تنها ۲ در صد در گزینش استخدام رد میشوند/ غیر چادریها هم استخدام آموزشو پرورش میشوند
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا حجت الاسلام مصطفی ناصری زنجانی معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش صبح امروز (سه شنبه) در نشست خبری که به مناسبت «سالروز گزینش» برگزار شد با اشاره به اینکه نیروی انسانی رکن مهم نظام اداری هر کشور است گفت: اگر امکانات، تشکیلات و قانون مناسب داشته باشیم اما نیروی توانمند وجود نداشته باشد به طور حتم نتیجه مطلوبی به دست نمیآید و باید در هر نظامی نیروهایی وجود داشته باشند که بر اساس مبانی و اصول نظام مربوطه عمل کنند.
وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیروهایی در آموزش و پرورش وجود داشتند اما این تعداد کافی نبودند به همین دلیل در صدد این برآمدیم تا نیروهای جدیدی را به استخدام آموزش و پرورش درآوریم. در این راستا اوایل انقلاب گروهی برای گزینش تشکیل شدند اما چون این گزینشها چهارچوب مشخصی نداشت، خیلی رضایت بخش نبود و گلههایی به وجود آمده به طوریکه در سال 61 طی فرمانی از سوی امام خمینی (ره) تمام گزینشهای دستگاههای مختلف منحل و دولت وقت ملزم شد تا هیات جدیدی را که متشکل از نخست وزیر و دو نفر از نمایندگان مجلس بود جهت گزینش تشکیل دهد.
وی با اشاره به تصویب قانون گزینش در سال 74 بیان کرد: با تمام تلاشهای انجام شده باز هم نحوه گزینش مناسب نبود اما مجلس شورای اسلامی در سال 74 قانونی را در خصوص قانون گزینش کارکنان تصویب کرد و آیین نامههای این قانون در سالهای بعد تنظیم شد. قانون تصویب شده در سال 74 که مختص آموزش و پرورش بود یکسال بعد جهت گزینش به همه دستگاههای دولتی تسری پیدا کرد.
معاون توسعه مدیریت آموزش و پرورش با اشاره به گردش سالیانه 150 هزار پرونده گزینش در آموزش و پرورش افزود: این تعداد پرونده شامل نیروهای جدیدی فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و همچنین معلمانی است که در بخش خصوصی و مدارس غیر دولتی فعالیت میکنند با این حال از هر 100 نفری که متقاضی ورود به آموزش و پرورش هستند، 98 نفر پذیرفته میشوند و تنها 2 درصد در گزینش این وزارتخانه مردود میشوند.
معاون توسعه آموزش و پرورش با اشاره به مراحل مختلف گزینش بیان داشت: در گزینشهای صورت گرفته مسائل سیاسی مورد توجه قرار میگیرد برای نمونه اینکه فردی که متقاضی استخدام در آموزش و پرورش است، ریشه در براندازی نظام نداشته باشد و تمام مراحل گزینش به طور حتم کارشناسی شده است.
معاون حقوقی آموزش و پرورش ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید به من ماموریت داده است تا یک نفر را از سازمان مرکزی و یک نفر را از هیات عالی گزینش انتخاب کنم تا به همراه من بر گزینش نیروهای جدید آموزش و پرورش نظارت داشته باشند و باید به این نکته اشاره کنم که تمام کسانی که خواهان استخدام در آموزش و پرورش هستند، حداکثر 15 روز بعد میتوانند به نتیجه خود در این گزینش دست یابند.
استیضاح وزیر تا آینده نزدیک اتفاق نمیافتد
معاون امور مجلس وزارت آموزش و پرورش در خصوص احتمال استیضاح وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: این بحث در مملکتی که بر اساس دموکراسی اداره میشود، طبیعی است و به طور حتم وزیر باید جوابگوی استیضاح مجلس باشد و این حق مجلس است که خواهان استیضاح یک وزیر باشد اما استیضاح زمانی قطعی میشود که به تصویب هیات رئیسه برسد.
وی ادامه داد: اما با توجه به مشکلاتی که ما در آموزش و پرورش داریم و مجلس بر آن آگاه است به طور حتم استیضاح در آینده نزدیک اتفاق نمیافتد.
زنجانی در خصوص اینکه کارمندان پس از رسمی شدن در آموزش و پرورش مورد گزینش مجدد قرار نمیگیرند گفت: افراد تنها تا قطعی شدن استخدامشان در آموزش و پرورش مورد گزینش قرار میگیرند و اگر بعد از رسمی شدن مشکلی در خصوص آنها به وجود بیاید به حوزه بازرسی و رسیدگی به تخلفات مربوط میشود.
هزینه تحصیل افغانها، رایگان نیست
معاون حقوقی آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه هیچ نیروی خارجی را در آموزش و پرورش استخدام نمیکنیم، اضافه کرد: تنها فرزندان خانوادههای افغان که اقامتشان در ایران قانونی است، از ما مدرک دریافت میکنند اما تحصیل رایگان آنها در کشور بر عهده ما نیست زیرا شهروندان ایرانی هم برای تحصیل فرزندانشان، پول پرداخت میکنند.
وی خاطرنشان کرد: افغانهایی که مجوز اقامت در کشور را ندارند همین که میتوانند در مدارس ما تحصیل کنند برایشان موهبت بزرگی به شمار میآید.
از سال 92 نیروی جدیدی استخدام نشده است
وی با اشاره به کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش اظهار کرد: با این وجود ما تنها بر اساس قانون قادر به جذب نیرو از دانشگاه فرهنگیان هستیم و از سال 92 هیچ گونه جذب خارجی نداشتهایم با اینکه 200 هزار دانش آموز اضافه شدهاند اما کمبود خود را از طریق واگذاری به بخش خصوصی و بستههای حمایتی تامین کردهایم.
معاون حقوقی مجلس با اشاره به تعداد افراد جذب شده از سوی دانشگاه فرهنگیان گفت: جذب نیروی رسمی از طرف دانشگاه فرهنگیان آغاز شده است و ما با وجود ظرفیت 12 هزار نفری خود تا الان 10 هزار نفر را به دلیل مسائل مربوط به بومی گزینی از این دانشگاه آغاز کردهایم.
غیر چادریها هم استخدام میشوند
زنجانی با اشاره به نحوه گزینش معلمان در مدارس غیر دولتی اظهار کرد: سطح علمی معلمان استخدام شده در مدارس غیر دولتی از طرف مدیران این مدرسه تشخیص داده میشود و ما نیز از نظر علمی مدیران را پایش میکنیم اما از لحاظ گزینش اخلاقی آموزش و پرورش خود به طور مستقیم در این مورد دخالت دارد و هر معلمی در هر مدرسه غیر انتفاعی قبل از استخدام گزینش میشود.
وی ادامه داد: چون متقاضی ورود به آموزش و پرورش بسیار زیاد است، اولویتهای مختلفی را در انتخاب افراد به کار گرفتهایم تا صالحترینها را جذب کنیم به عنوان مثال چادر را حجاب برتر برای زنان میدانیم اما این بدین معنی نیست که هر فردی که چادر نداشته باشد در آموزش و پرورش قبول نمیشود اما حجاب برتر یعنی چادر شرکت در نماز جمعه و تقید به قانون اساسی جزو مواردی است که در انتخاب صالحترینها دارای امتیاز است.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ابراز نارضایتی نمایندگان مجلس از بودجه سال 94 این وزارتخانه و ناکافی بودن آن عنوان کرد: از نظر بودجه دولت به اندازه افزایشی که برای سایر نهادها اعمال کرده است همان افزایش را نیز برای آموزش و پرورش در نظر گرفته است اما این وزارتخانه با 3 مشکل اساسی دست و پنجه نرم میکند.
ناصری افزود: سایر دستگاهها تعداد نیروهایشان کم است در حالی که آموزش و پرورش حدود یک میلیون نیرو دارد و اگر بخواهیم به حقوق هر کدام از آنها فقط 100 هزار تومان اضافه کنیم اعتباری حدود 100 میلیارد تومان نیاز داریم.
وی عنوان کرد: امسال 25 هزار نفر در آموزش و پرورش بازنشسته شدند در حالی که کل نیروی برخی از دستگاهها 25 هزار نفر نیست، پرداخت پاداش پایان خدمت به این تعداد به اعتبار 120 میلیارد تومانی نیاز دارد. دولت برای اداره آموزش و پرورش به اندازه متعارف اعتبار اختصاص میدهد اما این وزارتخانه همیشه با بدهی مواجه است.
معاون گفت: آموزش و پرورش به دلیل تنگناهای بودجه در پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان با مشکل مواجه است در هر دستگاهی وقتی یک فرد بازنشسته میشود نهایتا ظرف مدت یک ماه پاداش پایان خدمت وی را واریز میکنند اما در آموزش و پرورش یک فرد در هر مقطع زمانی که بازنشسته شود پاداش پایان خدمت وی معمولا در اردیبهشت یا خرداد و با یک سال تأخیر پرداخت میشود.
ناصری با اشاره به ارائه 50 پیشنهاد به کمیسیونهای مربوطه در مجلس برای حل تنگناهای بودجه در آموزش و پرورش و پرداخت بدهیها عنوان کرد: امیدواریم با تصویب این پیشنهادها و یاری مجلس حرکت مثبتی را در حقوق پرسنل آموزش و پرورش شاهد باشیم در رابطه با مدارس فرسوده پیشنهادهایی را به مجلس دادهایم که 30 درصد از مدارس کشور را تشکیل میدهند به مجلس ارائه کردهایم.
انتهای پیام/
انتهای پیام/