دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سفیر کشور هندوستان تاکیدکرد:

هند خواستار حفظ سهم خود از بازار برنج ایران

سفیر کشور هندوستان در ایران بر علاقه دهلی‌نو به حفظ و ارتقاء روابط تجاری با تهران تأکید کرد.
کد خبر : 155293

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا از جهان اقتصاد، سوراب کومار در حاشیه نشست تجاری ایران و هندوستان در گفتگو اختصاصی با خبرنگار جهان اقتصاد با بیان این مطلب افزود: روابط دوستانه دو کشور ایران و هندوستان قدمت دیرینه دارد و در شرایط کنونی نیز هندوستان علاقمند توسعه مناسبات اقتصادی با ایران است.


وی همچنین به سؤال دیگری مبنی بر اینکه واردکنندگان ایرانی برای کاهش تعرفه و رفع موانع واردات و در نهایت کاهش قیمت تمام شده برنج در بازار ایران تلاش زیادی کرده‌اند، چرا صادرکنندگان هندی با افزایش قیمت در شرایطی که با رفع موانع تحریم رقبای دیگر امکان حضور در بازار ایران را دارند، شرایط را برای ادامه همکاری سخت کرده‌اند، توضیح‌داد: در حوزه تجارت قیمت‌ تابعی از عرضه و تقاضا است و برنج نیز از این قاعده مستثنا نیست و افزایش قیمت برنج هندی نیز به دلیل افزایش تقاضا بوده و تحولات بازار روندی ناپایدار و متغیر دارند و هند علاقمند به حفظ سهم خود از بازار برنج ایران است.


بنابر گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، سفیر هندوستان در جریان این نشست از گسترش همکاری‌ اقتصادی و مبادلات تجاری ایران و هند تا پنج سال آینده خبرداد و گفت: در مذاکراتی که با مسئولان ایرانی داشتیم، هر دو طرف به دنبال گسترش همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی هستند که البته مبادلات مواد خام تنها اولویت ما نیست، بلکه همکاری‌ها در بخش کشاورزی نیز مورد توجه قراردارد.


وی افزود: یکی از عمده‌ترین محصولات صادراتی هند به ایران برنج است و ما علاقه داریم که علاوه بر برنج، دیگر محصولات کشاورزی را نیز به ایران صادرکنیم.


کومار با تکذیب شایعاتی که علیه برنج هندی مطرح شده، افزود: محصولات هندی همگی دارای استانداردهای جهانی است؛ ما هزار میلیارد تن در سال، تولید برنج داریم که ۴میلیارد تن آن باسماتی است و به ۱۳۰ کشور جهان صادر می‌شود.


وی ادامه داد: به کیفیت این برنج شک نداریم و اصرارداریم کیفیت برنجی که به ایران صادر می‌شود از نظر بهداشتی چک شده و مطابق استانداردهای جهانی باشد.


سفیر هند در ایران در عین حال بیان کرد: تلاش می‌کنیم با گسترش روابط، بازدید مسئولان و بازرسان ایرانی از کارخانه‌های هندی، مشکلات پیش روی واردات برنج به ایران را حل کرده و پاسخگوی افکار عمومی نیز باشیم.


وی تاکید کرد: میزان آرسنیک برنج‌های هندی پایین‌تر از حد استاندار است و ما برای این منظور سرمایه‌گذاری‌های زیادی چه در بخش کشت و چه در بخش ماشین آلات انجام داده‌ایم.


همچنین سیداحمد بحق رئیس انجمن واردکنندگان برنج ایران، برنج را دومین کالای راهبردی کشور و همچنین تامین کننده امنیت غذایی دانسته و افزود: طبق مصوبات دولت برای حمایت از تولید داخل، برنامه ممنوعیت واردات در دوره برداشت برنج ایرانی اجرا می شود که اکنون انجمن به دنبال تغییر این روش است تا منافع ملی مورد تهدید سودجویان داخلی نیز قرار نگیرد؛ زیرا در زمان ممنوع شدن واردات برای افزایش قیمت برنج ایرانی بستر فراهم می شود که این از آثار سوء ممنوعیت به شمار می رود.


به‌حق با بیان اینکه همه ساله در مقطع کاشت، شاهد افزایش قیمت برنج هستیم، افزود: می‌توانیم با مدیریت درست از حضور افراد سودجو در بازار جلوگیری کنیم و از طرف دیگر با استفاده از کارشناسان تایید، در دروازه‌های گمرک کشور کیفیت برنج‌ها را بررسی نماییم.


وی ادامه داد: ما در نظر داریم از کارشناسان سازمان غذا و دارو و نمایندگان مجلس دعوت کنیم تا از روند تولید برنج در تمامی مراحل، درکشور هندوستان بازدید به عمل آید و با برگزاری نمایشگاهی در تهران این محصول را به مردم معرفی کنیم و امیدواریم همان گونه که هند در دوران تحریم‌ها امنیت غذایی ایران را تامین کرد؛ اکنون نیز سطح همکاری دو کشور افزایش پیدا کند.


در ادامه این نشست سوشی جن، قائم مقام انجمن صادرات برنج هندوستان درباره اخبار منتشر شده درباره مشکلات برنج باسماتی هند توضیح‌داد: برنج‌های وارداتی به ایران و سایر کشورها بازرسی می‌شود و تایید بهداشتی می‌گیرد؛ بنابراین مصرف این برنج هیچ مشکلی ندارد.


وی هدف از برگزاری این نشست را شفاف‌سازی برای اذهان عمومی دانست و اضافه کرد: بازار برنج باسماتی از اهمیت ویژه‌ای برای ما برخورداراست بنابراین کارشناسان هندی در فرایند تولید و کیفیت برنج از آغاز تا پایان نظارت می‌کنند.
دی.کی سینگ، رییس اداره توسعه صادرات محصولات غذایی فرآوری شده و زراعی (APEDA) نیز با بیان اینکه سالیانه ۱۰۰ میلیون تن برنج در هند تولید و به ۱۳۰ کشور جهان صادر می شود، افزود: از مجموع برنج تولیدی هند چهار میلیون تن از نوع باسماتی است که در شرایط خاص تولید می شود و آرسنیک برنج باسماتی از میزان استاندارد پایین‌تر است.


همچنین راجن ساندراسان، مدیرعامل انجمن صادرات برنج هندوستان نیز با بیان اینکه هندوستان آمادگی کامل برای رفع شایعات موجود مبنی بر بی‌کیفیت بودن این برنج را دارد، اظهار کرد: برنج هندی مانند برنج ایرانی تولید و همان پروسه کشت را طی می‌کند که تمام مراحل آن توسط دولت ایران تایید شده است.


ساندرسان درباره احتمال اختلاط برنج هندی با ایرانی یا پاکستانی گفت: برنج ۱۱۲۱ هندی که به ایران صادر می‌شود به دلیل رنگ خاص خود امکان اختلاط با سایر انواع برنج را ندارد به همین دلیل می‌توان اذعان داشت که کاملا خالص است.



لینک مطلب


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب