بیشترین قند مصرفی ایرانیان از نوشابهگازدار است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر علی اکبر سیاری در نشست خبری به مناسبت اجرای برنامه کشوری بسیج ملی کاهش مصرف قند، نمک و چربی، گفت: یکی از اصلیترین عوامل شیوع بیماریها تغذیه ناسالم و رفتار تغذیهای نامناسب است.
وی افزود: مردم ایران روزانه 10 تا 12 گرم نمک مصرف میکنند که این رقم باید 5 گرم برای افراد زیر 50 سال و 3 گرم برای افراد بالای 50 سال در روز باشد.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه سرانه مصرف نان ایرانیان 310 گرم است، ادامه داد: 5 الی 6 گرم نمک مردم از طریق مصرف نان تامین میشود.
وی بیان کرد: نمک زیاد موجب افزایش فشارخون میشود که این بیماری سالانه 25 میلیون نفر در جهان را میکشد. 83 هزار مرگ سالانه در ایران مرتبط با فشار خون است و 10 میلیون ایرانی فشارخون دارند.
دکتر سیاری گفت: مصرف بیش از حد نمک همچنین موجب بیماریهایی همچون پوکی استخوان و سرطانها میشود.
وی در خصوص مصرف روغن در ایران نیز گفت: سرانه مصرف روغن در کشور 46 گرم است که باید 35 گرم باشد. برخی روغنها مثل روغن جامد اسید چرب ترانس زیادی دارد همچنین برخی روغنها اسید چرب اشباع دارند که در عروق رسوب کرده و موجب بیماریهای قلبی میشود.
معاون وزیر بهداشت افزود: باید اسید چرب ترانس را صفر کنیم و اسید چرب اشباع را تا میتوانیم کم کنیم. این اسیدهای چرب موجب چاقی، سرطانها و سکتهها میشود.
وی در خصوص مصرف قند یادآور شد: مصرف سرانه قند 66 گرم است و در ایران ثابت شده که بیشترین میزان قند ناشی از مصرف نوشابههای گازدار است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر کسی روزانه 300 میلی گرم نوشابه بخورد در عرض یکسال 7 کیلو اضافه وزن پیدا میکند. در ایران طی 10 سال، اضافه وزن کودکان 2 برابر شده است.
وی بیان کرد: 50 درصد افراد 15 تا 64 سال دچار اضافه وزن هستند و علل آن تغذیه ناسالم، کم تحرکی و عوامل ژنتیکی است.
دکتر سیاری افزود: افراد باید روزانه حداکثر 25 گرم شکر مصرف کنند ولی تنها یک آبمیوه صنعتی 25 گرم شکر دارد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اهمیت مصرف میوه و سبزی را مورد اشاره قرار داد و گفت: میوه از سرطان، کلسترول بالا جلوگیری میکند و در تنظیم وزن بدن نقش دارد.
انتهای پیام/