دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 ارديبهشت 1394 - 09:55
بهارستان‌نشینان به آنا پاسخ دادند

حضور نمایندگان مجلس در فدراسیون‌های ورزشی؛ فرصت یا تهدید؟

در حالی که برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حضور همکارانشان در فدراسیون‌ها و هیئت‌های ورزشی را کمکی برای ورزش می‌دانند و معتقدند این حضور به پیشرفت ورزش کمک می‌کند، برخی دیگر به این جریان انتقاد دارند.
کد خبر : 15976

گروه سیاسی- مصطفی سعیدی: «154 نماینده مجلس در فدراسیون‌ها داریم، در حالی که فارغ‌التحصیلان در سطح دکتری و ارشد در رشته تربیت‌بدنی می‌توانند در این جایگاه‌ها قرار بگیرند»؛ اینها اظهارات محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان است که در گردهمایی مشترک معاونان وزارت ورزش و مدیران استانی وزارتخانه متبوعش گفته بود.


اینکه وزشکاران ما سیاسی شده‌اند یا سیاستمداران وزرشکار، موضوعی است که بیشتر از دهه دوم انقلاب اسلامی پررنگ شد. وزرشکاران با استفاده از محبوبیت اجتماعی به دنبال ورود به سیاست هستند و سیاستمدراان هم با استفاده از جایگاه دولتی خود فکر ورود به پست‌های ورزشی را در سر می‌پرورانند تا شاید از این رهگذر محبوبیتی کسب کنند.


در طول سال‌های اخیر، برخی از اعضای شورای شهر تهران به ریاست باشگاه‌های وزرشی پرطرفدار درآمدند و تعدادی از کشتی‌گیران و وزنه‌برداران، حتی گویندگان اخبار ورزشی نیز به شورای شهر و مجلس شورای اسلامی راه یافتند.


آنچه در این میان مشترک است، استفاده از محبوبیت ورزش برای ورود یا ثبیت جایگاه سیاسی افراد است، چراکه حوزه ورزش به دلیل آنکه فعالیتی دور از گرایش‌های سیاسی است، مورد توجه و محبوبیت عامه مردم است، از این رو ورزشکاران و سیاستمداران نیز با علم به این موضوع از محبوبیت و مسئولیت خود استفاده و به ورزش یا سیاست ورود می‌کنند.


البته این موضوع مختص به کشور ما نیست و در سایر کشورهای جهان نیز مواردی یافت می‌شود؛ یک نمونه معروف آن «آرنولد شوارتزنگر» ورزشکار و بازیگر هالیوودی است که پس از ایفای نقش در مجموعه فیلم‌های «ترمیناتور» با به عرضه سیاست گذاشت و به عنوان فرماندار ایالت کالیفرنیای آمریکا انتخاب شد.


با این حال اظهارات وزیر ورزش درباره حضور حدود 50 درصد از مجلسی‌ها در پست‌های ورزشی، واکنش تعدادی از نمایندگان را به دنبال داشت تا جایی که برخی از آنان موضوع طرح سؤال و استیضاح گودرزی را مطرح کردند.


مقداد نجف‌نژاد رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات گودرزی، می‌گوید: برداشت گودرزی از حضور نمایندگان در فدراسیون‌ها اشتباه است و تصور می کنم اگر چنین اتفاقی رخ داده بود وزیر باید استقبال می‌کرد که تعداد زیادی از نمایندگان مجلس به ورزش علاقه‌مند هستند و می‌خواهند در این عرصه کار کنند.


نماینده بابلسر به خانه ملت گفت: احتمال می‌دهم که گودرزی موضوع حضور و عضویت نمایندگان در فراکسیون ورزش مجلس را با فدراسیون‌های ورزشی اشتباه گرفته است و شاید تعداد اعضای فراکسیون مجلس مدنظر وزیر ورزش بوده است چرا که فراکسیون ورزش مجلس یکی از بزرگترین فراکسیون‌های قوه مقننه است که حدود 250 نفر از نمایندگان در آن عضویت دارد.


نمایندگان به جای حضور در فدراسیون‌های ورزشی، در کمیسیون‌های تخصصی مجلس حضور پررنگ داشته باشند



محمد قسیم عثمانی، نماینده بوکان در مجلس در این باره به خبرنگار آنا، می‌گوید: شغل نمایندگی مجلس به قدری سنگین و زمان‌گیر است که اگر نماینده‌ تنها بخواهد به وظیفه خود عمل کند، در 24 ساعت شبانه‌روز وقت کم می‌آورد چه برسد به اینکه مسئولیت‌های دیگری هم بپذیرد.


استفاده از ظرفیت‌های مردمی و کسب محبوبیت اجتماعی می‌تواند از دلایل علاقه حضور مسئولان در پست‌های ورزشی باشد و از دیگر سو نیز ورزشکارانی که به محبوبیت اجتماعی رسیده‌اند با استفاده از جایگاه مردمی خود در انتخابات مجلس و شوراهای شهر حضور می‌یابند تا در پست‌های دولتی قرار بگیرند.


وکلای ملت بهتر است به جای حضور در فدراسیون‌های ورزشی، در کمیسیون‌های تخصصی مجلس حضور پررنگ داشته باشند و به وظایف قانون‌گذاری و نظارت خود بپردازند.


ورود سیاسیون به ورزش در دوره مدیریت گودرزی افزایش یافته است



سید احمدرضا دستغیب، نایب رئیس فراکسیون جوانان با بیان اینکه «این انتقاد به آقای گودرزی وارد است که ورود سیاسیون به ورزش در دوره مدیریت وی شدت یافته است» به آنا می‌گوید: اگر آقای گودرزی مدعی افزایش حضور نمایندگان در پست‌های ورزشی است این انتقاد متوجه مدیریت وزارت ورزش و شخص آقای گودرزی است، من هم در مجلس به شدت شاهد حضور همکاران نماینده‌ام در فدراسیون‌ها و هیئت‌های ورزشی استانی هستم.


حمایت نمایندگان از حوزه ورزش و جوانان امر ضروری است اما حضور مستقیم آنها در سمت‌های مدیریتی وزرشی باعث می‌شود که ملاحظه‌کاری به وجود بیاید که این ملاحظه‌کاری مانع از اداره صحیح برخی از این مجموعه‌ها می‌شود.


نقش نمایندگان و حضور آن‌ها در مجامع باید به عنوان نظارتی باشد نه به عنوان مقام اجرایی.


حضور نمایندگان در فدراسیون‌های ورزشی برای کمک مدیریتی است



مجید نصیرپور، نماینده ادوار مجلس و معاون سابق مجید انصاری معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری که موافق حضور نمایندگان در فدراسیون‌های ورزشی است، به خبرنگار آنا می‌گوید: حضور چهره‌های سیاسی در موقعیت‌های مختلف لزوما امر مذمومی به حساب نمی‌آید، در فدراسیون‌های ورزشی نیز بسیاری از نمایندگان و افراد شاخص عضویت داشته و دارند که نباید این موضوع را برجسته کرد تا جامعه نسبت به آن حساس شود.


مسئولیتی که نمایندگان مجلس در اینگونه جایگاه‌های ورزشی دارند، می‌تواند فاصله‌ بین مدیریت پایین‌دستی و مدیریت کلان را کم، و امکانات عمومی و فرصت‌ها را به نفع ورزش و جوانان بسیج کند که یکی از این فرصت‌ها، استفاده از حضور دولتمردان و نمایندگان مجلس در فدراسیون‌های ورزشی است،


اغلب این افراد به دلیل وظایف اجرایی که دارند برای حضور در فدراسیون‌های ورزشی دعوت می‌شوند و خودشان نیز با علایق و تناسب‌هایی که دارند در فدراسیون‌ها حضور می‌یایند و این حضور باعث می‌شود تا بخشی از مشکلات ورزش را کم کنند؛ ضمن آنکه فدراسیون‌های ورزشی برای اعضای هیئت رئیسه که نمایندگان نیز اکثرا عضو هیئت رئیسه می‌شوند هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند، چراکه هیئت رئیسه فدراسیون‌ها وظیفه اجرایی ندارد و صرفا کارهای سیاست‌گذاری را انجام می‌دهد؛ در ضمن اگر کسی اهل فساد باشد می‌تواند در موقعیت‌های دیگر سوءاستفاده‌های خود را انجام دهد و ضرورتی ندارد در فدراسیون‌های ورزشی که درآمدی ندارد و جز زحمت کاری ندارد، وارد شوند.


بنده با شناختی که از فضای فدراسیون‌های ورزشی و نماینگان مجلس دارم، نمایندگان می‌آیند تا کمکی به ورزش کنند، طبعا این جایگاه نیز محبوبیت‌های اجتماعی هم ایجاد می‌کند که موضوع طبیعی است؛ به هر حال خدمت، فرصت‌ هم ایجاد می‌کند که این تضادی با مسئولیت‌های نمایندگان ندارد.


وزیر ورزش تغییرات را از وزراتخانه‌اش شروع کند/ ما باید خود را هزینه ورزش کنیم نه ورزش را هزینه خودمان



سید شریف حسینی، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیته فوتبال و فوتسال مجلس نیز درباره اظهارت گودرزی به آن می‌گوید: اگر وزیر علوم عزم خود را برای ورود جوانان و متخصصان به وزرات ورزش جزم کرده است، خیلی تصمیم خوبی است؛ اما هم در این دولت و هم در دولت گذشته و خارج از دولت افرادی هستند که به قدری در جلسات مختلف شرکت می‌کنند که زمان کم می‌آورند و با عناوین مختلف در مسئولیت‌های مختلف حضور دارند؛ اگر قرار است به حضور نمایندگان در فدراسیون‌های ورزشی انتقاد کرد باید به این‌ها ایراد گرفت.


ما این بحث را در هیئت رئیسه فراکسیون ورزش بررسی کردیم و با توجه به شرایط دیدیم که نمایندگان به جز یک نفر که رئیس فدراسیون است، یا عضو هیئت مدیره فدراسیون‌ها هستند یا در کنار ورزش هستند و بدون دریافت حق‌الزحمه‌ای و تنها برای استفاده از ظرفیت مجلس برای کمک به ورزش کمک می‌کنند.


البته بنده هیچ عضویت و مسئولیتی در هیچ فدراسیون‌ ورزشی یا هیئت تربیت بدنی ندارم، اما اعتقاد دارم که اگر می‌شود از ظرفیت نمایندگان برای سرعت بخشیدن به رشد و پیشرفت ورزش استفاده کرد باید این کار انجام شود؛ در غیر اینصورت فضا باید در اختیار جوانان و تحصیلکردگان ورزشی قرار گیرد.


من با آقای گودرزی موافقم، اما اگر قرار است با این موضوع برخورد شود باید ابتدا از خود وزرات ورزش دست به تغییر بزند، به عنوان نمونه معاون پارلمانی ایشان هم معاون پارلمانی است و هم مسئول واگذاری تیم‌های پرسپولیس و استقلال، یا رئیس تربیت بدنی تهران علاوه بر ریاست این هیئت، مشاور وزیر ورزش هم هست، چگونه می‌تواند با وجود کارهای زیاد ورزش تهران، مشاوره هم بدهد.


ما اعتقاد داریم کسانی که ظرفیت کمک به ورزش را دارند و بدون چشمداشت به این حوزه ورود می‌کنند، بیایند و خدمت کنند و به بیانی ما باید خودمان را برای ورزش هزینه کنیم نه اینکه ورزش را هزینه خودمان کنیم.


نمایندگان نیازی به حضور در مجامع ورزشی برای کسب محبوبیت ندارد



عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس هم معتقد است که حضور نمایندگان مجلس یا اعضای شورای شهر در فدراسیون‌های ورزشی بر اساس قانونی منعی ندارد.


من از وزیر ورزش خواهش می‌کنم که اسامی این 156 نماینده را برای ما بفرستند تا در جریان قرار بگیرم، اگر این تعداد نماینده در فدراسیون‌ها حضور دارند لطف کردند و می‌خواهند کمک کنند، یک قانونگذار اگر در فدراسیون ورزشی حضور داشته باشد می‌تواند از ظرفیت مجلس برای حمایت از ورزش کمک کند.


کسی که رأی آورده و به مجلس راه یافته، قطعا محبوبیت هم داشته است و نیازی به حضور در مجامع ورزشی برای کسب محبوبیت ندارد.


به عنوان نمونه 12 فروردین کشتی شیروان برگزار می‌شود و بنده به عنوان نماینده این شهر در مسابقات شرکت می‌کنم و از قهرمانان تقدیر می‌کنیم و بعضا از جیب خودمان هم هزینه می‌کنیم، برخی از شرکت‌کنندگان از شهرستان‌های دیگر به بنده می‌گفتند به نمایندگان ما هم بگویید که مثل شما باشند و به ورزش اهمیت بدهند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب