دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 خرداد 1396 - 10:26

آخرین آمار مبتلایان و قربانیان تب کریمه کنگو اعلام شد

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: تاکنون در کشور 33 مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو شناسایی شده است و متاسفانه سه نفر بر اثر این بیماری، جان خود را از دست داده‌اند.
کد خبر : 184885

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر محمد مهدی گویا اظهار کرد: تمام افرادی که به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده بودند تحت درمان قرار گرفتند و آخرین موارد شناسایی شده، مربوط به استان مازندران است که هر دو بیمار وضعیت با ثباتی دارند و رو به بهبود هستند و نگرانی ها در مورد هر دو نفر آنها، رفع شده است.


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: وضعیت شیوع این بیماری در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تفاوت چندانی نداشته است و شیوع این بیماری در این فصل از سال، کاملا طبیعی است و هر ساله تقریبا همین تعداد به تب کریمه کنگو مبتلا می شوند و امسال حساسیت‌ها و توجهات نسبت به این بیماری افزایش یافته است.


وی شیوع بیماری تب کریمه کنگو را بیشتر مربوط به فصول بهار و تابستان دانست و گفت: تب کریمه کنگو عمدتا بیماری افرادی است که با دام سر و کار دارند و سایر افراد بیشتر بر حسب اتفاق به این بیماری مبتلا می‌شوند.


گویا خاطرنشان کرد: افرادی که به صورت مستقیم با دام سرو کار دارند از طریق گزش کنه‌ای که روی بدن دام قرار دارد، ممکن است به این بیماری مبتلا شوند اما و در اکثر موارد ابتلا، افراد بر اثر کنه آلوده، گزیده شده‌اند که قبلا روی بدن قرار داشته است و مواردی از ابتلا نیز در زمان ذبح یا تماس با احشای (اعضای داخلی بدن) و ترشحات و خون دام، شناسایی شدند.


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تاکید کرد: مردم حتما گوشت را از محل مطمئن و مورد تایید سازمان دامپزشکی کشور خریداری کنند اما زمانی که فرد بدون رعایت نکات بهداشتی اقدام به ذبح دام کند و یا وقتی که دام در کنار خیابان به فروش رسیده و همان لحظه ذبح می‌شود، خطرات زیادی برای مردم به همراه دارد.


وی تصریح کرد: دامی که ذبح می‌شود باید 24 ساعت در شرایط ویژه و دمای یخچال، نگهداری شود تا ویروس موجود در بدن، گوشت و احشاء(اعضای داخلی بدن) دام از بین برود و قابل استفاده باشد که در غیر این صورت، فردی که بدن دام را تمیز می کند یا گوشت آن را خرد می‌کند، ممکن است به طور سهوی آلوده و مبتلا به بیماری تب کریمه کنگو شود.


گویا ضمن تاکید بر اینکه بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی، منتقل نمی‌شود، افزود: بر خلاف تصور بسیاری از افراد، این بیماری از طریق خوردن گوشت پخته و بهداشتی منتقل نمی‌شود و گوشت یا جگری که در شرایط مناسب بهداشتی نگهداری شده و خوب پخته شده باشد، امکان انتقال تب کریمه کنگو را به صفر می‌رساند.


وی در پایان یادآور شد: یکی از راه‌های پیشگیری از انتقال و ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو این است که افرادی که دام دارند، پشم گوسفندان را در فاصله زمانی اندک، اصلاح کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب