دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

برجام چرخ‌های صنایع را به گردش درآورد

سخنان رئیس جمهوری در نهمین نشست با اصحاب رسانه کمی متفاوت تر از گذشته بود، روحانی که تا پیش از این سعی می کرد از کنار منتقدان برجام عبور کند، این‌بار بر پایه آمار و مستندات جواب نقادان دولت را داد.
کد خبر : 152110

سمیرا عالم پناه در جهان اقتصاد نوشت: «عینک بزنید اگر رشدهای اقتصادی را نمی بینید»، پاسخ روحانی به منتقدانی بود که مدت‌هاست دستاوردهای او و دولتش را زیر سؤال می برند و سعی می کنند برجام و توافق هسته ای که به زعم بسیاری از کارشناسان و سیاست‌مدارن مهم ترین اتفاق قرن است را، بی ارزش و بی فایده جلوه دهند.


صحبت های روحانی در نشست با خبرنگاران دارای چندین وجه بود، او در ابتدا به نقش آیت الله هاشمی و خلاء وجود او در کتاب سیاست کشور اشاره کرد. شاید بتوان گفت میان روحانی و رئیس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام تفکر اعتدالی ، مهم‌ترین وجه اشتراک میان آن‌ها است و به نظر می رسد او با همین نگاه کشور را اداره کرده است.


سخنان رئیس جمهوری در نهمین نشست با اصحاب رسانه کمی متفاوت تر از گذشته بود، روحانی که تا پیش از این سعی می کرد از کنار منتقدان برجام عبور کند، این‌بار بر پایه آمار و مستندات جواب نقادان دولت را داد و نقد آنان را لوکس خواند.


شاید بتوان گفت رییس‌جمهور برخلاف گذشته که سعی می کرد با بیانی معتدل به سوالات مطرح شده پاسخ دهد، این‌بار به تندی جواب منتقدانش را داد. او در این نشست سؤالی را مطرح کرد که مدت‌ها کارشناسان از مخالفان برجام می پرسند. روحانی گفت:" چرا به مردم نمی گوید اگر برجام نبود چه می شد؟" چرا عده ای دوست ندارند که مردم از امکانات بهرمند شوند؟ چرا سعی می کنید فضا را برای مردم سیاه کنند؟


او در قسمت دیگری از سخنان خود به رشد اقصادی و اشتغال اشاره کرد که بر طبق آمارها این رشد که زمانی بود امروز روندی رو به رشدی داشته است و ما شاهد هستیم که گام های خود به مثبت بردار برداشته است.روحانی به طور منطقی و باتوجه به واقعیات، حقایق و نه بر پایه حدس و گمان ها موجود سخن گفت. او برجام را بهترین دستاورد ملت و نظام دانست و با شکسته نفسی به ثمر رسیدنش را که دستاورد دولتش بود را متعلق به مردم دانست و به گروهای سیاسی گوشزد کرد منافع کل ملت ایران بر هر چیزی ارجحیت دارد. جهان اقتصاد گفت و گوی در این باره با سید فرید موسوی کارشناس اقتصادی و نماینده مجلس دهم انجام داده است می خوانید.


سید فرید موسوی نماینده مردم تهران و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی در گفت‌وگو با جهان اقتصاد درباره سخنان رئیس جمهوری در یک‌سالگی برجام با اشاره به اینکه نباید توقع داشت از فردای روزی که توافق صورت گرفت تمامی مشکلات برطرف شود گفت: مشاهده کردیم که روحانی از عملکردهایی که بعداز توافق و برجام صورت گرفته سخن گفت. به نظر می رسد نیاز است تیم اطلاع رسانی دولت و دستگاه‌های اجرایی دستاورهای حاصل شده و گشایش هایی که صورت گرفته است را با جزییات برای مردم تشریح کنند.


او خاطر نشان کرد: بعداز برجام رشد اقتصادی صورت گرفت که به وقوع پیوستن آن دور از انتظار نبود. هر چند فروش نفت تاثیر بسزایی در این توفیق داشت ولی صنایعی که قبل از برجام غیر فعال بودند و یا باظرفیت های پائین مشغول به کار بودند دوباره به چرخه بازگشتند که این امر هم تاثیر مثبتی در رشد اقتصادی داشت.


موسوی افزود: طبیعی است در زمانی که تحریم بودیم به دلیل محدودیت در دسترسی به مواد اولیه و برخی ملزومات تولید، تولیدی صورت نگیرد یا با ظرفیت پایین فعالیت کند اما بعد از برجام این مشکل برطرف شد و رشد اقتصادی حاصل شد.


نماینده مردم تهران تاکید کرد: اگر بخواهیم رشد اقتصادی که به وجود آمده پایدار بماند با توجه به محدودیت های مالی در سرمایه گذاری‌های جدید، دولت با جدیت باید بر رفع این مشکل تلاش کرده و برای حفظ این رشد کوشش کند تا زحمات حاصل شده را از دست ندهد.


او با اشاره به این‌که این توقع برای مردم به وجود آمده که بعداز برجام باید شاهد حضور بی‌شمار سرمایه گذاران خارجی در کشور باشند گفت: متاسفانه این انتظار ایجاد شده که بعداز توافق سرمایه خارجی سریعا وارد کشور شود، درصورتی که باید ما بسترهای لازم داخلی را نیز فراهم کنیم تا شرایط لازم برای به فعلیت رسیدن تفاهم نامه‌ها به وجود بیاید.


نائب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس یاد آور شد: باید به یاد داشته باشیم مسائل قبل از برجام هنوز به طور کامل رفع نشده است مخصوصا در زمینه مسائل پولی و بانکی هنوز گشایش‌ها کامل نشده است .


موسوی در پاسخ به این سؤال که برخی ها معقتدند امضاء تفاهم نامه ها و مواقفت نامه ها تاثیری در زندگی و معیشت مردم نگذاشته است گفت: تفاهم نامه‌ها گام اول توسعه همکاری‌های بین‌المللی است و باید برای اجرای آنها زمان در نظر بگیریم، اما در این میان بعضی از تفاهم نامه‌ها نیز تبدیل به قرارداد و عملیاتی شده است مثل صنعت خودرو .


او افزود: مجلس در بحث برنامه ششم از جذب سرمایه گذاری خارجی برای تحقق رشد ۸ درصدی حمایت کرده که این امر خیلی مهم است که اتفاق بیفتد.


این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس دهم به فضا سازی‌های صورت گرفته پیرامون فضای برجام اشاره و عنوان کرد: متاسفانه قبل از برجام و مذاکرات فضایی به وجود آمد و این‌طور برای مردم جا افتاد که بعد از برجام تمامی مشکلات چندین و چند ساله کشور رفع خواهد شد و شرایط تغییر خواهد کرد که این امر صحیح نیست.


او ادامه داد: روزگاری کشتی‌های ما برای عبور از آب‌ها با مشکل رو‌به‌رو بودند و با پرچم کشورهای دیگر تردد می کردند و در زمینه بیمه ما با مشکلات فروانی دست و پنجه نرم می کردیم که امروز وجود ندارد.


موسوی با باید یک‌سری مذاکرات صورت بگیرد اظهار کرد: مشکلات قدم به قدم و با همکاری و هم افزایی دولت و مجلس رفع خواهد شد.


او در خاتمه تاکید کرد: برجام صفر و یک نیست نباید انتظار داشت که تمامی مشکلات با وجود آن رفع خواهد شد،باید از ظرفیت و پتانسیل‌های داخلی استفاده کنیم و در این میان فرصت های به دست آمده از برجام می تواند در بهره برداری از انها مفید باشد نه جایگزین و در ان صورت است که بسیاری از مسائل کشور در حوزه اقتصاد می تواند مرتفع گردد .


لینک مطلب


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب