لزوم نظامسازی مالی اسلامی در کشور/ تصویب رشته دکتری مالی اسلامی در وزارت علوم
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علی صالحآبادی در دومین همایش مالی اسلامی که صبح امروز در دانشگاه الزهرا تهران آغاز به کار کرد با تاکید بر اینکه اهمیت نظام مالی اسلامی برای همگان روشن است، افزود: قانون اساسی و مقررات کشور ما تماماً بر مبنای شرع مقدس اسلام است و شورای نگهبان نیز به همین علت پایهگذاری شد تا تمامی قوانین به صورت شرعی وضع شوند.
وی تصریح کرد: اکنون در سایر کشورها نیز اقدامات بسیاری برای توسعه بازار مالی اسلامی شکل گرفته است و نظامسازی مالی اسلامی در ایران را نیز میتوان با اجرای 4 گام اصولی توسعه پژوهشهای نظری و کاربردی در حوزه مالی اسلامی، وضع قوانین و مقررات مناسب برای توسعه این بازارها، آموزش مالی و اسلامی در سطح دانشگاهها و ساختارسازی در حوزه مالی اسلامی با ایجاد کمیتههای فقهی مالی در بیمه مرکزی، سازمان بورس، بانک مرکزی و نهادهای ناظر عملیاتی کرد.
وی با بیان اینکه انجمن مالی اسلامی سال گذشته فعالیت خود را برای کمک به نظامهای مالی و اسلامی آغاز کرد، ادامه داد: همایش امسال با محوریت نقش بازارهای مالی اسلامی در عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی برگزار و مجموما 34 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد.
صالحآبادی اضافه کرد: انجمن مالی اسلامی به عنوان یک نهاد علمی و آموزشی آمادگی دارد تا در حوزه لوایح و طرحهای مالی به ویژه لایحه بانکداری اسلامی با مجلس همکاری کند.
وی تاکید کرد: انتظاری که از مجلس داریم این است که جایگاه قانونی انجمنها در تصمیمسازی به ویژه حوزههای اقتصادی تقویت کند و در این حوزه نیازمند قانون هستیم.
به گفته وی باید رشته مالی اسلامی به ویژه در سطح تحصیلات تکمیلی تقویت شود که خوشبختانه با همکاری وزارت علوم دوره دکتری مالی اسلامی مصوب شده و امیدواریم بتوانیم به زودی در این رشته پذیرش دانشجو داشته باشیم.
انتهای پیام/