آشپزخانهها در سال 2025 چگونه خواهند بود؟ + ویدئو
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از Gizmag، در سال 2025 دنیا چگونه خواهد بود؟ آشپزخانهها چگونه خود را با دنیای آینده هماهنگ میکنند؟ اینها سوالاتی است که امید میرود پروژه «آشپزخانه مفهومی Ikea» قادر به پاسخ دادن باشد.
این پروژه نتیجه همکاری شرکت طراحی IDEO London و دانشجویان دو دانشگاه لاند و ایندهوون است و هدف اصلی آن ترغیب افراد به استفاده خلاقانهتر از مواد غذایی همزمان با تشویق آنها برای گام برداشتن به سوی سبک زندگی سازگار با طبیعت است.
آشپزخانه مفهمومی 2025 یک پروژه دانشجویی است که ارائهدهنده فرضها و ایدههایی درباره جهان در 10 سال آینده است. جهانی که مردم عمدتا در شهرهای بزرگ اما آپارتمانهای کوچک زندگی میکنند و آشپزخانه هم اتاق نشیمن به شمار میرود؛ هم محل کار و هم محلی برای انجام کارهای دیگر؛ محلی که کامپیوترهای همه جا حضوری نامرئی دارند.
در چنین آشپزخانهای فرآیند بازیافت باید بسیار مهم شمرده میشود و حتی باید نگاهی اجباری به آن داشت. این طراحیها تا چه حد دقیق باشند مهم نیست زیرا میتوانند به عنوان پیش زمینهای برای ایدههای جدید مفید واقع شوند.
مهندسان سعی کردند در تکنولوژی این آشپزخانهها در حین جسور بودن طراحیها از کلیشههای آشپزخانههای آزمایشگاه مانند اجتناب کنند و بیشتر شبیه طرح یک آشپزخانه ابتدایی Ikea به علاوه فناوریهای مدرن مخفی باشد.
در ساخت آشپزخانه مفهومی 2025، تاثیر تکنولوژی، اجتماعی و جمعیتی روی تغییر ذائقه غذایی مردم در سال 2025 در نظر گرفته شده است.
طراحان IDEO پس از انجام ماهها گفتوگو، مصاحبه و نظرپرسی مدلهایی را برای نمایشگاه میلان حاضر کردند. نتایج پروژه شامل انواع طراحیها میشد که بعضی از آنها در نوع خود جالب بودند.
یکی از طراحیها که به نظر میرسد عادی و تا حدودی روستایی باشد، میزی است که به عنوان محلی برای پخت و پز، خوردن، کار، بازی کودکان و انجام سایر کارها طراحی شده است. در بالای این میز دوربینهای هوشمند و پروژکتور تعبیه شده که نقش مرکز کنترل تعاملی را ایفا میکند.
میز هوشمندی که مشخصات مواد غذایی را نشان میدهد
وقتی مواد غذایی روی این میز قرار میگیرد توسط دوربینها شناسایی شده و پروژکتور پیشنهادهایی برای استفاده از آن، دستور پخت غذاهایی با آن و یک تایمر برای در نظر گرفتن زمانهای گفته شده در دستور پخت غذا ارائه میدهد. در عین حال، زیر سطح چوبی میز سیستم سیمپیچ القایی متصل به شبکه کامپیوتر تعبیه شده که فرآیند پخت غذا و شارژ دستگاههای دستی را فراهم میکند.
دستورهای پخت غذا براساس مواد غذایی روی میز، روی دیوار به نمایش درمیآیند
یکی دیگر از ویژگیهای آشپزخانه مفهمومی سیستم انبار آن است که بر اساس این ایده طراحی شده که خرید مواد غذایی از مغازهها از دور خارج شود و پس از سفارش آنلاین مواد غذایی، بلافاصله آن را توسط وسایل هوایی بدون خلبان تحویل میگیرید. سیستم انبار آشپزخانه مفهومی به جای یخچال و کابینت از قفسههای چوبی استفاده میکند که آرایشی شبیه قفسههای موجود در بازارها و مغازههای امروزی دارد.
قفسههای چوبی که به جای یخچال، مواد غذایی را نگهداری میکنند
شاید در نگاه اول تکنولوژی مدرنی به نظر نرسد اما این قفسههای چوبی دارای سنسورهای مخفی و فناوری القای خنککننده هستند. مواد غذایی در ظروف دوجداره شفاف قرار میگیرند. این ظروف شیشهای دارای تگهای RFID بوده که دمای مناسب برای نگهداری غذا را نمایش میدهد.
تگهای RFID که دمای مورد نیاز مواد غذایی را به نمایش درمیآورد
سیستم خنک کننده با استفاده از آهنربا و آلیاژ فولاد ضد زنگ و گادولینیم در قفسهها، محفظههای مواد غذایی را در دمای مناسب نگه میدارد. میتوان از این محفظهها برای گرم کردن مواد غذایی روی میز مدرن این آشپزخانه هم استفاده کرد. همچنین ظروف سفالی برای نگهداری مواد غذایی مانند سیر، سیب زمینی و هویج نیز وجود دارد.
بعد از صرف شام، سیستم دفع هوشمند کنترل را به دست میگیرد. صاحب خانه به طور دستی مواد قابل بازیافت را از زبالهها جدا میکند، در مرحله بعدی خرد و در یک لوله پلیمر زیستی بستهبندی میشوند و بنابه اینکه زبالهها در چه در حد قابل بازیافت هستند، برچسب میخورند.
سیستم هوشمند برای دور انداختن مواد بازیافتی
سینک ظرفشویی این آشپزخانه مستقیما در یک سیستم کمپوست تخلیه میشود. در این سیستم، آب خارج شده و مواد جامد به صورت فشرده در یک گوی بیبو قرار میگیرد که به وسیله ماموران نظافت شهری جمعآوری میشوند. آب خارج شده هم برای آبیاری گیاهان داخل خانه استفاده میشود و آبهایی که برای گیاهان مناسب نیستند به لولههای فاضلاب شهری منتقل میشوند.
سینک ظرفشویی هوشمند
جری درفنس، مدیر آشپزخانه IKEA میگوید که نتایج حاصل از این تحقیق در محصولات آینده این کمپانی استفاده خواهد شد.
مترجم: هانا حیدری
دانلود فایل صوتی
انتهای پیام/