عموزاده خلیلی: بچهها میتوانند حال طبیعت را خوب کنند/ اختتامیه جایزه سپیدار در کانون پرورش برگزار میشود
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، عموزاده خلیلی در ابتدای این نشست ضمن اشاره به دوره نخست این جایزه گفت: در سال گذشته جایزه سپیدار دو بخش داشت؛ اولی بهترین کتاب زیستمحیطی حوزه کودک و نوجوان با گرایش ادبی که کتابهای منتشر شده در 10 سال اخیر را شامل میشد و دومی بخش آثار کودکان و نوجوانان در حوزه محیطزیست.
وی ادامه داد: امسال بعد از بررسیهای اولیه به این نتیجه رسیدیم که با وجود رشد قبلی، کتابهای یکسال گذشته کودک و نوجوان در حوزه محیطزیست در حدی نبودند که مورد داوری قرار بگیرند و به همین دلیل تصمیم گرفتیم بخش انتخاب کتاب را دو سال یکبار برگزار کنیم و تمرکزمان را در دور دوم روی آثار کودک و نوجوان بگذاریم. البته در بخش دیگری آثار نویسندگان و شاعران بزرگسال که در حوزه کودک و نوجوان و با رویکرد زیستمحیطی آثار منتشر نشده داشتهاند، مورد بررسی قرار میگیرد.
عموزاده خلیلی اظهار داشت: در این دوره 500 اثر از شاعران و نویسندگان بزرگسال و 1200 اثر از کودکان و نوجوانان به دستمان رسید که به لحاظ کمی و کیفی وضعیت قابل دفاع و امیدوارکنندهای داشتند.
وی ضمن بیان این مطلب که در بخش شعر بزرگسال 19 اثر، داستان بزرگسال 20 اثر و آثار کودک و نوجوانان 34 اثر به مرحله نهایی رسیدهاند، گفت: ویژگی این آثار این است که از سراسر جغرافیای ایران هستند و این نشان میدهد تمام بچههای ایران به ضرورت توجه به محیطزیست پی بردند.
دبیر جایزه سپیدار ادامه داد: شعار جایزه ما «زمین ما را بچهها سبز خواهند کرد» است، زیرا معتقدیم این بچهها هستند که میتوانند حال طبیعت را خوب کنند و هدف ما کمک گرفتن از انگیزه پاک بچهها است.
وی درباره بخشهای کودکان و نوجوانان جایزه توضیح داد: به جز بخش شعر و روزنامهدیواری، امسال بخش فیلم، عکس و کار گروهی را نیز اضافه کردهایم و خوشبختانه آثار جالبی در این حوزهها به دست ما رسیده است.
عموزاده خلیلی درباره حمایت از آثار برگزیده گفت: یکی از رویکردهای ما انتشار آثار برگزیده در این جایزه است که مطابق با آن، کتابهای دوره قبلی در حال انتشار هستند. با این رویکرد هم به حمایت از نویسندگان خواهیم پرداخت و هم به فرهنگ زیستمحیطی کمک میکنیم، چرا که به نظر ما ادبیات بهترین ابزار برای ترویج این فرهنگ، خصوصا برای بچهها است.
این نویسنده پیشکسوت در حوزه کودک و نوجوان افزود: یکی دیگر از اهداف و رویکردهای ما این است که بچههایی که در جشنواره سپیدار شرکت میکنند، عضو باشگاه محیطزیستی سپیدار نیز بشوند که در این مسیر اطلاعات آنها جمعآوری شده و به مرور بر اعضای این باشگاه اضافه میشود. ما قصد داریم در آینده برنامههای آموزشی و پرورشی خاصی را برای اعضای این باشگاه داشته باشیم.
دبیر جایزه سپیدار خاطرنشان کرد: قرار است در فراخوان دوره بعدی که تا پیش از پایان امسال منتشر خواهد شد، شعرها و داستانهایی را به بچهها و بزرگسالها ارائه کنیم تا برای آنان تصویرگری کرده و آثار مصوری را خلق کنند. در واقع از دور بعدی بخش تصویرگری را نیز در این جایزه خواهیم داشت.
عموزاده خلیلی درباره رنج سنی کودکان و نوجوانان در این جایزه گفت: جوایز حوزه بخش کودک و نوجوان در دو گروه 6 تا 12 سال و 12 تا 17 سال ارائه خواهد شد که مجموعا در دومین دوره جایزه سپیدار 10 برگزیده خواهیم داشت. در بخش بزرگسال نیز در گروه داستان 3 اثر و در گروه شعر یک اثر برگزیده شدهاند.
سید رضا کروبی، مدیر انتشارات فنی ایران نیز در این نشست با اشاره به رویکردهای این انتشارات که برگزارکننده جایزه سپیدار است، توضیح داد: ما در حالحاضر بیش از 300 عنوان کتاب زیستمحیطی داریم و امیدواریم در سال 96 شاهد انتشار کتابهای بیشتری در این زمینه باشیم. در ادامه انتشار این کتابها، ما به این نتیجه رسیدیم که بچهها را برای ترویج فرهنگ حفظ محیطزیست به کار بگیریم و تشویق کنیم و با این رویکرد بود که جایزه سپیدار شکل گرفت.
وی گفت: یکی از ویژگیهای این دوره این است که 150 اثر از دانشآموزان افغانستانی سه مدرسه در کشورمان نیز حضور داشته و داوری شدهاند و قرار است جایزه ویژهای برای آنان در نظر بگیریم.
وی خاطرنشان کرد: ما هیچ کمکی از نهادهای دولتی نگرفتهایم و انتظاری هم نداشتهایم، اما نهادهایی مانند کانون پرورش فکری، شهرداری تهران، سازمان حفاظت از محیطزیست و وزارت آموزش و پرورش کمکهایی را در مسیر برگزاری کردند که میتوان به در اختیار گذاشتن سالن برای مراسم اختتامیه و تخصیص بیلبوردهای تبلیغاتی در سطح شهر اشاره کرد.
مراسم اختتامیه دومین دوره جایزه سپیدار، چهارشنبه 29 دیماه (روز هوای پاک) از ساعت 15 تا 18 در کانون پرورش فکری واقع در خیابان حجاب برگزار میشود.
انتهای پیام/