حق شناس: گاهی نص صریح قانون اساسی درباره احزاب اجرا نمیشود
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدجواد حقشناس در همایش فصلی خانه احزاب یادواره آیتالله هاشمی رفسنجانی و اقتصاد مقاومتی، گفت: قانون احزاب در سال 1360 توسط مجلس اول طرح و تصویب شد. در شهریور همان سال این قانون نهایی شد اما بعد از چند سال، دو دیدگاه مختلف در ارتباط با این قانون ایجاد شد.
وی ادامه داد: موافقینی بودند که احساس میکردند اصلاحاتی باید در این قانون ایجاد شود. گروه دیگر خواستار ایجاد کنترل و نظارت بیشتر بودند. این دو دیدگاه چالشهایی با هم داشتند.
رئیس کمیته حقوقی خانه احزاب یادآور شد: با توجه به این شرایط احزاب و فعالان سیاسی اهداف خانه احزاب را پیگیری میکردند و سعی داشتند در این بستر توسعه ایجاد شود و اقبال عمومی به فعالیتهای حزبی افزایش یابد. آنها میخواستند احزاب نقش کلیدی در انتخابات ایفا کنند و در نظام حزبی موفقیتهایی هم رخ دهد. همچنین خواستار برقراری ارتباط بین جرم سیاسی و احزاب بودند و خواهان ایجاد دیدگاه مثبت حکومت نسبت به احزاب کارآمد بودند. در همین راستا هم میخواستند مکانیزمی جهت خودمدیریتی وجود داشته باشد؛ حال سوال این است که آیا موارد فوق تامین شده است؟
حقشناس یادآور شد: طی سالهای پیش فعالیت حزبی نسبت به گذشته مشکلتر شده و حتی در برخی از موارد نص صریح قانون اساسی در آن رعایت نمیشود.
وی گفت: ما پیشنهادهایی برای حل این مشکلات داریم. قانون جدید علیالقاعده مسبب تنگتر شدن حوزه حزبی شده است؛ از این رو لازم است وزارت کشور، مجلس، دولت و خانه احزاب با کارشناسان نسبت به بازنگری قانون توجه کنند.
وی در پایان گفت: خانه احزاب باید خواستار بازگشت به قانون پیشین یا تدوین قانونی جامع که فعالیتهای سیاسی، قانون سیاسی، جرم سیاسی و امثال آنها در آن رعایت شده، باشد.
انتهای پیام/