان در ارتباط مستقیم با سن افراد قرار دارد افزود: قدرت باروری در مردان 40 سال به بالا کمی کاهش مییابد به گونهای قدرت باروری در مردانی که در دهه پنجم زندگی هستند، 50 درصد مردانی است که در دهه سوم زندگی میکنند.
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران در ادامه تصریح کرد: گاه مردان در اثر افزایش سن دچار برخی بیماریهایی میشوند که ناچار به استفاده منظم از برخی داروها هستند که این داروها نیز میتواند در قدرت باروری مردان تاثیر گذار باشد.
صفری نژاد با اشاره به نقس بیضه در مردان گفت: بیضه دو نقش اساسی از قبیل تولید هورمونهای مردانه و نطفه(اسپرم) را در مردان به عهده دارد که افزایش سن موجب کاهش کیفیت عملکرد بیضه و در نتیجه کاهش باروری میشود.
وی افزود: برخی مردان نیز در محیطهایی کار میکنند که با برخی آلایندهها مانند رنگ و مواد شیمیایی، سموم شیمیایی و گیاهی و ... سرو کار دارند که قرار گرفتن در معرض این عوامل موجب کاهش قدرت باروری در مردان میشود.
رئیس انجمن علمی سلامت خانواده ایران در پایان خاطرنشان کرد: آزمایش قدرت باروری باید جزو آزمایشهای قبل از ازدواج قرار بگیرد زیرا برخی زوجها که ناخواسته و به دلیل نداشتن آگاهی باروری و فرزنددار شدن را 10 سال پس از ازدواج به تاخیر میاندازند متوجه میشوند که از ابتدا نابارور بوده و یا افزایش سن موجب ناباروری آنها شده است.
انتهای پیام/