دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1395 - 15:37

کاظم جلالی: جمهوری اسلامی به دنبال راه‌حل دیپلماتیک برای مشکلات منطقه است

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و فرانسه بسیاری از مشکلات منطقه را ناشی از دخالت کشورهای فرامنطقه ای دانست و گفت: راه حل مشکلات منطقه، گفتگوی مبتنی بر صداقت است.
کد خبر : 160284

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، «اروه مارسی» نائب رئیس مجلس سنای فرانسه و «ژوئل گریو» رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه با جمهوری اسلامی ایران که در راس هیاتی به ایران سفر کرده‌اند با کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و فرانسه و محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس و عضو این گروه دیدار و گفت‌وگو کردند.
کاظم جلالی در این نشست که با حضور معاونان مرکز پژوهش‌های مجلس برگزارشد با اشاره به سطح روابط دو کشور ایران و فرانسه از گذشته تا به امروز، گفت: امیدواریم در دوران پسابرجام روابط دوکشور، روابطی سازنده و مبتنی‌بر احترام و همکاری متقابل باشد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: پس از توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، شرایط مطلوبی برای توسعه روابط ایران با کشورهای مختلف به ویژه فرانسه به وجود آمده است.
وی با اشاره به مناسبات دو کشور در بخش‌های مختلف بر تقویت این همکاری‌ها در بخش‌های مختلف به ویژه در امور اقتصادی تاکید کرد.
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه با اشاره به اهمیت نقش دیپلماسی پارلمانی در روابط دو کشور، گفت: پارلمان‌ها برآمده از دل ملت‌ها هستند و گفتگوها و همکاری‌های پارلمانی به تقویت همکاری‌های دو کشور در بخش‌های مختلف از جمله تعاملات اقتصادی منجر خواهد شد.
وی افزود: یکی از راهکارهای ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه به ویژه در حوزه روابط پارلمانی داشتن درک و شناخت متقابل از همدیگر است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران را کشور باثبات و امن منطقه دانست و یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مستقل و با ثبات به دنبال گفت‌وگو با جامعه بین‌الملل برای یافتن راه‌حل دیپلماتیک برای مشکلات منطقه است.
وی بسیاری از مشکلات منطقه را ناشی از دخالت‌ کشورهای فرامنطقه‌ای دانست و یادآور شد: خیلی از مشکلات منطقه به دلیل دخالت‌ها و تصمیم‌های غلط و نادرست آمریکاست.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسـلامی ایـران با پارلمان اروپا با اشاره به شرایط فعلی منطقه و جنایات تروریست‌ها در آن، تاکید کرد: برای رفع مشکلات منطقه، جامعه جهانی باید واقعیت‌ها را درک و قبول کند تا راه‌حل‌ها و راهکارهای ارائه شده مبتنی‌بر واقعیت‌ها باشد.
جلالی با اشاره به مشکلات اقتصادی، فقر و بیکاری را مسائل مهم کشورهای منطقه دانست و توضیح داد: این فقر و بیکاری باعث بروز نارضایتی‌هایی در منطقه می‌شود که با حمایت‌های خارجی و پشتیبانی فکری و مادی و تسلیحاتی، رنگ‌وبوی خشونت و افراط گرایی و تروریسم به خود می‌گیرد.
وی ادامه داد: متاسفانه کشورهای منطقه به جای رفع مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم کشورهایشان به مسابقه تسلیحاتی روی آورده‌اند.
جلالی مجموعه‌ای از عوامل را باعث بروز خشونت و تروریسم در منطقه دانست و با تشریح این موارد بر لزوم مبارزه ریشه‌‌ای با تروریسم تاکید کرد.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا شرایط عراق را نیز ناشی از رشد افراط گرایی و تروریست‌ها در منطقه دانست و تصریح کرد: باید اجازه داد تا مردم عراق شرایط خودشان را تعیین کنند.


جلالی همچنین در خصوص وضعیت ناگوار مردم یمن نیز توضیح داد: متاسفانه مردم یمن در غفلت و سکوت رسانه‌های غربی، مورد بمباران و کشتار از سوی عربستان قرار گرفته‌اند و بسیاری از زیرساخت‌های این کشور براثر این حملات تخریب شده است.
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه در ادامه با اشاره به شرایط مردم بحرین، گفت: متاسفانه در بحرین نیز یک اقلیت بر اکثریت حاکم است و شرایط را به گونه‌ای ناگوار رقم زده است.
وی افزود: مردم منطقه با دیدن وضعیت پیش‌آمده و خشونت‌های فاجعه‌بار رخ داده و حقوق انسانی پایمال شده با این سوال مواجه می‌شوند که چگونه غرب که از رعایت حقوق بشر صحبت می‌کند در برابر نقض آشکار حقوق بشر در کشورهایی همچون یمن، سوریه و بحرین سکوت می‌کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، یادآور شد: برای حل مشکل تروریسم در منطقه باید به مبارزه‌ ریشه‌ای با این پدیده شوم پرداخت و اگر برای از بین بردن ریشه‌های ترور فکری نشود نمی‌توان به حل این معضل در کوتاه مدت و میان مدت امید داشت.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا عربستان را پدر فکری افراط‌گرایی در منطقه براساس تفکر سلفی‌گری دانست و گفت: برخی کشورها در برابر اقدامات عربستان خودشان را به خواب زده‌اند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و فرانسه تاکید کرد: برای حل مشکلات منطقه به ویژه در برابر تروریسم باید به دنبال گفتگوهایی مبتنی‌بر صداقت باشیم.
وی ایران را از قربانیان اصلی تروریسم در جهان دانست و گفت: پس از انقلاب اسلامی بسیاری از مسئولان و مردم جمهوری اسلامی ایران توسط گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند و امیدواریم این گروهک در اروپا و فرانسه جایگاه و پایگاهی برای خود نداشته باشد.
رئیس گروه روابط پارلمانی جمهوری اسلامی ایران با پارلمان اروپا، تروریست را در هر شکل و نامی بد و منفور دانست و گفت: هیچ‌گاه نباید تروریست‌ها را به دو گروه تروریست‌های خوب و بد تقسیم کنیم .
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان با تاکید براینکه برای مبارزه با تروریسم نیازمند مبارزه فکری و ریشه‌ای هستیم، تصریح کرد: اگر همه با تروریسم به شکل صادقانه مبارزه کنیم آینده منطقه می‌تواند خوب و روشن باشد.
«یژوئل گریو» نیز در این نشست با ابراز خرسندی از این دیدار، گفت: در پارلمان فرانسه عزم و اراده‌ای جدی برای ارتقا سطح روابط با جمهوری اسلامی ایران وجود دارد و امیدواریم در آینده سطح همکاری‌های دو کشور توسعه یابد.
وی با اشاره به اهمیت دیپلماسی پارلمانی در گسترش روابط دو کشور تصریح کرد: پارلمان‌های دو کشور در توسعه مناسبات دوجانبه نقش مهمی را برعهده دارند.
رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه با جمهوری اسلامی ایران با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، تصریح کرد: پس از این توافق شاهد شتاب گرفتن روابط دو کشور در سطوح مختلف به ویژه در حوزه اقتصادی بوده‌ایم.
وی همچنین با اشاره به دیدارها و گفتگوهای مقامات دوطرف به ویژه در سال‌های اخیر، یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران و فرانسه باید با همکاری و گفتگو در جهت مبارزه با تروریسم و تقویت روابط دوجانبه، گام بردارند.
«ژوئل گریو» با اشاره به قدمت تاریخی روابط جمهوری اسلامی ایران و فرانسه، گفت: ما خواستار تحکیم روابط با جمهوری اسلامی ایران هستیم.
رئیس گروه دوستی پارلمانی فرانسه با جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه فرانسه به مبارزه با تروریسم متعهد است، گفت: کشور ما در این زمینه به دنبال همکاری با جامعه جهانی است.
وی مشکلات کشور یمن را موجب نگرانی دانست و گفت: ما نیز موافقیم که فجایع رخ داده در یمن آنقدر از سوی رسانه‌ها پوشش داده نمی‌شود.
«ژوئل گریو» در پایان با اشاره به توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و غرب، تاکید کرد: فرانسه به رعایت توافق هسته‌ای متعهد است و دوست نداریم این توافق زیر سوال برود.
شایان ذکر است در این نشست ناتالی کوندرز، فیلیپ دورون، ژان فرانسوا لامور، ژان ماری بوکل و ژرژر سیدراک سایر اعضای هیات فرانسه را تشکیل می‌دادند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب