آغاز برنامه سلامت نوروزی وزارت بهداشت از اول اسفند ماه
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی اکبر سیاری با اشاره به نزدیک شدن سال جدید و ایام تعطیلات نوروزی و افزایش فعالیت اغلب اماکن عمومی و مراکز تهیه، عرضه و فروش مواد غذایی گفت: در این مدت به دلیل افزایش میزان مسافرتها، نظارت بر این گونه مراکز و اماکن واجب و ضروری است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت تاکید کرد: به همین منظور در راستای ارتقای سلامت مسافران نوروزی و شهروندان و ارتقای بهداشت مواد غذایی در سطح عرضه، لازم است برنامهریزی جهت اجرای هرچه بهتر برنامه سلامت نوروزی از سوی دانشگاههای علوم پزشکی کشور صورت گیرد.
سیاری با تاکید بر این که بازرسیهای بهداشت محیط برای اولین بار در برنامه مذکور با تجهیزات پورتابل صورت میگیرد، افزود: این برنامه از اول اسفند امسال تا پایان روز 15 فروردین ماه سال ۹۶ با حداکثر بهرهگیری از امکانات و تجهیزات دانشگاههای علوم پزشکی اجرا میشود.
وی به حضور فعال بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط با یونیفرم یکسان و تجهیزات پورتابل بازرسی در طی مانور و زمان اجرای برنامه اشاره کرد و گفت: بازرسان در قالب تیمهای عملیاتی و نظارتی و کشیک از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب در تمامی ایام به ویژه روزهای تعطیل حضور خواهند داشت که با توجه به وضعیت مکانی و زمانی، پایان ساعت کاری برنامه از 8 شب تا 12 شب قابل تغییر است.
سیاری از برگزاری مانور تیمهای عملیاتی بهداشت محیط در دانشگاههای علوم پزشکی خبر داد و افزود: این مانور در دو مرحله انجام میشود که مرحله اول آن یکشنبه 15 اسفند ماه ساعت 9:30 برگزار خواهد شد.
وی با تاکید بر لزوم رسیدگی به شکایات مردمی ثبت شده در سامانه ۱۹۰ و رسیدگی به شکایات تلفنی یا حضوری در موضوعات مرتبط با برنامه تاکید کرد و افزود: نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی سنتی با اولویت استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی از جمله استفاده از رنگهای طبیعی دارای مجوز قانونی و خامه پاستوریزه، تخم مرغ نشاندار ترجیحا تخم مرغ مایع پاستوریزه، شیر استریلیزه یا پاستوریزه و جعبههای شیرینی بهداشتی از دیگر اقدامات بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین یکی از اقدامات کارشناسان و بازرسان بهداشت محیط در برنامه سلامت نوروزی را توجه ویژه به کنترل روغن در تهیه غذا و به خصوص شیرینی در قنادیها با کمک دستگاههای سنجش پرتابلTPM ، توجه ویژه به میزان نمک مصرفی در غذا و استفاده از نمک تصفیه شده تبلور مجدد یددار و عدم استفاده از سنگ نمک در تهیه غذا و توجه ویژه به میزان نمک مصرفی و نوع آن و عدم استفاده از افزودنیهای غیرمجاز و اولویت رعایت بهداشت فردی و تجهیزاتی در نانواییها بیان کرد.
سیاری تاکید کرد: در صورت استفاده از ظروف یکبار مصرف در بستهبندی غذا، از ظروف یکبار مصرف مناسب ترجیحا ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی یا آلومینیومی استفاده شود و توجه ویژه به ساماندهی عرضه محصولات دخانی و ممنوعیت استعمال و تبلیغات دخانیات در اماکن عمومی صورت گیرد.
انتهای پیام/