دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1395 - 12:20

محسن هاشمی: راه هاشمی توسعه پایدار هماهنگ با اسلام بود

فرزند ارشد آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: نگرش هاشمی، نگرشی به دور از تحجر و به دنبال اعتدال و رفاه برای عموم بود.
کد خبر : 155309

به‌ گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محسن هاشمی، فرزند ارشد مرحوم هاشمی رفسنجانی در برنامه دوازدهم بهمن‌ماه به مناسبت آغاز دهه فجر که صبح امروز در مدرسه دخترانه رفاه برگزار شد، درباره مشی آیت‌الله هاشمی گفت: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نه تنها پدر ما، بلکه تکیه‌گاه ملت ایران نیز بود. هدف ایشان رفاه پایدار نه ناشی از فروش نفت، بلکه ناشی از تلاش و علم‌اندوزی و اندیشه‌ورزی بود.


وی ادامه داد: مدرسه رفاه سمبل نگرش ایشان در سال‌های پیش از انقلاب بود. البته این نگرش ایشان در دوران جنگ نیز مغفول نماند. ایده تشکیل دانشگاه آزاد را در نماز جمعه سال 61 در بحبوحه جنگ و ترور مطرح کردند. در نماز جمعه سال 63 نیز ایده ایجاد متروی تهران را طرح کردند که 20 سال بعد محقق شد و این نشان از آینده‌نگری ایشان و تلاش‌شان برای ایجاد رفاه برای مردم ایران داشت. بعد از جنگ نیز توجه بالایی به مساله آب‌ در کشور داشتند که ساخت سدها در کشور ناشی از آن می‌شود و دوران رفاه و سازندگی و توجه‌شان به مساله سازندگی نیز ناشی از همین تفکر بود.


هاشمی تاکید کرد: نگرش آیت‌الله هاشمی رفسنجانی نگرشی دور از تحجر و همراه با اعتدال بود و این مساله‌ای است که باید مراقب باشیم در کشور حاکم نشود و کشور در گرداب آن قرار نگیرد.


فرزند ارشد آیت‌الله هاشمی ادامه داد: راه هاشمی، راه توسعه پایدار هماهنگ با اسلام بود. راه هاشمی، راه عدالت است نه از طریق توزیع فقر در جامعه، بلکه از طریق توزیع رفاه در جامعه. راه هاشمی راه آزادی اندیشه و گفت‌وگو و استفاده از فرصت‌های نظام بین‌الملل است و او برای تحقق این دیدگاه امیدش به دانش‌آموزان و نوجوانان این نسل بود.


هاشمی گفت: خوشبختانه امروز بنیاد رفاه از مهد تا دانشگاه را شامل می‌شود و امروز در 12 بهمن‌ماه در این مکان جمع شده‌ایم تا ارزش‌های انقلاب و آنچه مورد قبول بنیانگذاران این انقلاب بود را پاس بداریم.


وی ادامه داد: متاسفانه یاران دست اول امام‌(ره) یکی پس از دیگری را از دست می‌دهیم اما خوشبختانه انقلاب ما 40 ساله می‌شود و این به معنای پختگی و بلوغ آن است و مردم نیز به مرحله رشد و آگاهی رسیدند.


هاشمی افزود: آیت‌الله هاشمی معتقد بود با سیاست‌های عقلانی که همواره پیش می‌گرفتند، باید دین‌جویان را به این انقلاب جذب کنیم.


فرزند آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ادامه داد: 10 سال پیش در چنین روزی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در اینجا حضور پیدا کردند و ایجاد این مدرسه را محصول همفکری هیات انصارالحسین معرفی کرد و هدف از تاسیس آن را ایجاد محیطی مناسب برای تحصیل دختران در سال‌های قبل از انقلاب بیان کرد و انتخاب نام رفاه برای این مدرسه را می‌توان در تفکر و نگرش آینده‌نگر ایشان درباره ایران دانست.


هاشمی ادامه داد: مدرسه رفاه که 10 روز مهم انقلاب از 12 تا 22 بهمن‌ در آن رقم خورد، از زمینی مقدس برخوردار است، چرا که در پیشبرد امور انقلاب موثر بود.


وی با اشاره به اهمیت مدرسه رفاه در پیشبرد امور انقلاب گفت: از آنجایی که مدرسه رفاه به محل رتق و فتق امور در آن روزها تبدیل شده بود، تصمیم بر آن شد امام‌(ره) را به مدرسه علوی انتقال دهند، با این حال تصمیم‌گیری‌های مهم انقلاب در همین مکان انجام گرفت و می‌توان گفت رفاه بود که تاریخ ایران را ورق زد.


وی با اشاره به خدمات هیات امنا و هیات مدیره مدرسه رفاه در سال‌های قبل و بعد از انقلاب گفت: بنیاد رفاه علاوه‌ بر ایجاد مدرسه، صندوق مالی ایجاد کرده بود که هدف آن کمک به مستضعفان و به طور خاص خانواده زندانیان سیاسی بود که در نهایت آن تیم در سال‌های بعد از انقلاب کمیته امداد امام‌(ره) را تشکیل دادند.


هاشمی با اشاره به رویکرد پدرش نسبت به اهمیت و ضرورت ایجاد مدرسه رفاه گفت: آیت‌الله هاشمی معتقد بود مردم ایران باید از رفاهی که مدنظر موسسان اینجا بود، برخوردار شوند و خوشبختانه این موسسه توانست نیروهایی مومن، پرتلاش، صبور و اندیشه‌ورز را به جامعه ایران تحویل دهد و این همان راهی است که هدف و مشی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب