فقر تجهیزات نظارتی، علت شیوع بیماری تب کریمه کنگو/ استانهای هم مرزپاکستان درمعرض خطرند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت، احمد حمزه در خصوص شیوع بیماری تب کریمه کنگو در برخی استانهای کشور،گفت: متاسفانه در برخی استانهای مرزی کشور مکانهای قرنطینه برای نگهداری از دامهای مشکوک به این بیماری وجود ندارد، به عنوان مثال در شهرستان کهنوج که یکی از مسیرهای انتقال دام از پاکستان به داخل کشور است، مکانهای قرنطینه کافی برای مراقبت و مواظبت از دامهای مشکوک وجود ندارد.
نماینده مردم کهنوج در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه امکانات کافی برای نظارت و بازرسیها درخصوص نحوه کشتار و ذبح دام وجود ندارد، افزود: در گلوگاههای محل تردد دام باید نیرو و ساختمان کافی برای نظارتها وجود داشته باشد، این درحالی است که درحال حاضر نیرو و ساختمان کافی در دسترس نیست و متاسفانه با کانکس و آن هم با یک نفر نظارتها انجام میشود.
وی با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان نیز امکانات کافی وجود ندارد، تصریح کرد: تا زمانی که درمحل تردد دام امکانات قرنطینهای کافی وجود نداشته باشد، هر سال تب کریمه کنگو در استانهای کشور شیوع پیدا میکند، بنابراین سازمان دامپزشکی به عنوان زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی باید امکانات لازم را برای جلوگیری از شیوع این بیماری در کشور فراهم کند؛ هرچند که متاسفانه برای مسئولان اولویتهای دیگری درکشور وجود دارد و به این موارد توجهی نمیشود.
حمزه با تاکید براینکه کمبود امکانات بارها به مسئولان ذی ربط تذکرداده شده است، گفت: با مسئولان سازمان دامپزشکی دراین خصوص رایزنی شده و با توجه به اینکه برخی بیماریها میان دام و انسان مشترک هستند، باید برای جلوگیری ازشیوع این بیماری آن هم از طریق واردات دامهای آلوده به کشور تدابیر ویژه اتخاذ شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به اینکه مسئولان دامپزشکی نسبت به کمبود منابع انتقاد دارند، افزود: اما وزارت جهاد کشاورزی باید در استانهای هم مرز با پاکستان برای جلوگیری از شیوع بیماریهای مشترک میان انسان و دام بیشتر هزینه کند، ضمن اینکه باید تاکید کرد میزان شیوع بیماری تب کنگو بیشتر از طریق ورود دام های آلوده به کشورایجاد میشود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاکید بر فراگیری آموزشهای لازم از سوی مردم و رعایت نکات بهداشتی، تصریح کرد: مردم باید از خرید گوشت از مکانهای ناامن خودداری کرده و از مراکز معتبر مواد خوراکی را خریداری کنند، ضمن اینکه در استفاده از گوشت نیز نکات بهداشتی را رعایت کنند.
انتهای پیام/