دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 ارديبهشت 1394 - 11:38
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

توضیحات عضو هیئت رئیسه مجلس درباره طرح «استانی شدن انتخابات مجلس»/ بررسی طرح از فردا آغاز می‌شود

عضو هیئت رئیسه مجلس، با بیان اینکه «استانی شدن انتخابات به معنای انتخاب نمایندگان تنها در سطح استان‌نیست»، گفت: با تصویب این طرح کسی نماینده شهر خواهد شد که از مجموع آرای استانی بیشترین رأی را کسب کرده است.
کد خبر : 13965

سیدشریف حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره تغییر دستور صحن علنی مجلس و موافقت نمایندگان با بررسی طرح استانی شدن انتخابات، گفت: بر اساس تبصره یک ماده 104 آیین‌نامه داخلی مجلس، حداقل 50 نفر از نمایندگان می‌توانند از رئیس جلسه مجلس تقاضای تغییر دستور کار مجلس را داشته باشند که گزارش چاپ شده کمیسیون خارج از نوبت در دستور کار جلسه علنی قرار گیرد.


وی ادامه داد: بر این اساس، 50 نماینده در نشست علنی امروز مجلس پیشنهاد تغییر دستور را مطرح کردند که این پیشنهاد با ۱۴۲ رأی موافق، ۶۸ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید و بر اساس این تبصره، رسیدگی به گزارش مورد تقاضا از همان جلسه یا جلسه بعد شروع می‌شود.


عضو هیئت رئیسه مجلس درباره هدف از بررسی این طرح اظهار کرد: استانی شدن انتخابات مجلس شرایط بهتری در جهت ارتقای کیفی مجلس ایجاد می‌کند و برخلاف ذهنیتی که در جامعه درباره این وجود دارد، استانی شدن انتخابات به معنای انتخاب نمایندگان تنها از سوی استان‌ها و نادیده گرفتن حق شهرهای کوچک نیست؛ بلکه این انتخابات با حفظ سهمیه حوزه‌های انتخابیه و با هدف پاسخگویی استانی نمایندگان برگزار می‌شود.


حسینی اضافه کرد: اجرای این طرح باعث خواهد شد افراد شاخص وارد مجلس شوند و سطح کیفی مجلس ارتقا یابد؛ شرایط خرید و فروش آرا که بعضا در برخی شهرهای کوچک انجام می‌شود به حداقل برسد، ضمن اینکه مردم شهرهای کوچک می‌توانند با تمام نمایندگان استان ارتباط داشته باشند و هر نماینده در قبال کل استان مسئولیت دارد.


نماینده اهواز در مجلس درباره شرایط ثبت‌نام کاندیداها در انتخابات استانی گفت: پس از تصویب این طرح و تأیید شورای نگهبان، انتخابات مجلس شورای اسلامی به این شکل خواهد بود که کسی که می‌خواهد نامزد نمایندگی مجلس در یک شهر شود، باید سه شرط کلی داشته باشد که این سه شرط شامل تولد در آن شهر، پنج سال سابقه سکونت در حوزه انتخابیه مورد نظر یا سابقه یک دوره نمایندگی آن شهر را داشته باشد تا بتواند برای انتخابات مجلس نام‌نویسی کند.


عضو هیئت رئیسه مجلس خاطرنشان کرد: انتخاب نماینده شهرهای کوچک در این طرح به این شکل است که فردی نماینده شهر خواهد شد که از بین همه نامزدهای حوزه انتخابیه، بیشترین رأی را در استان کسب کند.


به گزارش آنا، تغییر دستور صحن علنی مجلس شورای اسلامی و بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس، پیشنهادی بود که امروز با ۱۴۲ رأی موافق، ۶۸ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۷ نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب