دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
با انشقاق در اصلاح‌طلبان؛

اصلاح‌طلبان با طرح «پارلمان اصلاحات» از شکست فرار می‌کنند؟

طرح پارلمان اصلاحات از سوی برخی اصلاح‌طلبان مطرح شده که در این جمع موافقان و مخالفان زیادی دارد.
کد خبر : 345859
18021101001612_Org.jpg

گروه سیاسی خبرگزاری آنا- محمدعلی حسن‌نیا؛ اصلاح‌طلبان بعد از شکست‌هایشان در سال‌های 84 و 88 و انزوای سیاسی به دلیل همراهی با فتنه این سال به فکر تشکیلاتی برای رسیدن به تصمیمات مشترک افتادند. شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان از دل این تصمیم بیرون آمد. برخی از مشکلات و شکاف‌ها در انتخابات شورای پنج شهر سبب شد که منتقدان زیادی از درون جریان اصلاح‌طلب به این دو شورا که ریاست یکی را کرباسچی و دیگری را عارف برعهده دارند، وارد شود. شاکله اصلی این انتقادها عدم به‌کارگیری تمام نیروهای اصلاح‌طلب بود و می‌توان گفت به نوعی شیخ‌نشینی دورهمی در جریان اصلاحات بود. به همین دلیل حزب مردم سالاری به دبیرکلی مصطفی کواکبیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در بهمن سال 96 طرحی را به شورای سیاست‌گذاری اصلاحات برد تحت عنوان «پارلمان اصلاحات». حمیدرضا شکوهی عضو  حزب مردم سالاری این روند جدید را تحت این نام مطرح می‌کند: «پارلمان اصلاح‌طلبان؛ راهبرد سیاسی ایرانیان» (با نام مخفف پارسا)! وی همچنین پیش‌بینی می‌کند که 50 حزب اصلاح‌طلب به‌صورت حقوقی در این پارلمان حزبی عضویت داشته باشند.


از سوی دیگر طرح تشکیل این پارلمان حرف و حدیث‌های زیادی را در جریان اصلاح‌طلب به دنبال داشته است و برخی از اعضای اصلاح‌طلب این روند را جریان معکوس قلمداد می‌کنند و نیاز به بازآفرینی در تعاریف را مسئله اصلی در این جریان می‌دانند.


حرف‌های ضد و نقض درباره روند تشکیل، تدوین و عملیاتی شدن پارلمان اصلاحات در بین این جریان نیز همواره وجود داشته و در سال گذشته که این طرح در شورای سیاست‌گذاری جبهه اصلاحات به ریاست عارف به تصویب رسید، اعضای حزب مردم سالاری به ایجاد کمیته‌ای پنج نفر در این رابطه اشاره می‌کنند و برخی دیگر مانند حزب اراده ملت بر این موضوع تأکید دارند که بیشتر این طرح برای انتخابات و عملیاتی وارد شدن در این موارد است. 


محسن هاشمی: اراده‌ای برای پارلمان اصلاحات نیست!


اراده‌ای برای تشکیل «پارلمان اصلاحات» وجود ندارد! این صحبت‌های محسن هاشمی درباره این طرح است. عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی و نفر اول لیست شورای شهر تهران درباره این موضوع اعلام کرد: عملی کردن طرح پارلمان اصلاحات یا همان مجمع عمومی اصلاح‌طلبان کار سخت و پیچیده‌ای است.


این سخنان ضد و نقیض دال بر این مورد است که هنوز تا پختگی این طرح فاصله زیادی وجود دارد، ولی عده‌ای در درون اصلاحات درصدد هستند هر چه سریع‌تر این موارد را به سرانجام برسانند. عبدالله ناصری در گفتگوی کوتاه درباره روند پارلمان به ما اعلام کرد که دیگر نمی‌خواهد درباره این مورد صحبت کنند و باید از افرادی مانند حضرتی و کواکبیان درباره طرح سؤال کرد.


در جستجوی رسیدن به اهداف پارلمان اصلاحات به سراغ حضرتی رفتیم ولی وی از پاسخگویی درست به این مورد امتناع  و همه جریان را به روند زمانی و اعلام بعدی موکول کرد.


حزب اتحاد ملت که از نیروهای دسته دوم مشارکت سابق با چاشنی نفرات حاضر در فتنه سال 88 تشکیل شده است، محمد کیانوش‌راد عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت ایران در رابطه با تشکیل پارلمان اصلاحات می‌گوید: نام مهم نیست بلکه آنچه باید مدنظر قرار گیرد این است که راهی در پیش گرفته شود تا اختلاف‌ها به حداقل برسد.


این سخنان و صحبت‌های هاشمی موردی را برای مخاطبان به‌وجود می‌آورد که اختلافات در درون جریان اصلاحات تا کجا ادامه دارد؟ و عمق این شکاف چه میزان است که افرادی درصدد هستند تا با ایجاد پارلمان اصلاحات به این خلأها پایان دهند و برای رسیدن به انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای اسلامی به جمع‌بندی واحدی برسند. حزب کارگزاران نیز در این مسیر منشوری منتشر کرده و طرح جداگانه‌ای را ارائه می‌کند. این روند نشان دهنده این است که برخی از جریان اصلاحات مانند کارگزاران، راه خود را از اصلاحات جدا کرده‌اند تا بتوانند در انتخابات‌ آینده، اعتماد از دست رفته مردم نسبت به این جریان را به نفع خود منتقل کنند و دال بر این مدعا صحبت‌های کرباسچی ضد دولت و علیه اصلاح‌طلبان است و صحبت عطریانفر نیز جالب است که لاریجانی را کاندیدای خود می‌داند. برخی نیز این ادعا را عنوان کرده‌اند که با تشکیل پارلمان اصلاحات عمر فعالیت شورای سیاست‌گذاری اصلاحات نیز پایان خواهد یافت.


ناصری: با پارلمان اصلاحات مخالفم!


در همین رابطه نظر برخی از موافقان و مخالفان پارلمان اصلاحات را جویا شده‌ایم. عبدالله ناصری که اعلام کرده بود دیگر در رابطه با پارلمان اصلاحات صحبت نخواهد کرد درباره مخالفت خود با این طرح می‌گوید: اگر افرادی در درون جریان اصلاحات خواستار مطالبات بحق هستند باید این روند را در درون شورای سیاست‌گذاری اصلاحات پیگیری کنند و عنوان‌های دیگر برای این موضوع مناسب نیست.


از همین رو امرالله شیخیانی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره طرح پارلمان اصلاحات اظهار کرد: این پارلمان طرح عده‌ای خاص بوده و خاستگاه جمع اصلاح‌طلبان نیست.


وی با بیان اینکه اصلاحات قبل از ارائه برنامه جدید برای مملکت‌داری، باید در روش و چشم‌انداز بازبینی انجام دهد، افزود: اصلاحات قبل از هر اقدام باید آسیب‌شناسی را در دستور کار خود بگذارد.


دبیرکل حزب اصلاح‌طلب مردم با اشاره به اینکه در وهله اول بعد از این بازبینی جایگاه پارلمان اصلاحات در این جریان مشخص خواهد شد، ادامه داد: در زمان حاضر پارلمان اصلاحات توجیه ندارد و این موضوع دچار نقض و ایراد اساسی است.


یک اصلاح‌طلب: پارلمان اصلاحات خاستگاه تمام جریان‌ها و احزاب اصلاح‌طلبان نیست


شیخیانی پارلمان اصلاحات را خاستگاه تمام جریان‌ها و احزاب اصلاح‌طلبان ندانست و عنوان کرد: در نحوه تشکیل و ساختار پارلمان اصلاحات اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد و بیشتر این موارد خواسته چند نفر در جریان اصلاح‌طلبی است.


وی با تأکید بر اینکه طرح پارلمان اصلاحات مورد مشورت اکثریت قرار نگرفته است، یادآور شد: این کار بدون رأی‌گیری از تمام احزاب اصلاحات شکل گرفته و تعداد خاصی از افراد و گروه‌های حقیقی و حقوقی در پس پرده این ماجرا هستند.


فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه این روند پارلمان اصلاحات محکوم به شکست خواهد شد، بیان کرد: از ابتدا بابت طرح پارلمان اصلاحات مشورت خوبی صورت نگرفت و ایجاد دموکراسی با این پارلمان بیشتر در حد حرف است و باید در این مورد به تمام احزاب اصلاح‌طلب فراخوان داده می‌شد.


پارلمان اصلاحات باید به قانون‌مندی کمک کند


برخی از موافقان این طرح نیز مطالب دیگری در مدح پارلمان اصلاحات بیان می‌کنند.  علی‌اصغر احمدی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تشکیل پارلمان اصلاحات، گفت: هر اقدامی که بتواند قانون‌مندی و ایجاد شفافیت در احزاب اصلاح‌طلب ایجاد کند مورد استقبال ما قرار خواهد گرفت.


وی با بیان اینکه شفافیت در جریان اصلاحات مورد موافقت حزب همبستگی است، افزود: پارلمان اصلاحات (جدا از اسم خارجی آن) اگر قدر مسلم بتواند این موارد را ایجاد کند، فعالیت خوبی می‌تواند باشد.


دبیرکل حزب همبستگی ادامه داد: اینکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان در چارچوب خود عمل کنند و افرادی به جمع آن اضافه شوند، نمی‌تواند کمکی به اصلاحات بکند، ولی پارلمان اصلاحات شاید بتواند این شفافیت را مورد نظر خود قرار دهد.


احمدی ساماندهی مناسب در جریان اصلاحات را مهم ارزیابی کرد و احزاب را نیازمند پاسخگویی به جامعه دانست و اعلام کرد: اگر قائل به تشکیلات باشیم باید مقررات و قانون‌مندی را قبول کنیم و  پارلمان اصلاحات می‌تواند این مورد را رعایت کند.


به نظر می‌رسد روند پارلمان اصلاحات از طرفی عده‌ای دنبال می‌شود که بتوانند در انتخابات‌ بعدی کشور اثر بیشتری در جریان اصلاحات داشته باشند و یا در این دوران که مشکلات زیادی گریبانگر دولت شده و اصلاح‌طلبان نقش بسزایی در این موضوع دارند، فرار به جلوی برای رفتن در جبهه نقد دولت داشته باشند. در هر صورت باید منتظر بود که آیا روند اصلاحات به پارلمان ختم می‌شود یا در کوچه مشکلات گیر خواهد کرد.


انتهای پیام/4082/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
علی مطهری
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۳
۰
این طرح اصلاح طلبان نیز به شکست می‌انجامد
اصلا شما انتخابات را بردید چطور مشکلات بعد از آن نظیر ارز و دلار را برعهده نمی‌گیرید
قالیشویی ادیب