افزودن رنگهای خوراکی به چای ممنوع است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، نسترن محمدی، رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشا گیاهی سازمان غذا و دارو با اشاره به طعم دهندههای افزوده شده به چای آنها را به دو صورت طبیعی یا مشابه طبیعی دسته بندی کرد و گفت: هر دو نوع اینها بر مبنای مقررات ملی و بهداشتی و اخذ مجوزهای بهداشتی، مورد مصرف کارخانههای تولیدی قرار میگیرند.
محمدی همچنین با اشاره به تولید چای سیاه به دو صورت C.T.C و ارتدکس به ارقام قلم، شکسته، باروتی و خاکه اظهار کرد: چایی که با توجه به شکل فیزیکی از سوی تولیدکنندگان و بازرگانان ایرانی به نام چای کله مورچه معروف شده است نوعی از چای سیاه است که با روش فرآوری توسط دستگاههایی که برای خرد کردن برگ چای استفاده میشود به شکل ریز و گرانوله در میآید که همین امر و سطح تماس بیشتر آن با آب موجب میشود رنگ دهی این نوع چای بیشتر از انواع دیگر باشد.
وی افزود: بیش از نیمی از مصرف چای سیاه در جهان چای C.T.C بوده و در ایران نیز جهت تولید چایهای کیسهای از این نوع چای استفاده میشود، لذا کارخانههایی اجازه افزودن طعم دهنده به چایهای تولید خود را دارند که از امتیاز کاربرگ ارزیابی برنامههای پیش نیازی (PRP) بالای 900 برخوردار باشند.
رئیس اداره نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی با منشا گیاهی سازمان غذا و دارو در بخش دیگر سخنانش افزودن هر نوع رنگ حتی خوراکی به چای را غیرمجاز و ممنوع بر شمرد و تصریح کرد: کارشناسان اداره کل و معاونتهای غذا و داروی سراسرکشور و مسئولان فنی به طور مستمر بر واحدهای تولید کننده این محصولات نظارت میکنند تا از رعایت ضوابطی مثل فلزات سنگین، باقیمانده سموم و مایکوتوکسینها در محصول نهایی اطمینان حاصل کنند.
محمدی از مصرف کنندگان خواست ضمن دقت در موارد درج شده برروی برچسب محصول مانند شماره پروانه ساخت محصولات داخلی؛ آمار چایهای وارداتی و تولید داخل را در سایت سازمان غذا و دارو به نشانی WWW.FDO.GOV.IR مشاهده کنند.
وی یادآور شد: در راستای حمایت از تولید داخل، مجوز بهداشتی واردات چای سیاه صرفا برای اوزان بالای 10کیلوگرم صادر میشود.
انتهای پیام/