تا نوروز 1396 سه هتل چهار و پنج ستاره در فومن و لاهیجان افتتاح خواهد شد
رضا علیزاده مدیر کل میراث فرهنگی استان گیلان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا گفت: «ما برای اینکه در سال جدید از تنوع خدمات و رضایت بیشتر گردشگران برخوردار باشیم، در چندین بخش برنامههای نوروز 1396 را تعریف کردیم. آنچه تاکنون مشخص است این است که با دستگاههای اجرایی خدماترسان اعم از دستگاه امدادی، خدماترسان و پلیس هماهنگی لازم انجام شده است تا خدمات تخصصی پایهریزی شود و با حاشیه امن بهتری مسافران نوروزی وارد استان گیلان شوند و کمترین سانحه و مشکلات ترافیکی را شاهد باشند.»
وی ادامه داد: «در نوروز 1396 پلیس راه، جمعیت هلال احمر و راهداری کنار هم خواهند بود و سایر دستگاههای تامینکننده در زمینه سوخت، آذوقه و ... خدمترسانی کنند. همچنین تدابیری اندیشیده شده است که با حجم قابل توجه مسافران و گردشگران نوروزی شاهد کمبود و نارسایی نباشیم.»
رضا علیزاده همچنین بخش عمده فعالیت میراث فرهنگی استان گیلان را نظارت بر واحدهای گردشگری معرفی کرد و افزود: «پیش از نوروز کلیه تاسیسات گردشگری و گاه به صورت مشترک با دستگاههای اجرایی متناظر مقل دانشگاه علوم پزشکی، اداره نظارت بر اماکن، نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی و گروههای صنفی مثل جامعه هتلداران در چندین مرحله بازدید میشوند تا بر روی کیفیسازی خدمات تمرکز بیشتری داتشه باشیم.»
وی تاکید کرد: «در این میان همچنین بر روی کمفروشی و گران قروشی هم نظارت جدی خواهیم داشت.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان در سخنانش اظهار کرد:«استان گیلان با بیش از 1745 واحد گردشگری، 23914 تخت آماده پذیرش مسافران نوروز دارد و امسال با افزایش دو هتل پنج ستاره و یک هتل چهارستاره میزان پذیرش گردشگران نوروزی استان 2500 تخت بیشتر خواهد شد. تا نوروز 1396 یک هتل چهار ستاره و یک هتل پنج ستاره در هشر لاهیجان به عنوان شهرنمونه جهان اسلام و یک هتل پنج ستاره در شهر فومن که بخش عمده جاذبه گردشگری استان را در خود دارد افتتاح خواهیم کرد.»
وی تصریح کرد: «با آماده سازی واحدهای گردشگری به لحاظ سختافزاری، نیروهای انسانی را نیز با برگزاری کارگاهها آموزش دادهایم تا در زمینه هتلداری، رسپشن، مدیریت داخلی مهارت لازم را کسب کنند و در ایام عید نیروی با توانمند و کارآزموده سرویسدهی داشته باشیم.»
علیزاده گفت: «کسانی که قصد دارند در نوروز 1396 به استان گیلان سفر کنند و یا مسافرانی که در مراکز اقامتی استان استقرار داشته باشند میتوانند از پکیجهای گردشگری و ایرانگردی بهره ببرند و از جاذبههای گردشگری استان گیلان بازدید کنند و حتی از اماکن اقامتی مناسب که تنوع غذایی بسیار خوبی هم دارند استفاده کنند.»
برگزاری جشنوارههای فرهنگی
وی ادامه داد: «در زمینه تنوعسازی و ایجاد نشاط اجتماعی جشنوارههای فرهنگی آیینی زیادی در استان برگزار خواهیم کرد که از جمله آن در موزه روستایی استان گیلان است که آیین و سنن، آداب برنامههای فولکلور و مراسم محلی استان را به بازدیدکنندگان معرفی میکند.»
علیزاده در خصوص اطلاعرسانی نسبت به خدمات خود اظهار کرد: «در استان گیلان از تمام ظرفیتهای اطلاعرسانی استفاده کردهایم که از جمله آن آگاهیبخشی با صداوسیمای کشور، صداوسیمای استان، شبکههای مجازی، پایگاههای اطلاعرسانی، اپلیکیشنها و همچنین تهیه اقلام تبلیغاتی مکتوب، مصور و محیطی است که در قالب نقشه، بروشور و لوح فشرده به مسافران عرضه میشود.»
عرضه مستقیم صنایع دستی
وی تاکید کرد: «بنا بر تجربه سالهای گذشته بازارچههای صنایع دستی در محورهای مختلف استان را برگزار میکنیم تا به صورت مستقیم صنایع دستی استان را عرضه کنند. از آنجا که سوغات استان زبانزد خاص و عام است تصمیم داریم با عرضه مستقیم آن محصولات را با تعرفه خوبی به فروش رسانیم. ما همچنین قصد داریم بر روی کاربردی کردن صنایع دستی بیشتر تمرکز داشته باشیم تا قابلیت بهرهبردای از آنها بالارود و بیشتر در خانهها مورد استفاده قرار گیرد.»
مدیرکل میراث فرهنگی استان گیلان افزود: «کلوچه، زیتون، بادام زمینی و مرکبات محصولات استان هستند و ما با ارائه هرچه راحتتر آن به مسافران سعی میکنیم حلاوت و شیرینی سفر را در نوروز 1396 دوچندان کنیم. همچنین با توجه به اینکه شهر رشت از سوی یونسکو شهر خلاق خوراک و غذا شناخته شده میخواهیم از این برند نهایت بهره را ببریم و با غذاهای محلی پذیران مسافران باشیم.»
وی درباره عرضه غذاهای سنتی و محلی در رستورانها نیز تاکید کرد: «استان گیلان 230 رستوران و سفرهخانه سنتی دارد و ما چندین سمینار تخصصی درباره غذا برگزار کردهایم تا نگاه متنوعتری به غذاها ببخشیم. ما میخواهیم که در سال جدید شاهد منوهای متفاوت نسبت به سایر استانها باشیم و از منوی کلیشهای خارج شویم.»
انتهای پیام/