نگهداری غذای داغ در ظروف یکبار مصرف ممنوع است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان غذا و دارو، سمیره صباح، معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو با توجه به آغاز ایام فاطمیه و استفاده بیش از پیش مردم از ظروف یکبار مصرف در مراسمهای این ایام گفت: تماس مواد غذایی داغ با ظروف یکبار مصرف ممکن است باعث انتقال مقادیر جزئی ترکیبات شیمیایی از جمله مونومرها یا پلاستی سایزرها به داخل ماده غذایی شود.
وی گفت: پرکاربردترین ترکیب شیمیایی مورد استفاده در تولید ظروف پلیمری یا همان ظروف یکبار مصرف، وینیل کلرید که مونومری از پلی وینیل کلرید(PVC) و استایرن است که در تولید بیشتر پلاستیکها کاربرد دارد.
وی از وینیل کلرید به عنوان عامل ایجاد سرطان کبد در مدلهای حیوانی و همچنین انسانی نام برد و تصریح کرد: مسمومیت شدید با این ترکیب باعث افسردگی سیستم عصبی مرکزی و آسیب جدی به کبد میشود.
صباح با اشاره به اینکه مونومرهای وینیل کلرید همانطور که از بسته ماده غذایی وارد چربی میشوند، وارد آب نیز می شوند؛ افزود: ثابت شده است که آب معدنی نگهداری شده در بطریهای PVC حاوی مقادیری وینیل کلرید است که مقدارش در یک لیتر آب بعد از 6ماه به 1700 میلی گرم میرسد کما اینکه در کشورهایی که مصرف آب بسته بندی شده در ظروف متدوال است، بدن هر فرد روزانه 120 نانوگرم وینیل کلرید دریافت میکند.
صباح اضافه کرد: این میزان وینیل کلرید در روغنهای پخت و پز بیشتر است و به 8.14 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن میرسد.
وی درباره آسیبهای ناشی از استایرن اظهار کرد: این ماده بر کلیهها و کبد اثرات سمی میگذارد و باعث تجمع آب میان بافتی در ریه و بی نظمی در ضربان قلب میشود. به نظر میرسد که این ترکیب به راحتی از ظروف بستهبندی جدا شده و وارد ترکیبات چربی شود.
انتهای پیام/