صادق خرازی: نمونه ترامپ را 8 سال در ایران داشتیم/ ترامپ و احمدینژاد هیچ اعتقادی به وزارت امور خارجه ندارند
به گزارش خبرنگار گروه بینالملل خبرگزاری آنا، صادق خرازی در ابتدای این نشست به جایگاه ایران در سیاست آمریکا طی نیم قرن اخیر پرداخت و گفت: «طی ٤٠ سال گذشته با وقوع انقلاب، موضوع ایران همواره در لایههای استراتژیک آمریکا حضور داشته و همواره به عنوان یک دولت مهم در مناسبات آمریکا حضور داشته است.»
وی افزود: «اوباما بسیاری از این استراتژیها را تغییر داد. اگر او سیاستش در قبال ایران را از همان ابتدا تعییر میداد، به نتایج بهتری میرسید.»
این دیپلمات کشورمان به موضوع روی کار آمدن دولت ترامپ پرداخت و گفت: «نمونه دوره ترامپ را ما ٨ سال در ایران داشتیم که نتیجه آن افرادی است که بداههسرایی می کنند و معلوم نیست به چه نتیجهای برای حزب و اهداف خود خواهند رسید.»
خرازی تصریح کرد: «ترامپ همچون احمدینژاد به وزارت امور خارجه هیچ اعتقادی ندارد و اکثر کارشناسان برجسته آمریکا را خانهنشین کرده و وزیر امور خارجهای که انتخاب کرده نه بینالمللگرا، نه سیاستگرا و نه منطقهای گرا است و کاملا یک فرد اقتصادی است لذا محوریت وزارت امور خارجه امریکا به نظر اقتصادی میآید.»
به گفته خرازی «با تجربههایی که داشتیم، میتوانیم نسخههایی را پیشنهاد بدهیم که کشور بتواند بیشترین نفع را ببرد. اگر جنبههای ایجابی حضور ترامپ را در آمریکا ارزیابی کنیم میتوانیم از آن به عنوان فرصت استفاده کنیم. آمریکای امروز آمریکای یکپارچه و متحد نیست. فرصت موجود این است که نظامیان حاضر در پنتاگون، ژئوپلتیک خاورمیانه را خوب میدانند و میدانند که آمریکای امروز توان جنگ جدیدی را ندارد. با توجه به موضوع مهم عراق، سوریه و تا حدی یمن اگر بتوانیم تفهیم بهتری داشته باشیم و شعار مبارزه با تروریسم ترامپ درست باشد ایران فرصت بینظیری دارد و این موضوعات فرصت همگرایی ایران و آمریکا خواهد بود.»
وی ادامه داد: «قدرت منطقهای بودن کفایت نمیکند. واقعیت این است که ما امروز با اعراب و موضوع تروریسم در منطقه و به دلیل اینکه ایران از تهران تا مدیترانه قدرت بزرگی دارد و ایران در هیچ دورهای این فرصت استراتژیک را نداشته است، باید در کنار این فرصت تنشزدایی میکردیم.»
خرازی با اشاره به دستگاه اطلاعاتی آمریکا بیان کرد: «از سوی دیگر دستگاه اطلاعاتی آمریکا یکی از بیثباتترین دورانهای خود را میگذراند. این چالش امروز از سوی مهمترین شخصیت امریکا مطرح میشود، ترامپ با سوءظن کامل به دستگاه امنیتی نگاه میکند که این بی اعتمادی متقابل است. شورای امنیت ملی نیز خیلی مهم است که امروز برخوردار از یک جریان جدی ضد ایرانی است. حتی با وجود حذف فلین چیدمان شورای امنیت ملی امریکا یکی از تلخترینها علیه ایران است. ما در امریکا فعال نیستیم، البته خیلی موقعیت سختی است. ما زمینه کار در آمریکا را میشناسیم. الان یکی از سختترین دورهها است اما باید کار کرد.»
وی هشدار داد: «باید مراقب باشیم اجماع در لایههای مختلف در آمریکا کاهش پیدا کند. باید تلاش کنیم افتراقها و تمایزها را بهتر بشناسیم. باید بدانیم ترامپ حرفهای خوبی می زند. فساد سیاسی و تخریب رسانهها کلیدواژههای درستی هستند که میتوان روی آنها کارکرد.»
در ادامه این نشست مجید تخت روانچی، معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه گفت: «اتفاقی که حدود ٥٠ روز پیش در آمریکا افتاد، اولا انتظار عدهای نبود ولی این عنصر سورپرایز جالب توجه بود و کماکان در ٥٠ روز گذشته در صحنه سیاست داخلی و خارجی امریکا ادامه دارد.»
وی ادامه داد: «جهتگیری هنوز زود است. البته در آمریکا عادت دارند ١٠٠ روز اول ریاست جمهوری را ارزیابی میکنند اما ٥٠ روز برای ارزیابی خیلی زود است و نکته دوم که این دولت را منحصر به فرد میکند این است که شخص رئیسجمهوری تجربه کار سیاسی نداشته است.»
وی افزود: «چیزی که الان مشخص است نوعی آشفتگی است.مثل فرمان اجرایی ٧ کشور که با مخالفت مواجه می شود و مجددا دیشب فرمان جدید برای ٦ کشور امده که هنوز جوهر خشک نشده مخالفتها آغاز شده و نشان میدهد که این دستورات کارشناسی نشده است.»
انتهای پیام/