زعفران مرغوب را چگونه تشخیص دهیم؟
به گزارش گروه اجتماعی آنا، مینو حاجیان، کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار کرد: زعفران در معرض تقلبهای زیادی قرار میگیرد. این محصول از پرچم گلهای گیاه زعفران تهیه میشود که برای تقلب از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده و آن را با زعفران مخلوط میکنند و عدهای دیگر از ریشکهای اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگهای مصنوعی به رنگ زعفران در میآوردند.
وی ادامه داد: چنانچه زعفران پودر شده باشد اصالت آن تنها با دستگاههای آزمایشگاهی قابل تشخیص است. زعفران بهویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشهای نگهداری شود، زیرا در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته میشود و مرغوبیت آن از دست میرود.
حاجیان خاطرنشان کرد: مصرف کنندگان زعفران در زمان خرید باید به نوع بسته بندی و مشخصات درج شده روی بسته از جمله داشتن شماره پروانه ساخت و پروانه بهرهبرداری از سازمان غذا و دارو، تاریخ تولید،انقضا و آدرس کارخانه توجه کنند.
وی تصریح کرد: پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف از جمله به صورت دستفروشی در متروها با قیمتهای بسیار پایین به فروش میرسد فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب گذاری است و به هیچ عنوان مورد تایید وزارت بهداشت نیست.
انتهای پیام/