تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قابل پیشگیری است/ مردم از خوردن گوشت یا جگر تازه، خام و نیم پخته خودداری کنند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر زهرا نهبندانی با بیان اینکه بررسیهای اپیدمیولوژیک بیماری CCHF یا تب خونریزی دهنده کریمه کنگو طی سالهای گذشته در ایران نشانگر وقوع بیماری همزمان با افزایش دما و فصل فعالیت «کنه هیالوما» در نقاط مختلف کشور است، خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام مرکز مدیریت بیمایهای وزارت بهداشت در فروردین امسال طغیان (بروز خارج از انتظار ) این بیماری در یکی از استانهای مرزی کشور رخ داده است.
وی تاکید کرد: در پی اعلام طغیان اقدامات لازم در پیشگیری از شیوع آلودگی دامها و ورود دام غیر مجاز توسط دامپزشکی و مراجع ذیربط تشدید شد.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: همچنین در زمینه پیشگیری از بروز بیماری در انسان با تشدید نظام مراقبت بیماری CCHF نیز آموزش و مکاتبات لازم ، ابلاغ مجدد دستورالعملها و تاکید بر رعایت احتیاطات استاندارد توسط پرسنل بهداشتی درمانی صورت گرفت.
دکتر نهبندانی با تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و خودداری از ذبح دام در منازل خاطرنشان کرد: کشتار دام باید فقط در کشتارگاههای مجاز و تحت نظارت دامپزشکی صورت گیرد و پس از طی پیش سرد فرآوردههای گوشتی به بازار عرضه شود.
وی به شهروندان توصیه کرد: از خوردن گوشت یا جگر تازه خام ،نیم پخته به صورت جدی خودداری شود.
رئیس گروه پیشگیری از بیماریهای واگیر مرکز بهداشت خراسان رضوی افزود: استفاده از جگر ، قلب و کلیه باید بعد از طی پیش سرد (گذشت ۴۸ ساعت از ذبح و نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) صورت گیرد.
دکتر نهبندانی با تاکید بر خودداری از تردد در مکانهای کشتار غیر مجاز، اظهار کرد: استفاده از لاشههای گوشت باید بعد از طی پیش سرد ( گذشت ۲۴ ساعت از ذبح و نگهداری در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) صورت گیرد.
انتهای پیام/