دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1395 - 11:03
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی:

بی‌سوادی با بسیاری از آسیب‌های اجتماعی گره خورده است

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی عنوان کرد: ناتوانی‌های ناشی از بی‌سوادی فقط به ناتوانی در خواندن، نوشتن و حساب کردن ختم نمی‌شود و شمول وسیع‌تری از ابعاد سواد از جمله سواد اقتصادی، سیاسی و ... را در بر می‌گیرد.
کد خبر : 143928

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی باقرزاده در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کرمان با اشاره به اینکه دولت در اسفندماه سال 93 مصوبه‌ای داشته که در سال‌های بعد از انقلاب بی‌نظیر بوده است، تصریح کرد: این باور ایجاد شده که بی‌سوادی با بسیاری از آسیب‌های اجتماعی گره جدی خورده است و اگر این مساله حل نشود، سرمایه گذاری در مقابله با آسیب‌ها ارزش افزوده کمتری خواهد داشت.
وی بیان کرد: ناتوانی‌های ناشی از بی‌سوادی فقط به ناتوانی در خواندن، نوشتن و حساب کردن ختم نمی‌شود و شمول وسیع‌تری از ابعاد سواد از جمله سواد اقتصادی، سیاسی و ... را در بر می‌گیرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ریشه کنی بی‌سوادی مختص آموزش و پرورش نیست، اظهار کرد: آثار بی‌سوادی متوجه همه است و امروز سوادآموزی هر قابلیت، توانایی و اطلاعاتی که برای تجربه زندگی بهتر به افراد کمک می‌کند،شامل می‌شود.
باقرزاده با اشاره به اینکه سه رویکرد در سوادآموزی در دستور کار است، گفت: در نخستین رویکرد باید تلاش ما ایجاد حداکثر انعطاف باشد و آموزش در زمان، مکان و محتوایی که فرد تمایل بیشتری دارد، صورت بگیرد و باید تمام محدودیت‌ها را در سوادآموزی کنار بگذاریم.
وی با بیان اینکه رویکرد دوم حداکثر مشارکت است، افزود: اگر می‌خواهیم مساله بی‌سوادی را که یک رنج و درد ملی است، حل کنیم باید همه برای حل این مشکل کنار هم قرار گرفته و کار کنیم که سوادآموزی کار سخت، تکنیکی و حساس است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی اظهار کرد: تاکید جامعه جهانی این است که دولت تقسیم کار کرده و مشارکت‌های بین بخشی صورت بگیرد.تاکنون 73 هزار فرصت شغلی با سیاست سوادآموزی برای تحصیلکرده‌های کشور ایجاد شده است، هرچند گلایه‌هایی در بحث استخدام و ... دارند.
باقرزاده با بیان اینکه حداکثر سودمندی، رویکرد سوم در نهضت سوادآموزی است، تصریح کرد: باید فرد از حضور در برنامه سوادآموزی احساس رضایت کرده و اینکه حس خودکارآمدی و اعتماد به نفس در او تقویت شود.
وی بیان کرد: شورای پشتیبانی سوادآموزی قصد دارد سوادآموزی در هر استان را از تدوین برنامه، پشتیبانی اجرا و پایش مدیریت کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ایران جزو کشورهایی است که بیشترین پذیرش اتباع را دارد که عمده آنها غیرقانونی هستند، افزود: در تمام دنیا سخت‌ترین مجازات را برای کسانی می‌دانند که غیرقانونی وارد آن کشور می‌شوند اما این تسامح درباره اتباع افغانی به خرج داده شده و از 3 میلیون نفر اتباع خارجی که در کشور وجود دارد، به طور متوسط 60 درصد آنها بی‌سواد هستند.
باقرزاده تصریح کرد: دولت تصویب کرد که سازمان، سوادآموزی اتباع را انجام دهد و تاکنون هر سال 25 هزار نفر را باسواد کردیم که سهم کمیساریای سازمان ملل کمتر از هفت درصد هزینه‌ای است که برای سوادآموزی اتباع می‌کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب