دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 بهمن 1393 - 12:59
احمد شیرزاد در گفت‌وگو با آنا:

قانون فعلی پاسخگوی نگرانی احزاب نیست/ متأسفانه از هر تریبونی فعالیت حزبی را شماتت می‌کنند

نماینده مجلس ششم شورای اسلامی گفت: نباید یک مدیر جزء در دستگاه دولتی به راحتی بتواند جلوی یک حزب سیاسی را بگیرد.
کد خبر : 1596

احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره ضرورت تصویب لایحه جدید احزاب که به زودی در هیئت دولت مورد بررسی قرار می‌گیرد، اظهار کرد: قانون فعلی احزاب به نگرانی‌های احزاب و تشکل‌های سیاسی جواب نمی‌دهد و متأسفانه مثل اینکه این قانون فعلی تنها برای پاسخگویی به نگرانی‌های حاکمیت تنظیم شده است. متأسفانه هدف قانون اساسی درباره تسهیل تشکیل تجمعات آزاد احزاب در قانون فعلی خیلی دیده نمی‌شود.


وی تأکید کرد: البته هیچ شخصی مدعی نیست که احزاب باید برای هر کاری آزاد باشند ولی باید در چارچوب قانون عادی، آزادی احزاب تضمین شود و بر فرض وقوع تخلفاتی از سوی احزاب، نحوه رسیدگی به آن عادلانه و مشخص باشد و اینگونه نباشد که هر کسی به خودش اجازه دهد با احزاب برخورد کند. از این رو واقعا به بازنگری در قانون فعلی احزاب نیاز هست.


به گزارش آنا، روز گذشته سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد که وزارت کشور لایحه جدید احزاب را با نگاه حداکثری، تأمین امنیت و افزایش قدرت اجرایی احزاب تدوین و برای تصویب به هیئت دولت ارسال کرده است.


پیش از این نیز عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور گفته بود: در لایحه جدید، امنیت احزاب مورد توجه قرار گرفته، فعالیت آنها قانونمندتر شده و احزاب از قدرت اجرایی بیشتری برخوردار شده‌اند. قرار است احزاب با لایحه جدید با قدرت بیشتر در تحولات سیاسی نقش آفرینی کنند.


بر این اساس، احمد شیرزاد نیز در گفت‌وگو با آنا، درباره ماده 8 لایحه جدید احزاب که به حضور نماینده خانه احزاب در کمیسیون ماده 10 اشاره می‌کند؛ اظهار کرد: ترکیب کمیسیون ناظر بر احزاب باید متناسب، عادلانه و به عنوان نماینده افکار عمومی باشد و صرفا به سمت حاکمیت کشیده نشود.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین درباره صدور مجوز فعالیت احزاب تصریح کرد: صدور مجوز برای فعالیت‌های مختلف احزاب نباید سلیقه‌ای باشد و مثلا یک کارشناس در وزارت کشور با سلیقه سیاسی خود یک تظاهرات را آزاد یا ممنوع بداند.


شیرزاد افزود: حتما باید آزادی احزاب تضمین شود و آنها بتوانند به موقع کنگره‌ها و جلسات خود را تشکیل دهند. همچنین دفاتر احزاب باید از تعرض مصون باشند و سازوکار و روند پلمب دفاتر مشخص شود و اینگونه نباشد که بعد از برخورد با دفاتر حزبی پاسخگوی مشخصی وجود نداشته باشد. اما این مراحل برخورد با احزاب هم نباید آسان در نظر گرفته شود و روند قانونی به گونه‌ای تدوین شود که برخورد با احزاب و محدود کردن آن‌ها به راحتی امکان‌پذیر نباشد.


نماینده مجلس ششم شورای اسلامی ادامه داد: نباید یک مدیر جزء در دستگاه دولتی به راحتی بتواند جلوی یک حزب سیاسی را بگیرد. باید امکان برخورد با احزاب وجود داشته باشد ولی نه اینکه هر کسی در هر مقام و موقعیتی حکم تعطیلی یک حزب را که بخش مهمی از جمعیت کشور طرفدار آن هستند صادر کند. در عین حال احزاب باید در چارچوب قانون حرکت کنند.


شیرزاد گفت: در حالی که قوانین محدودکننده فعالیت احزاب به اندازه کافی وجود دارد؛ اما قوانینی که می‌تواند یک مقدار آزادی مشروع احزاب را تضمین کند، کم است.


وی تأکید کرد: باید نگاه به حرکت حزبی در کشور اصلاح شود. الان متأسفانه هر سخنرانی از هر تریبونی همه احزاب را رهنمود و شماتت می‌کند.


این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: امروز شاهدیم که هر کسی در غلیظ‌ترین حرکت‌های سیاسی شرکت می‌کند و در عین حال می‌گوید من سیاسی نیستم؛ مهم‌ترین مناصب از جمله نمایندگی مجلس و سایر پست‌های دولتی را اشغال می‌کنند در حالی که می‌گویند ما سیاسی نیستیم و در هیچ گروهی عضویت نداریم. خب مگر این عضو نبودن افتخار است؟ در این صورت چه کسی عضو گروه سیاسی است؟


شیرزاد افزود: هدف همه گروه‌های سیاسی در همه جای دنیا، کسب قدرت است. مگر می‌شود مناصب سیاسی را غیرسیاسی تلقی کرد؟ از صدر تا ذیل مملکت، کار سیاسی و حزبی را شماتت کنند و بعد هم انتظار داریم که احزاب بتوانند آزادانه فعالیت کنند. مجموعا شرایط، خوش‌بینانه نیست و امیدواریم دولت روحانی بتواند کاری انجام دهد.


احمد شیرزاد در پایان گفت: مهمترین مسئله این است که نگاه به فعالیت حزبی باید تغییر کند. انتخاب نمایندگان مجلس و رئیس جمهوری بدون فعالیت حزبی معنا ندارد. باید احزاب سیاسی و جمعیت‌ها بتوانند در فرایندهای به قدرت رسیدن افراد نقش داشته باشند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب