دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 خرداد 1396 - 12:49

روغن فله‌ای نخرید

کارشناس مرکز تحقیقات روغن ها و چربی های معاونت غذا و دارو کرمانشاه نسبت به مصرف روغن‌های فله‌ای هشدار داد.
کد خبر : 183633

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی سازمان غذا و دارو، مونا حاملیان در خصوص استفاده از روغن‌های فله‌ای عنوان کرد: همه روغن‌های مایع به ویژه انواع خام و تصفیه نشده فساد پذیری بالایی دارند، از این رو باید بلافاصله بعد از استخراج مصرف یا در غیر این صورت تصفیه شوند.


وی گفت: مصرف روغنی که در تماس با اکسیژن هوا اکسید شده به دلیل ایجاد رادیکال‌های آزاد مضر است و افزایش پراکسید، موجب بیماری‌های کرونر قلب، تصلب شرایین (سخت‌شدن رگ‌ها) و پیری زودرس می‌شود. میزان حل شدن اکسیژن در روغن‌ها هشت برابر بیشتر از حل‌پذیری آن در آب است. ضمن اینکه روغن هیدرولیز شده سرطانزاست و مواد مغذی خود را از دست داده و خواص درمانی را که فروشنده ادعا می‌کند، نخواهد داشت.


حاملیان افزود: چنین روغن‌هایی به دلیل نقطه دود پایین (نقطه‌ای که در آن روغن شروع به تجزیه شدن و سوختن می‎‎‌کند) برای سرخ کردن مناسب نیستند و در اثر حرارت دیدن سمی و سرطان‌زا خواهند شد.


وی توصیه کرد: مردم بهتر است از روغن های دارای بسته بندی شرکتی معتبر استفاده کنند و در هنگام خرید به تاریخ تولید و انقضاء، آرم سیب غذا و دارو و نیز شماره پروانه بهداشتی تولید توجه کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب