دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 آذر 1395 - 16:43
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست:

برنامه عمل کنوانسیون بازل تدوین شد/ مرکز منطقه‌ای بازل در تهران از خطر انحلال نجات یافت

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برنامه عمل کنوانسیون های بازل، استکهلم و روتردام برای سال‌های 2016 تا 2019 تدوین شد.
کد خبر : 139128

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، سعید متصدی، معاون سازمان محیط‌ زیست با اعلام اینکه مرکز منطقه کنوانسیون بازل در تهران به دلیل غیرفعال بودن در معرض انحلال قرار گرفته بود، گفت: با فعالیت‌هایی که داشتیم، این مرکز از خطر انحلال نجات یافت.
متصدی در مراسم امضای سند چارچوبی توافقنامه و تمدید استقرار مرکز منطقه‌ای بازل در تهران بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه کنوانسیون بازل گفت: از سال ۲۰۰۴ مصوب شد که ایران یکی از کشورهایی باشد که مرکز منطقه‌ای کنوانسیون‌های بازل، استکهلم و رتردام را داراست که این مراکز عمدتاً فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و آموزشی در زمینه کنوانسیون‌های سه‌گانه مربوط به نقل و انتقال فرامرزی و دفن پسماندهای خطرناک را انجام می‌دهند.
وی افزود: در دنیا تنها ۶ مرکز منطقه‌ای کنوانسیون‌های بازل، استکهلم و رتردام وجود دارد که یکی از آنها در تهران افتتاح شد. در سال‌های گذشته متأسفانه این مرکز غیرفعال شده بود و حتی بحث تعطیل شدن و انحلال این مرکز مطرح شد و می‌خواستند این مرکز را از ایران بگیرند. هند و سریلانکا تقاضای میزبانی این مرکز را داشتند.
معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست ادامه داد: در دولت کنونی فعالیت‌های خوبی را در این مرکز داشتیم، سال ۲۰۱۵ اعضا را دعوت کردیم و یک کارگاه آموزشی برای اعضا گذاشتیم.
متصدی تصریح کرد: در این مرکز درباره پسماندهای خطرناک، مواد آلی پایدار، مواد شیمیایی و سموم فعالیت می‌شود و ایران، نپال، بنگلادش، پاکستان، مالدیو، بوتان و مجموعاً ۸ کشور در این مرکز عضو هستند.
وی تأکید کرد: با فعالیت‌های زیاد و مشارکت در کنفرانس‌های بین‌المللی مثل ژنو توانستیم این مرکز را از خطر انحلال خارج کنیم و با امضای سند امروز تضمین شد که برای پنج سال این مرکز را در ایران داشته باشیم.
معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست تصریح کرد: ایران به دلیل حمایت‌های دولت و وجود دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فراوان، یکی از کشورهای پیش‌رو در زمینه مدیریت پسماندهای شیمیایی و همکاری با کنوانسیون‌های بین‌المللی است و خوشبختانه به کنوانسیون جیوه نیز پیوسته است.
متصدی درباره این کنوانسیون توضیح داد: دفن غیرصحیح باتری در شهر میناماتای ژاپن منجر به نشت جیوه و بروز یک بیماری شد و کنوانسیونی به نام همین شهر شکل گرفت. از فعالیت‌های خوب ما در راستای این کنوانسیون، حذف جیوه از صنایع پتروشیمی است و توانستیم با حمایت برخی کشورها در برخی صنایع، جیوه را حذف کنیم؛ در این زمینه هم پیشگام هستیم.


به گزارش آنا،مراسم امضای سند چارچوبی توافقنامه و تمدید استقرار مرکز منطقه‌ای بازل در تهران (پسماندهای ویژه و خطرناک) روز شنبه 13 آذرماه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دبیرخانه کنوانسیون بازل در سازمان حفاظت محیط زیست و با حضور دبیرخانه این کنوانسیون و مسئولان سازمان محیط زیست به امضا رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب