بستنی سنتی نخورید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از باشگاه خبرنگاران، مهران ولایی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بر خلاف تصور عموم افراد، این گروه از لبنیات در واقع همان شیرهای مرجوعی کارخانهها است که به علت داشتن بار میکروبی بسیار بالا و غیرقابل میکروب زدایی بازگشت داده شده و به عنوان شیر سنتی به بازارها عرضه میشود.
وی با بیان اینکه اغلب بستنیهای سنتی، قیفی و باز از شیرهای سنتی و فلهای تهیه میشود، افزود: با افزایش روز افزون دمای هوا بهترین بستر رشد میکروبها در انواع محصولات غیر استاندارد به خصوص شیرهای فلهای افزایش پیدا میکند که به همین علت احتمال وجود میکروب فعال تب مالت در شیرهای سنتی به ویژه در بستنیهای سنتی و دستگاهی وجود دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه نظارت بر توزیع و صدور مجوز به مراکز تولید و عرضه لبنیات سنتی در حیطه اختیارات این معاونت نیست، گفت: این نظارتها بر عهده صنف مربوط است و بنابراین ما به عنوان غذا و دارو نمیتوانیم در این حوزه ورود کنیم و اکنون به فعالیت کارخانههای تولید مواد غذایی، دارویی و داروخانهها نظارت داریم و در بحث فرآوردههای سنتی ناظر نیستیم.
ولایی اظهار کرد: هیچ یک از فرآوردههای سنتی برای سنجش بار میکروبی، میزان آلودگیهای موجود در آن و حتی نوع مواد افزودنی مورد سنجش غذا و دارو قرار نمیگیرد که خانوادهها باید از مصرف فرآرودههای فلهای و سنتی که هیچ اطمینانی از آن ندارند، اجتناب کنند.
وی یادآور شد: افراد به جای آن استفاده از فرآوردههای لبنی فلهای از محصولات بسته بندی صنعتی که دارای مجوز سازمان غذا و دارو و برچسب سلامت هستند، استفاده کنند زیرا در صورت وجود کوچکترین مشکل احتمالی در هر یک از این محصولات قطعا قابلیت پیگیری وجود دارد.
انتهای پیام/