منتجبنیا: مصاحبههای برخی مسئولان برای من شرمآور است/ همه به یاد دارند که در دولت قبل آن قوه علیه قوه دیگر در دادگاه شکایت میکرد
حجتالاسلام رسول منتجبنیا قائممقام حزب اعتماد ملی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، اظهار کرد: قانون اساسی ساختار نظام را به گونهای تعریف کرده است که سه قوه در عین حالی که جدا از یکدیگر هستند باید با همدیگر همکاری نیز داشته باشند. به عبارتی نه دخالتی در کار یکدیگر انجام دهند و نه باهم درگیر و از یکدیگر جدا باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه به نقش رهبر معظم انقلاب در تنظیم قوا اشاره کرد و افزود: یکی از وظایف مندرج در قانون اساسی برای رهبری؛ ایجاد هماهنگی بین قوای سهگانه آن هم در موارد اختلاف با یکدیگر است. بنابراین اگر هر کدام از قوای سهگانه به وظایف قانونی خود عمل کنند شاهد اختلاف، درگیری و دعوا نخواهیم بود.
وی ادامه داد: مجلس دارای یکسری وظایف است که در قانون اساسی و نیز در آییننامه داخلی مجلس برای نمایندگان و کلیت خانه ملت به تصویب رسیدهاند و کسی نمیتواند چنین وظایف و اختیاراتی را از مجلس شورای اسلامی و نمایندگان آن بگیرد. وظایف و اختیارات قوای مجریه و قضائیه نیز مشخص است و هیچکس نمیتواند در کلیت و قوانین مربوط به وظایف نمایندگان مجلس، قوای قضائیه و مجریه خللی ایجاد کرده یا دخالتی کند.
منتجبنیا، به نقش ویژه رئیسجمهوری در قانون اساسی اشاره کرد و گفت: طبق قانون اساسی هرکسی که در مقام ریاست جمهوری قرار میگیرد؛ رئیس هیأت وزراست و مسئولیت اجرای قانون اساسی را نیز برعهده دارد. یعنی مردم چنین اختیاری را مستقیماً به رئیسجمهوری واگذار کردهاند تا به نیابت از مردم، قانون اساسی را که میثاق ملی است به اجرا درآورد.
نظام جمهوری اسلامی ارث و میراث کسی نیست
قائممقام حزب اعتمادملی تصریح کرد: با توجه به مواردی که پیشتر به آنها اشاره کردم باید بگویم که اگر رئیسجمهوری متوجه نقض یا تعرض به قانون اساسی شد «حق بیان اخطار و تذکر» را دارد تا از این طریق مانع از انحراف قانون اساسی شود.
وی یادآور شد: ما در دوران اصلاحات شاهد چنین مسألهای بودیم که سیدمحمد خاتمی رئیسجمهوری گروهی را برای صیانت از قانون اساسی تشکیل داد تا به عدول و عبور کنندگان از این قانون و خاطیان امر، اخطار و تذکر بدهد؛ ضمن اینکه چنین اختیاری را قانون اساسی به رئیسجمهوری داده است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با تأکید بر اینکه «قوای سهگانه باید حرمت و حیثیت نظام را حفظ کنند»، افزود: اختلاف دستگاه قضا با قوه مجریه در دولت قبلی بر هیچکس پوشیده نیست و همه به یاد دارند که آن قوه علیه قوه دیگر در دادگاه شکایت میکرد.
منتجبنیا تأکید کرد: رؤسای قوای سهگانه، مسئولان، قضات و مقامات کشوری و لشکری باید توجه داشته باشند که نظام جمهوری اسلامی؛ ارث و میراث کسی نیست و تعلق به هیچ فردی جز ملت ندارد.
وی در این باره اضافه کرد: مردم شاید ابزاری برای بیان اعتراض نداشته باشند یا اگر هم چنین ابزاری در اختیار ملت باشد کسی اجازه اعتراض به مردم را ندهد تا صدای خودشان را به گوش مسئولان برسانند، اما این اعتراض و سؤال در دل مردم همچنان باقی میماند که چگونه «یک قاضی» به خودش اختیار برخورد با مجلس را میدهد یا برعکس.
قائممقام حزب اعتماد ملی ادامه داد: قوای سهگانه تازه که شکل نگرفتهاند. این کشور رؤسای جمهور بسیاری بهخود دیده است، همچنین رؤسای مجلس بسیار. دستگاه قضا هم تازه شکل نگرفته و بعد از انقلاب بزرگانی همچون آیات بهشتی و موسویاردبیلی در دستگاه قضایی حضور داشتند و دلشان برای مردم و انقلاب میسوخت.
این فعال سیاسی اصلاحطلب عنوان کرد: مشکل ما در قوا نیست، بلکه در اشخاص و مسئولان است و بنده ساختار نظام را جدا از این آقایان میدانم.
منتجبنیا افزود: متأسفانه بعضی از آقایان چون در انقلاب نبودند یا نقشی در آن نداشتند؛ سفره آمادهای گسترده شد و برخی آقایان بر سر این سفره حاضر و بهترین بهرهها را از این سفره میبرند.
وی اظهار کرد: متأسفانه اینها در حال انحصارطلبی هستند و افرادی که ریشههای انقلاب بودند را متهم و کنار میگذارند. به نظر من، چنین موضوعاتی به خصلتهای شخصی افراد مربوط میشود که حد و اندازه این را ندارند تا در جایگاه مهمی قرار بگیرند.
منتجبنیا در پایان تصریح کرد: مصاحبههای برخی مسئولان برای من نگرانکننده و شرمآور است چون کار ما به جایی رسیده است که مسئول عالی رتبه چنان صحبت میکنند که انگار دعوای شخصی دارد.
انتهای پیام/