کمبود مصرف میوه و سبزیجات در سبد غذایی مردم/ تغذیه سالم راه کنترل بیماریهای غیر واگیر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وزارت بهداشت، علی اکبر سیاری، معاون وزیر بهداشت گفت: 76 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماریهای غیرواگیر است. سکته قلبی در سال 90 بالغ بر 93 هزار مرگ، سکته مغزی 43 هزار مرگ و سرطان 30 هزار مرگ برجای گذاشتند.
وی اظهار کرد: دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی، سرطانها و سکتهها بیماریهایی هستند که میتوان از آنها پیشگیری کرد و تغذیه سالم سرطانها، دیابت را کاهش میدهد.
وی افزود: 8 عامل خطر داریم که 4 عامل بیولوژیک هستند مثل قند، چربی و فشار خون بالا و چاقی و 4 عامل نیز رفتاری هستند شامل تغذیه ناسالم، کم تحرکی و مصرف دخانیات و الکل که باید تحت کنترل قرار گیرند.
معاون بهداشت گفت: در اطلاع رسانی بسیج ملی تغذیه سالم رسانهها، شهرداریها، آموزش و پرورش، دانشگاهها و همه سهیم هستند.
سیاری افزود: در دهه 60 تصمیم گرفتیم نمک را صنعتی و ید دار کنیم و سالها طول کشید تا نتیجهاش حاصل شد. اکنون نیز برای کنترل بیماریهای غیرواگیر باید سیستم درست میکردیم که انجام شد و باید سالها کار کنیم تا نتیجه بگیریم.
وی گفت: مصرف میوه و سبزیجات در سبد غذایی مردم ایران کم است که باید افزایش یابد و از آن طرف نمک، قند و چربی را باید کاهش دهیم.
سیاری ادامه داد: موظف هستیم تا سال 2025 از مرگ نابهنگام 30 تا 70 سالهها 25 درصد کم کنیم و این کار با کنترل بیماریهای غیرواگیر و تغذیه سالم حاصل میشود.
انتهای پیام/