تکذیب اخبار ورود تب کریمه کنگو به تهران و لرستان/تب کریمه کنگو با خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمیشود
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت در خصوص آخرین وضعیت بیماری تب کریمه کنگو گفت: تاکنون هیچ موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران و استان لرستان مشاهده نشده و اخباری که در این رابطه منتشر شده، کذب است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر همچنین خبر ابتلای 4 نفر به تب کریمه کنگو در الیگودرز را تکذیب کرد و گفت: این خبر به هیچ وجه صحت نداشته و چنانچه مواردی از این بیماری در کشور مشاهده شود، مطابق معمول به طور منظم توسط وزارت بهداشت اعلام میشود.
وی افزود: تمام موارد مشکوک به این بیماری نمونه گیری شده و ظرف 24 تا 48 ساعت تشخیص قطعی آن اعلام میشود. همچنین در شهرستان الیگودرز تمام موارد مشکوک مورد آزمایش قرار گرفتند که همگی منفی بودند.
گویا بیان کرد: درج اینگونه اخبار بدون اطلاع از صحت و سقم آن و کسب اطلاع از وزارت بهداشت نتیجهای جز تشویش اذهان عمومی و نگرانی مردم و روی آوردن به رفتارهای غیربهداشتی نخواهد داشت.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: همه موارد ابتلا به این بیماری در هفتههای گذشته در مراحل مقدماتی تشخیص و تحت درمان قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون 3 نفر بر اثر این بیماری فوت کردهاند، افزود: در مجموع 56 بیمار مبتلا به عفونت تب کریمه کنگو وجود داشته که به جز 3 مورد فوتی، بقیه بهبود پیدا کردند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر این که رعایت نکات بهداشتی مهمترین عامل پیشگیری از ابتلا به این بیماری است، یادآور شد: تب کریمه کنگو عمدتا بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا میشوند.
گویا ادامه داد: افرادی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند از طریق گزش کنهای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند، اما در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلوده، گزیده شدهاند که قبلا روی بدن قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشای (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام شناسایی شدند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند.
وی تصریح کرد: دامی که ذبح میشود، باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشاء (اعضای داخلی بدن) دام از بین برود و قابل استفاده باشد.
گویا ضمن تاکید بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمیشود، افزود: گوشتی که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر میرساند.
انتهای پیام/