دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 آذر 1395 - 15:51
کارشناس تخصصی نمک سازمان غذا و دارو:

چرا باید نمک یددار مصرف کنیم

یک کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: نمک‌های غیر تصفیه موجب نارسایی‌های کلیوی، کبدی و گوارشی می‌شود.
کد خبر : 143778

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سولماز چوبکی، کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: نمک‌های غیر تصفیه مانند سنگ نمک، نمک‌های صنعتی و نمک دریا که در برخی از عطاری‌ها و یا فروشگاه‌های سطح شهر مشاهده می‌شود به دلیل داشتن ناخالصی‌های فراوان و زیانبار، برای سلامتی مردم مضر است.


وی افزود: بسیاری از این بیماری‌ها هزینه‌های درمانی فراوانی را به دنبال دارند و سلامت مردم را به مخاطره می‌اندازند. وجود ناخالصی‌ها در نمک ضمن داشتن ظاهری بد رنگ (خاکستری) و علاوه بر ایجاد عوارض نامطلوب باعث کاهش شوری نمک شده و در نتیجه افزایش مصرف نمک را به دنبال دارد.


وی افزود: یک روش ساده جهت تشخیص ناخالصی نمک، حل کردن یک قاشق غذاخوری نمک در یک لیوان آب است، در صورتی که نمک رسوب نکرد و آب نمک حاصل شفاف و بدون کدورت باشد، نمک مذکور فاقد ناخالصی است.


چوبکی ادامه داد: نمک‌های ید‌دار نباید به مدت طولانی در معرض نور خورشید و یا رطوبت قرار گیرند و بهتر است در ظروف در بسته و دور از نور و رطوبت نگهداری شود.


این کارشناس تخصصی نمک اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو در ادامه اظهار کرد: یکی از موارد مهم جهت خریداری نمک تصفیه شده خوراکی یددار، دقت به برچسب قید شده روی بسته بندی محصول است. افراد باید علاوه بر توجه به تاریخ تولید و انقضا، وجود پروانه ساخت معتبر از وزارت بهداشت، آدرس واحد تولیدی، سری ساخت، نام تجاری و لوگوی سازمان غذا و دارو به عبارت «نمک تصفیه شده خوراکی یددار» روی بسته دقت کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب