دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 خرداد 1396 - 11:12
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران:

تب کریمه کنگو در کمین رستوران‌های بین راهی

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: با توجه به شیوع تب کریمه کنگو از مراجعه به رستوران‌های بین راهی که اقدام به تهیه غذا با گوشت کشتار روز می‌کنند خودداری کنید.
کد خبر : 184242

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از میزان، محمد حسین عزیزی گفت: بیماری تب کریمه کنگو در کشور شایع شده است که بر اثر ارتباط مستقیم با دام به انسان منتقل می‌شود بنابر این علاوه بر قصابان و کارگران کشتارگاه در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی امکان انتقال بیماری به دامداران و مردم عادی نیز وجود دارد.


وی افزود: با توجه به شرایط ایجاد شده در کشور مبنی بر انتشار تب کنگو در شهرهای مختلفی چون اصفهان و ایرانشهر سیستان و بلوچستان به شهروندان توصیه می‌شود مصرف گوشت‌های گرم و تازه ذبح شده، جگر و کلیه های گوسفندان جدا خودداری کنند و تمامی محصولات گوشتی مربوط به دام را از کشتارگاه‌ها و قصابی های مجوز دار تهیه کنند.


رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: برخی از رستوران‌های داخل و بالاخص خارج از شهر برای جلب مشتری اقدام به تهیه غذا از گوشت‌های تازه ذبح شده می‌کنند که در این شرایط بحرانی این عمل می‌تواند خطرناک و منجر به انتشاربیماری در کشور شود بنابر این ضمن تاکید بر نظارت‌های دقیقتر وزارت بهداشت بر این اماکن به مردم هشدار جدی داده می‌شود که تا مهار شدن کامل بیماری اصول ایمنی لازم را رعایت کنند.

وی خاطرنشان کرد: برخی از رستوران‌های داخل وبالاخص خارج از شهر برای جلب مشتری اقدام به تهیه غذا از گوشت‌های تازه ذبح شده می‌کنند که در این شرایط بحرانی این عمل می‌تواند خطرناک ومنجر به انتشار بیماری در کشور شود بنابر این ضمن تأکید بر نظارت های دقیقتر وزارت بهداشت بر این اماکن به مردم هشدار جدی داده می‌شود که تا مهار شدن کامل بیماری اصول ایمنی لازم را رعایت کنند.


عزیزی یادآور شد: طبق آزمایش‌های انجام شده جگر وکلیه‌های گوسفند به عنوان منبع ذخیره بیماری تب کریمه کنگو محسوب می شود بنابر این استفاده از امعاء واحشاء گوسفندان تازه ذبح شده تا اطلاع ثانوی پرهیز شود.

وی افزود: بر طبق آزمایش‌های انجام شده جگر و کلیه‌های گوسفند به عنوان منبع ذخیره بیماری تب کریمه کنگو محسوب می شود بنابر این استفاده از امعاء واحشاء گوسفندان تازه ذبح شده تا اطلاع ثانوی پرهیز شود.


رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: در شرایطی که بیماری تب کریمه کنگو توسط دام‌های وارداتی در کشور شایع شده است این اطمینان به مردم داده می‌شود که گوشت‌های استرالیایی وارد شده توسط دولت از سلامت کامل برخوردار بوده وبا نظارت وزارت بهداشت در کشور استرالیا ذبح شده‌اند.

عزیزی گفت: در شرایطی که بیماری تب کریمه کنگو توسط دام‌های وارداتی در کشور شایع شده است این اطمینان به مردم داده می‌شود که گوشت‌های استرالیایی وارد شده توسط دولت از سلامت کامل برخوردار بوده وبا نظارت وزارت بهداشت در کشوراسترالیا ذبح شده‌اند و بنابر شرایط بهداشتی و عدم وجود بیماری‌های دامی در این کشورهیچ گونه نگرانی نسبت به گوشت‌های وارداتی وجود ندارد.


وی در پایان افزود: با توجه به رسم قربانی کردن دراعیاد و مناسبت‌های مختلف مردم می‌توانند برای تهیه دام سالم زنده به شرکت پشتیبانی اموردام مراجعه کنند. گفتنی است این شرکت با نظارت جهاد کشاورزی فعالیت می‌کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب