تولید داروی ضد باکتری گیاهی و طبیعی ویژه ماهیان سردابی در واحد شهرکرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مجری طرح داروی ضد باکتری گیاهی ویژه ماهیان سردابی (قزل آلا) گفت: غربالگری ۱۶ عصاره و اسانس گیاهان دارویی و معطر بومی چهارمحال و بختیاری بر کنترل باکتریهای استرپتوکوکوس، لاکتوکوس از عوامل عفونت زای دستگاه تنفسی ماهیان سردابی بررسی شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اظهار کرد: نتایج بررسیهای آزمایشگاهی نشان داد ترکیبی ازعصارههای سه گونه گیاهی مُورد / آویشن دنایی و مرزه بختیاری، خاصیت ضد باکتریایی قوی علیه این باکتریها دارند.
دکتر عبدالله قاسمی پیربلوطی گفت: پس از این مرحله تاثیر ضد میکروبی این عصارههای استخراجی در مزارع پرورش ماهی آلوده به باکتریهای عفونت زا بررسی و نتایج آن با اثر آنتی بیوتیک رایج شیمیایی به نام اریترومایسین مقایسه شد.
وی افزود: آزمایشها نشان داد عصارههای گیاهان داروئی بررسی شده باعث درمان ۹۰ درصد ماهیان سردابی دچار عفونت دستگاه تنفسی شده است در حالی که اریترومایسین فقط ۵۰درصد ماهیها را از عفونتشان نجات داده است. دسترسی آسان به مواد اولیه / هزینه کم تولید/اثر بخشی قویتر از مزایای ساخت آنتی بیوتیکهای گیاهی به جای نوع شیمیایی آن به ویژه اریترومایسین است.
رئیس دانشگاه آزاد شهرکرد اظهار کرد: این داروی طبیعی علاوه بر خاصیت ضد میکروبی، تقویت کننده دستگاه ایمنی و بهبود دهنده کیفیت بافتهای بدن ماهیان سردابی (قزل آلا) از نظر جنبههای تغذیهای و خوراکی میشود.
نتایج این تحقیق در مجلات علمی کشور آلمان و همچنین کنگره گیاهان دارویی در نیویورک آمریکا (۲۰۱۳) ارائه شد.
انتهای پیام/