توسعه صنعت ارگانیک، راهکار سلامت شهر و شهروند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سید احمد صفوی با اشاره به اهمیت کشاورزی ارگانیک اظهار کرد: اصول کشاورزی ارگانیک اصولی جهان شمول است. این اصول برای همه برنامههای ارگانیک به منظور توسعه، پیشرفت و هدایت برنامهها و استانداردها و همچنین هماهنگیهای لازم در جهان درنظر گرفته شده و اجرایی میشود. این اصول که شامل اصل سلامت، اصل اکولوژی، اصل انصاف و عدالت و اصل مراقبت است، در کشاورزی ارگانیک در کشور ما هم رعایت میشود تا در نهایت مردم بتوانند محصولاتی طبیعی و سالم در سبد غداییشان داشته باشند و شرایط زیست محیطی طبیعت هم آسیب نپذیرد.
وی با تاکید بر اینکه این جشنواره فرصتی است تا با تکیه بر اصول ذکر شده در ترویج هرچه بیشتر و اشاعه فرهنگسازی مصرف این محصولات ضمن آگاهیبخشی به شهروندان و تولیدکنندگان اقدام شود، افزود: از این رو در این جشنواره غرفه آموزشی برای شهروندان دایر شده تا بیشتر با اهمیت داشتن تغذیه سالم و نیز راههای شناخت محصولات ارگانیک آشنا شوند.
مدیرعامل میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با بیان اینکه هفتمین نمایشگاه سالانه ارگانیک امسال با نام عنوان هفته ارگانیک تهران برگزار شده است، گفت: سازمان میادین به عنوان یکی از سازمانهای شهرداری تهران در تامین میوه و محصولات کشاورزی در شهر مسوولیت دارد. از آنجایی که شهرداری تهران و شورای شهر هم از دغدغههایشان داشتن تغذیه سالم مردم است، ارائه محصولات ارگانیک بخشی از برنامه ماست. به همین منظور نسبت به معرفی محصولات ارگانیک و جذب این محصولات فعالیتهایی را در دستور کار قرار دادهایم. به طوری که در برخی از میادین و بازارهای میوه وتره بار در سطح شهر این تولیدات طبیعی را به شهروندان عرضه میکنیم. در همین راستا هم سازمان میادین تاکنون و طی سالهای اخیر شش دوره نمایشگاه ارگانیک را در جهت توسعه و ترویج فرهنگ استفاده از محصولات ارگانیک برگزار کرده است.
وی با بیان اینکه این دوره تفاوتهایی را با دورههای گذشته دارد، تصریح کرد: به منظور بهرهمندی از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد و فراهم نمودن زمینه حضور تولیدکنندگان توانستهایم با تجمیع ظرفیتهای سازمان میادین و انجمن ارگانیک هم افزایی را در قالب یک تفاهم نامه برای اجرای نمایشگاه داشته باشیم.
صفوی در خصوص تفاوتهای جشنواره ارگانیک امسال با سالهای قبل همچنین یادآور شد: به منظور افرایش سطح آگاهی مردم، امسال در حاشیه برگزاری هفته ارگانیک تهران یعنی در طی مدت برگزاری این نمایشگاه، نشستها و کارگاههای علمی و تخصصی با حضور اساتید برجسته این حوزه برگزار خواهد شد. همچنین در این دوره صرفا محصولات ارگانیک عرضه شده و محصولات سالم یا شناسنامه دار در این نمایشگاه ارائه نمیشود. ضمن اینکه بخشی از غرفهها هم نشریات مرتبط در این زمینه را ارایه خواهند داد.
وی با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک دوستدار محیط زیست است، اظهار کرد: طی تحقیقات دانشمندان در سالهای اخیر مشخص شده است که مواد شیمیایی مصنوعی بسیاری از گونههای مفید حشرات را از بین برده و باعث آلودگیهای زیست محیطی میشود. از این رو با وجود حرکت قطار زندگی بر روی ریل صنعت، نیاز است تا با توجه به کشاورزی ارگانیک در جهت حفط منابع زیست محیطی و نیز سلامت شهروندان گامهای موثری برداشته شود. زیرا محیط زیست یعنی این آب و خاک تنها برای آدم عصر حاضر نیست.
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران با پرداختن به استقبال جهانی از محصولات ارگانیک بیان کرد: با وجود اینکه محصولات ارگانیک بخش کوچکی از فروش غذا (حدود یک درصد) را در برگرفته است، اما بازار جهانی این محصولات به سرعت در حال گسترش است. به طوری که انتظار میرود در چند سال آینده ۵ الی ۱۰ درصد از فروش مواد غذایی را در فروشگاههای بزرگ به خود اختصاص دهد. البته تاکید میکنم میزان این رشد در هر کشوری متفاوت است.
صفوی به برخی محصولات ارگانیک اشاره کرد و تصریح کرد: قهوه، چای، میوه و سبزیجات تازه، برنج، ادویهها، شکر و صدها محصول پرورش یافته ارگانیکی قسمتی از توسعه بازارهای صادرات مواد غذایی کشورها را در برگرفته است. البته مصرفکنندگان محور اصلی چرخه محصولات ارگانیکی را تشکیل میدهند، زیرا آنها اعتقاد دارند که این محصولات خوشمزهتر بوده به علاوه سلامتی را هم برای محیط و هم برای خودشان به دنبال دارد. از این رو اغلب حاضرند هزینه بالاتری را پرداخت کنند چون سلامتیشان برای آنها از اهمیت بیشتری برخوردار است.
مدیرعامل سازمان میادین با پرداختن به قیمت اقلام ارگانیک افزود: از آنجایی که فراهم آوردن زیرساختهای لازم برای کشاورزی ارگانیک و نیز میزان تولیدات اینچنینی موجب میشود، قیمت تولیدات کشاورزی ارگانیک بیشتر از محصولات غیرارگانیک باشد، مصرفکنندگان برای خرید باید هزینه بیشتری بپردازند. این در شرایطی است که نباید فراموش کرد، هزینه کردن برای بیمار نشدن بهتر از هزینه کردن بعد از ابتلا به بیماری برای سلامت شدن است.
انتهای پیام/