پاسخ به شایعه استفاده از دیاکسیدکربن و شوکر در کشتارگاهها
مجید عزیزیان در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با بیان اینکه در هیچ کشوری برای کشتار دام از گاز دیاکسیدکربن استفاده نمیشود، افزود: دام سبک و گوسفند عموما به روش معمول در کشتارگاهها ذبح میشوند، اما برای کنترل دام وحشی و سنگین در زمان ذبح و رو به قبله بودن آن، شوک برقی به آن وارد میشود تا حالت بی حسی موقت داشته باشد.
وی تصریح کرد: میزان شوک برقی وارد شده به دام پیش از ذبح به اندازهای است که اگر چند دقیقه ذبح انجام نشود، دام به حالت اولیه خود بازمیگردد و این شوک موجب کشته شدن دام نخواهد شد.
عزیزیان با تاکید بر اینکه استفاده از شوک برقی برای کنترل دام سنگین در زمان ذبح روشی عادی و استاندارد در تمام کشورهاست، ادامه داد: البته در برخی کشورها نیز برای وارد کردن شوک به دام گلولههایی را به سر دام میزنند یا در موارد معدود کشتار به وسیله جدا شدن سر با گیوتین انجام میشود، اما در هر حالتی خونگیری کامل از لاشه دام صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه رو به قبله بودن یا نبودن دام برای ذبح وجه تمایز کشتار شرعی و غیر شرعی در کشورهای مختلف است، اضافه کرد: زمانی که میتوان کشتار دام وحشی را به راحتی با شوک برقی به صورت شرعی انجام داد، انگیزهای برای کشتن دام با گاز دیاکسیدکربن یا سایر روشهای ذبح غیرشرعی وجود ندارد.
رئیس انجمن کشتارگاههای صنعتی دام با بیان اینکه خون از لاشه دام مرده خارج نمیشود، اظهار کرد: زمانی که دام پیش از ذبح مرده باشد، یقینا این امر به علت باقی ماندن خون در بافتهای گوشت و تیره شدن رنگ آن قابل تشخیص خواهد بود.
انتهای پیام/