دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 اسفند 1395 - 13:46

آیت‌الله مکارم شیرازی: جریمه تأخیر دیرکرد خلاف شرع و رباست/ حرام خواری به بدبختی می‌رسد

آیت الله مکارم شیرازی درباره دریافت جریمه تاخیر پرداخت اقساط وام‌های بانکی گفت: بیشترین درآمد برخی از بانک ها از همین جریمه تأخیر و حدود 60 هزار میلیارد تومان است که اموال خلاف شرع محسوب می شود و ربایی آشکار به شمار می رود، کسانی که توجیه می کنند گناهشان سنگین تر است.
کد خبر : 161105

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از رسا، حضرت آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امروز در درس خارج خود که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به روایتی از رسول اکرم(ص) گفت: حضرت فرمودند زمانی بر مردم می‌آید که افراد در تحصیل اموال دنبال حلال و حرام نیستند، از هر مسیری مال گیرشان بیاید آن را انتخاب می کنند و جاذبه اموال از جاذبه حکم خدا در نظر آن ها بیشتراست.


وی افزود: در این جا بحث‌های زیادی است که آیا آن زمان آمده و ما درآن زندگی می‌کنیم یا نه و نتیجه چنین برنامه‌ای چیست، علت ابتلا به این مسأله این است که مبانی دین و اعتقاد به معاد ضعیف شده و دادگاه عدل الهی در نظرها کمرنگ می‌شود، وقتی ایمان ضعیف و هواهای نفسانی قوی شود انسان از هر مسیری به دنبال مال می رود.


استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که مبنای برخی این می‌شود که حلال چیزی است که به دست انسان بیاید، گفت: اشخاص در اینجا مختلف هستند و برخی با صراحت دنبال حرام می‌روند و دزدی و سرقت می‌کنند اما برخی با توجیه سراغ این کار می رود، وقتی می پرسند چرا حقوق نجومی گرفتی می گوید تابع مصوبات بودیم و مسؤولان تصویب کرده بودند.


جریمه تأخیر دیرکرد خلاف شرع و ربایی آشکار است


وی ادامه داد: گاهی به گونه‌ای است که جریمه تأخیر می‌گیرند و مسأله عجیبی در اخبار دیدم که بیشترین درآمد برخی از بانک‌ها از همین جریمه تأخیر و حدود 60 هزار میلیارد تومان است که اموال خلاف شرع محسوب می‌شود و ربایی آشکار به شمار می‌رود، کسانی که توجیه می‌کنند گناهشان سنگین‌تر است.


آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان این‌که «وقتی این چنین شود نتیجه این خواهد بود که دعاها مستجاب نمی‌شود»، گفت: با این وضعیت قلب‌ها سیاه شده و گناهان دیگر در کنار آن زاییده می شود، این گونه احادیث باید هشداری باشد و بدانیم که کسی با حرام‌خواری به جایی نمی‌رسد و اگر به جایی برسد جای بدبختی و بیچارگی او است.


وی با اشاره به حوادث اخیر در برخی از استان‌ها بر اثر سیل و بارندگی عنوان کرد: امسال در این اواخر باران‌های بسیار پربرکتی نازل شد و در بسیاری از جاها به اندازه یک سال باران آمد، در کنار آن آسیب‌هایی هم وارد شده است، در اینجا همه مسئولیت دارند، در مقابل آسیب‌ها دولت و مردم مسئول است، دولت کارهایی کرده اما این کافی نیست و باید بیش از این فعالیت کند و مردم هم باید به داد مظلومان برسند.


این مرجع تقلید یادآور شد: حتی می‌شود از وجوهات شرعیه و یک سوم سهم مبارک امام برای کمک به اینگونه افراد استفاده کنند، به وسیله این کمک‌ها دفع بلا می‌شود و یاری مظلوم برکت ایجاد می‌کند، مسأله نباید فراموش شود و چند روزی در رسانه باشد و بعد چند روز مردم با ویرانه‌ها بمانند.


وی اضافه کرد: یکی از مشکلات فرسوده بودن خانه‌هاست، باید فکری کنند که اینگونه صحنه‌ها تکرار نشود، اگر خانه فرسوده نباشد آسیب‌ها کمتر خواهد بود، ما هم تا جایی که توانستیم کمک‌هایی انجام دادیم.


آیت الله مکارم شیرازی گفت: سؤال کردند ایام درختکاری است و آیا درختکاری در اسلام اهمیت دارد و می توان به عنوان سنت اسلامی آن را تعقیب کرد، آیه 60 سوره نمل به نعمت های الهی از جمله باغ ها اشاره می فرماید، پیامبر اسلام می فرماید اگر نزدیک قیامت در دست انسان یک نهال باشد و بتواند نهال را غرس کند باید انجام دهد.


وی افزود: در روایت دیگری فرمود هیچ مسلمانی نیست که زراعتی را ایجاد کند و درختی بکارد و از آن پرنده، انسان یا حیوانی استفاده کند مگر این که برای انسان صدقه محسوب می شود، اگر این کار انجام شود و در مقابل مرتب جنگل ها را نابود نکنند مملکت آباد می شود.


این مرجع تقلید با بیان این که یکی از عوامل سلامتی هوا وجود درختان و جنگل ها است، گفت: اگر درختان نبودند و عمل اکسیژن سازی صورت نمی گرفت فضای زمین مسموم می شد، مسأله درخت کاری از نظر اسلام مسأله مهم و اصولی است؛ دنیای امروز تازه به فکر افتاده اما هزار و 400 سال قبل قرآن و روایات ما بیان کرده است



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب