ارائه مقاله رئیس واحد شهرکرد در کنفرانس بینالمللی علوم، فناوری و پزشکی گیاهان دارویی تایلند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مقاله دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی در این کنفرانس با موضوع «فیتوشیمی و خصوصیات آنتیاکسیدانی اسانس گیاهان معطر و ادویهای جنوب غربی ایران» به صورت سخنرانی ارائه شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «در این مقاله خواص آنتیاکسیدانی 15 گونه گیاهان معطر و ادویهای انحصاری و بومی استان چهارمحال و بختیاری بیان شد.»
قاسمی افزود: «خصوصیات فیتوشیمیایی اسانس گیاهان مذکور که از مناطق مرتفع استان چهارمحال و بختیاری جمعآوری شده بودند، با استفاده از GC/MS و GC-FID مورد آنالیز قرار گرفته و مهمترین مواد موثره با ساختار شیمیایی آنها و خواص دارویی مورد بحث قرار گرفت.»
وی اظهار کرد: «رازیانه غشایی یا کوهی با نام محلی چو (چوک)، چویل، مرزه بختیاری، کلوس یا کرفس بختیاری، گل پربرفی یا کوهستانی، آویشن کرمانی، مرزه خوزستانی، پونه کوهی، کاکوتی ایرانی، کاکوتی، خوشاریزه معطر و خوشاریزه از گونههای مهم مورد مطالعه در این سخنرانی بود.»
رئیس واحد شهرکرد افزود: «در بین همه گونههای ادویهای و معطر مورد بررسی، گیاهان حاوی ترکیبات فنلی نظیر گونههای آویشن و مرزه، دارای بیشترین خاصیت آنتیاکسیدانی در مقایسه با آنتیاکسیدان سنتزی (BHI و BHT) بوده است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: «این کنفرانس به صورت بینالمللی برگزار شد و بیشتر شرکتکنندگان از کشورهای شرق آسیا بودند که در پایان مقالههای ارائه شده بهصورت سخنرانی در این کنفرانس، در مجله بینالمللی «دارو و داروسازی» با نمایه Scopus به چاپ خواهد رسید.»
انتهای پیام/