شبح شکست در ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ/ مجوز بازشماری آرا در دومین ایالت آمریکا صادر شد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از وبسایت گاردین، مارک گلداسمیت، قاضی دادگاه فدرال آمریکا روز گذشته دستور داد کار بازشماری آرا در ایالت میشیگان که دونالد ترامپ موفق شده بود در آن با 11 هزار رای برتری نسبت به هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات، به پیروزی برسد، آغاز شود.
پیشتر نیز ستاد انتخاباتی ایالت ویسکانسین درخواست جیل استین را برای بازشماری آرا پذیرفته بود. این ستاد انتخاباتی اعلام کرده بود هزینه بازشماری آرا باید از سوی استین تامین شود. تخمین زده میشود که کار بازشماری 3 میلیون رای به صندوق ریخته در این ایالت، 5 میلیون دلار هزینه داشته باشد. کمیپن انتخاباتی استین اعلام کرده که تاکنون 7 میلیون دلار برای این موضوع کمک مالی از حامیانش به دست آورده است.
جیل استین، سه هفته پیش گفته بود برای تضمین سلامتی نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تقاضا دارد که آرای انتخابات در سه ایالتی که ترامپ با فاصله نسبتا اندکی بر کلینتون پیروز شده است (ایالتهای ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا) بازشماری شوند.
ایالت ویسکانسین، نخستین ایالتی بود که این درخواست را پذیرفت. اما با رد درخواست استین از سوی ستاد انتخابات ایالت میشیگان، کمپین انتخاباتی استین به سراغ دادگاه فدرال آمریکا رفت و موفق به کسب مجوز بازشماری آرا شد. ستاد انتخاباتی در ایالت پنسیلوانیا، سومین ایالت مورد نظر استین نیز با این درخواست مقابله کرده است و به همین دلیل وکلای کمپین انتخاباتی این نامزد حزب سبز روز گذشته، لایحهای تقدیم دادگاه فدرال کردند تا مجوز بازشماری آرا را به دست آوردند.
دونالد ترامپ در واکنش به این تلاشها، استین را متهم به کلاهبرداری کرده و گفته بود که او تلاش میکند به بهانه بازشماری آرا، از حامیان مالیاش پول به جیب بزند.
در مقابل، استین گفته هدفش از بازشماری آرا ایجاد مانع بر سر ریاست جمهوری ترامپ نیست بلکه او میخواهد اعتماد مردم آمریکا را به نظام انتخاباتی درکشورشان جلب کند. او گفته است که اگر نتایج بازشماری، نتایج اولیه را تایید کند، همه تردیدها درباره سلامت آرای اعلام شده برطرف خواهد شد. در روز انتخابات، اخباری از ایجاد خلل در کار دستگاههای شمارش آرا در برخی از ایالتها به ویژه پنسیلوانیا منتشر شده بود.
استین خطاب به ترامپ گفته است: «چیزی وجود ندارد که او از آن هراس داشته باشد. اگر ترامپ به دموکراسی اعتقاد دارد، اگر او به درستی پیروزیش در انتخابات ایمان دارد، باید از مقابله با ما دست بکشد.»
ایالتهای میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا به ترتیب دارای 16، 10 و 20 الکترال کالج هستند و فقط در صورتی ترامپ از کاخ سفید دور خواهد شد که بازشماری آرا در هر سه ایالت به سود کلینتون باشد. موضوعی که تحلیلگران انتخاباتی بسیار آن را بعید دانستهاند به این دلیل که فاصله آرای نامزدهای جمهوریخواه و دموکرات در ایالت پنسیلوانیا 70 هزار رای است.
در حالی که هنوز شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر 2016 در آمریکا ادامه دارد، هیلاری کلینتون با 65 میلیون و 200 هزار رای در جایگاه اول قرار دارد. ترامپ تقریبا 2 و نیم میلیون رای کمتری از کلینتون به دست آورده است.
شکست کلینتون در ایالتهایی که سنتا آرای آنها به نامزد دموکرات یا جمهوریخواه مشخص نیست باعث ورود ترامپ به کاخ سفید شد. نیوهمپشایر، میشیگان، ویرجینیا، فلوریدا، پنسیلوانیا، ویسکانسین، اوهایو، کارولینای شمالی، آیوا، نوادا، کلرادو، یوتا و آریزونا 13 ایالتی هستند که چنین وضعیتی دارند. کلینتون فقط توانست در نیوهمپشایر، ویرجینیا، کلرادو و نوادا که الکترال کالجهای اندکی دارند به پیروزی برسد. سهم کلینتون از این ایالتها 32 الکترال کالج بود در حالی که ترامپ 146 الکترال کالج از 9 ایالت دیگر به دست آورد.
چند روز مانده به برگزاری انتخابات، اخباری از هک سیستم انتخاباتی آمریکا در برخی از ایالتها منتشر شده بود. جیل استین با استناد به مواردی از جمله این حملات هکری خواستار بازشماری آرا شده است. کمیپن هیلاری کلینتون بدون اشاره به این موارد اعلام کرده که در بازشماری انتخابات مشارکت خواهد داشت.
ترجمه هانا اسمخانی
انتهای پیام/