دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 ارديبهشت 1394 - 13:48
در نشستی با اعضای فراکسیون شوراهای مجلس مطرح شد

انتقاد اعضای شورای شهر تهران به محقق نشدن مدیریت یکپارچه شهری/ حتی اموری نظیر آب و برق هم در اختیار ما نیست

اعضای شورای اسلامی شهر تهران در نشست صمیمی اعضای فراکسیون شوراهای مجلس و اعضای شورا به بیان دیدگاه‌های خود در راستای اهمیت نهاد شورا‌ها پرداختند.
کد خبر : 15518

به گزارش گروه اجتماعی آنا، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران در نشست نمایندگان فراکسیون شوراهای مجلس و اعضای شورا، با اشاره به لایحه اصلاح قانون شورا‌ها از سوی وزارت کشور گفت: لایحه درآمد‌های پایدار و نیز لایحه مدیریت شهری از سوی وزارت کشور تدوین شده و ما امیدواریم حداقل تصویب یکی از این موراد در زمان باقی مانده از مجلس نهم باشد.


دنیامالی گفت: البته باید در نظر داشت که هنوز نگاه به شهرداری و مدیریت شهری با نگاه به تثبیت جایگاه سازمان‌های دولتی و نیز سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌ها وزارت کشور است حال آنکه اگر هر چه بیشتر در لوایح مطروحه به اختیارات شورا‌ها افزوده شود در حقیقت بار سنگینی از دوش دولت برداشته خواهد شد. امیدواریم شرایطی حاکم باشد که لایحه مدیریت شهری با شکل آبرومندانه‌ای تصویب شود.


وی با ابراز گلایه از عدم تحقق مدیریت یکپارچه شهری گفت: خیلی صریح بگویم امروز معمولی‌ترین امور شهر از قبیل آب، برق و غیره در اختیار شورا نیست و این در حالی است که این سازمان‌ها در شهر وجود دارند و زندگی مردم هم با این امورات گره خورده است.


دنیا مالی گفت: ما از آموزش و پرورش درخواست داشتیم که غیر از امور آموزشی سایر امورات خود را به ما واگذار کنند تا مدارس شهر وضعیت بهتری به خود گیرند اما از ۴ هزار واحد آموزشی تنها ۱۱۰ واحد اعلام آمادگی کردند.


رحمت الله حافظی: قانون ۵ ساله معاینه فنی موجب افزایش آلودگی هوا شده است


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه با اشاره به اصل یکصد و سوم قانون اساسی کشور گفت: بر طبق اصل ۱۰۳ قانون اساسی استانداران، فرمانداران، بخشداران و سایر مقامات کشوری که از طرف دولت تعیین می‌شوند در حدود اختیارات شورا‌ها ملزم به رعایت تصمیمات آن‌ها هستند. این ماده از قانون اساسی به خوبی بیانگر مدیریت یکپارچه شهری است اما متاسفانه ساز و کار آن پیش‌بینی نشده به طوری که امروز شورای شهر، شورای شهرداری است.


حافظی اظهار کرد: امروزه شورا‌ها و مدیریت شهری خیلی بهتر می‌توانند آسیب‌های شهر را بشناسند و راه حل را ارائه کنند در حالی که در بسیاری موارد اختیار ندارند.


وی افزود: در سال ۸۸ ما شاهد روند افزایش آلودگی هوا بودیم که متاسفانه مجلس شورای اسلامی قانون معافیت خودروهای تازه تولید از معاینه فنی را از دو سال به ۵ سال افزایش داد. این در حالی است که در کشور‌های اروپایی با بالا‌ترین استاندارد تولید خودرو، معاینه فنی حداکثر ۲ ساله است.


حافظی گفت: امروز می‌بینیم که آلودگی هوا ناشی از ذرات معلق و ریزگرد‌هاست و امیدواریم نمایندگان عزیز مجلس به این مهم التفات داشته باشند.


وی یادآور شد: اکنون اکثر شهر‌ها و منابع زیست محیطی ما به خاطر عدم به کارگیری ظرفیت شورا‌ها و مدیریت شهری در معرض تخریب است، اگر امروز دریاچه ارومیه خشک می‌شود به علت ۸۰ هزار چاه عمیقی است که کنار آن حفر کرده‌اند؛ حال آنکه مدیریت شهری هیچ دخالتی در آن نداشته است.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری ابراز امیدواری کرد قانون هوای پاک در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و اختیارات شورا در اصلاح قانون شورا‌ها افزایش یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب