دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری عرس بیدل مطرح شد

کیاسری: عرس چهارم بیدل با سخنرانی وزیر ارشاد افتتاح می‌شود/ وظیفه دولت، حمایت از نهادهای خصوصی‌ای است که خروجی قابل دفاع دارند

نشست رسانه‌ای چهارمین کنگره بین المللی عرس بیدل صبح امروز چهارشنبه 8 دی‌ماه با حضور هادی سعیدی کیاسری رییس بنیاد و دبیر چهارمین عرس بیدل و جواد احمدی دبیر اجرایی این عرس در بنیاد بیدل برگزار شد.
کد خبر : 146468

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، هادی سعید کیاسری در این نشست ضمن اشاره به ضرورت حفظ میراث زبان فارسی، گفت: «اگر می‌خواهیم این میراث را حفظ کنیم، نمی‌شود به سرزمین‌های دیگری که میراث زبان فارسی در آن‌ها نیز وجود داشته و دارد، توجه نکرد و برای اینکه بتوانیم این میراث را بشناسیم، به ارتباطات پیوسته، کار علمی و دادوستدهای فرهنگی و ادبی نیاز داریم.»


وی ادامه داد: «عرس بیدل با این رویکرد برگزار می‌شود. البته ایده آن از 15 سال پیش آغاز شد و سه دوره از آن نیز درگذشته برگزار شده است. این در شرایطی است که از سال 2002 میلادی تنها عرس بیدل که در هند برگزار می‌شد، متوقف مانده و به جرأت می‌توانم بگویم تنها عرس‌هایی که علاوه بر جنبه سنتی و یادبود، به جنبه‌های علمی نیز نظر داشته، عرس‌هایی بوده که در ایران برگزار شده است.»


دبیر چهارمین عرس بیدل اظهار داشت: «برگزاری 3 دوره عرس بیدل با محدودیت‌هایی که داشتیم برگزار شد و ما سعی کردیم ارتباطات خود را با پژوهشگران زبان فارسی در منطقه، حفظ کنیم و در ادامه این مسیر، عرس چهارم را پیش رو داریم که با وجود فقر امکانات و فقر زمانی، کیفی‌تر از دوره‌های قبلی خواهد بود.»


وی درباره میهمانان عرس چهارم بیدل توضیح داد: «ما دو دسته میهمان داریم؛‌دسته اول اهالی پژوهشی هستند که بر اساس فراخوان عرس، اقدام به ارسال مقالات کرده‌اند و مقالات آن‌ها از سوی داوران تایید شده و دسته دوم، شخصیت‌های مهم و برجسته فرهنگی در حوزه زبان فارسی و بیدل دهلوی.»


کیاسری خاطر نشان کرد: «اساس تشکیل بنیاد بیدل، تجمیع پژوهش‌ها و ایجاد ارتباط بین پژوهشگران جهان است تا با این ارتباط، از کارهای موازی جلوگیری شده و از منابع بنیاد استفاده کنند. عرس بیدل نیز بر همین اساس، بستری برای گردهم‌ آمدن پژوهشگران ایرانی و غیر ایرانی و تبادل اطلاعات و ارتباطات بین آنان است.»


وی درباره برگزاری نمایشگاه نسخ خطی بیدل دهلوی نیز گفت: «در سال‌های قبل یکی از تلاش‌های ما معطوف به جمع‌آوری نسخ خطی به جامانده از آثار بیدل بوده است و می‌توانم بگویم اولین جایگاهی که نسخه‌های بیدل را از کشورهای دیگر جمع ‌آوری کرده، کانون ادبیات فارسی و عرس بیدل بوده است.»


دبیر عرس بیدل ادامه داد: «در این راستا، نمایشگاه نسخ خطی بیدل را که در عرس‌های قبلی نیز وجود داشته، در عرس چهارم و با آثاری بیشتر و متنوع‌تر، برپا خواهیم کرد. گستره رواج آثار بیدل در آسیای میانه، هند، پاکستان، افغانستان و ... در حدی بوده که حتی گزیده اشعار این شاعر، به عنوان کتاب درسی مورد تدریس قرار می‌گرفته است اما باید بگویم نسخه‌هایی که ما جمع آوری کرده‌ایم و بیشتر 200 اثر هستند، از نسخه‌های درسی نیستند.»


وی درباره میهمانان و سخنرانان عرس چهارم گفت: «عرس چهارم با سخنرانی سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افتتاح می‌شود. همچنین از مسئولان فرهنگی کشور نیز برای حضور در این مراسم دعوت به عمل آمده است. مثلا غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی یکی از سخنرانان عرس خواهد بود.»


کیاسری درباره مقالات ارائه شده نیز توضیح داد: «از میان مقالات خارجی ارائه شده، 82 چکیده مقاله تایید شده و از داخل کشور نیز 50 عنوان مقاله در عرس چهارم خواهیم داشت. از آنجایی که امکان ارائه تمام مقالات نیست، مهم‌ترین و متنوع‌ترین مقالات در طول کنگره، در کارگاه‌ها، پنل‌های علمی و... ارائه خواهند شد و الباقی آن‌ها در کتاب‌ها و کتابچه‌های مربوط به عرس، منتشر خواهند شد.»


رئیس بنیاد بیدل در پاسخ به خبرنگار آنا، درباره بودجه مورد استفاده برای برگزاری عرس چهارم بیدل اظهار داشت: «چندین و چند نهاد از داخل و خارج کشور با ما همکاری دارند. مثلا سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از داخل و اتحادیه نویسندگان افغانستان از خارج کشور.»


وی ادامه داد: «بنیاد در حال حاضر فاقد ردیف بودجه مشخص است اما از آنجایی که وظیفه دولت، حمایت از نهادهای خصوصی‌ای است که خروجی قابل دفاعی دارند، ما به دنبال بودجه‌ای مشخص در آینده هستیم.»


در ادامه این نشست، جواد احمدی دبیر اجرایی چهارمین عرس بیدل ضمن بیان این مطلب که برنامه‌ها طی دو روز در سالن همایش‌های وزارت کشور برگزار می‌شود، گفت: «ما برنامه‌های آموزشی و پژوهشی زیادی در طول عرس داریم که نمایشگاه نسخ خطی بیدل، شب شعر با حضور شاعران داخلی و خارجس، تورهای تهران‌گردی و... از جمله آن‌ها است.»


وی ادامه داد: «امیدواریم بتوانیم ظرف یک هفته‌ حضور میهمانان خارجی که حدود 80 نفر، از 24 کشور و با 16 ملیت هستند، نهایت استفاده را بکنیم. ضمن اینکه عرس چهارم 87 استاد مدعو داخلی نیز دارد که در برنامه‌ها شرکت خواهند داشت.»


چهارمین کنگره بین المللی عرس بیدل روزهای 29 و 30 دی ماه 1395 در تالار وزارت کشور تهران برگزار می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب