دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1394 - 11:01
ابوذر ندیمی:

اگر عضویت مسئولان در احزاب محل اشکال باشد، رأی دادن آنها نیز اشکال دارد

نماینده لاهیجان در مجلس گفت: نمی‌توان بین مسئولان و احزاب متبوعشان تجرد ایجاد کرد، فقط از امکانات دولتی نباید له یا علیه کسی استفاده شود.
کد خبر : 15489

ابوذر ندیمیدر گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره انتقاداتی که به برخی اعضای دولت درباره حضور در احزاب و فعالیت‌های حزبی وادر می‌شود، گفت: از لحاظ ساختاری که نمی‌توانیم بگوییم نمایندگان مجلس، وزرا و اعضای هیئت دولت نباید عضو احزاب باشند. هر ایرانی می‌تواند عضو هر حزبی که می‌خواهد باشد.








«استفاده» از امکانات دولتی با «نظر داشتن» فرق می‌کند؛ هر یک از دولتی‌ها هم در انتخابات رأی می‌دهند و کاملا معلوم است که به فهرست حزب خودشان رأی می‌دهند،‌ این را می‌تواند به دیگران هم بگوید و هیچ ایراد قانونی نسبت به آن وارد نیست

وی ادامه داد: در مورد حضور دولتی‌ها در احزاب باید متذکر شوم از آنجاکه دولت وظیفه برگزاری انتخابات را دارد، اگر عضویت‌شان در احزاب باعث دخالت‌ دادن نظرشان در انتخابات شود که هم نادرست است و هم تخلف از قانون است. قانون انتخابات در این زمینه تعیین تکلیف کرده است و می‌گوید که اگر امکانات دولتی له یا علیه کسی مورد استفاده قرار گیرد، تخلف است.


عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: باید بدانیم که «استفاده» با «نظر داشتن» فرق می‌کند؛ هر یک از دولتی‌ها هم در انتخابات رأی می‌دهند و کاملا معلوم است که به لیست حزب خودشان رأی می‌دهند،‌ این را می‌تواند به دیگران هم بگوید و هیچ ایراد قانونی نسبت به آن وارد نیست.


وی تأکید کرد: اگر حضور مقامات در احزاب محل اشکال باشد پس اساسا رأی دادن آنها نیز می‌تواند محل اشکال قرار گیرد چرا که آن نیز داشتن نظر است.


ندیمی اضافه کرد: ما نمی‌توانیم بگوییم دولتی‌ها نباید طرفدار احزاب باشند، بلکه فقط می‌توانیم بگوییم که هیچ مقامی نباید از پست و مقام خود برای استفاده سیاسی و همسو با اهداف حزبی خود بهره بگیرد. نهادهای نظارتی هم در این زمینه وجود دارند که اگر تخلفی صورت گرفت به آن رسیدگی کنند.


این نماینده مجلس در پاسخ به این سؤال که «برخی دولتی‌ها در برخی احزاب شناخته شده‌اند. اگر آن بخش از افکارعمومی که مثلا به فرد دولتی گرایش دارد، بخواهد به افراد نامزد شده از سوی حزب آن فرد رأی دهد، ایرادی دارد؟» گفت: ایرادی ندارد. نمی‌توان گفت بین افراد و احزابشان باید تجرد ایجاد کرد. هر کسی که عضو حزبی است هم ضررش را متقبل می‌شود و هم سودش را. مثلا آقای لاریجانی عضو فراکسیون رهروان است و از امکانات این حزب در هر زمانی که بخواهد استفاده می‌کند؛ اینها ایرادی ندارد فقط نباید سوءاستفاده شود و لاغیر.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب