جنگ قدرت در تیم ترامپ بر سر وزیر امور خارجه بعدی آمریکا
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا به نقل از وبسایت یو اس ای تودی، بیشتر اختلافها در تیم انتقال دونالد ترامپ بر سر میت رامنی، نامزد شکست خورده جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 آمریکا است.
رامنی در ایام کارزار انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 به تندی از ترامپ انتقاده کرده و گفته بود که تا جایی که خبر دارد ترامپ «یک احمق است و جز فریبکاری» چیز دیگری ندارد.
حالا گروهی از حامیان ترامپ که در تیم انتقالی او نفوذ زیادی دارند، تلاش میکنند تا رامنی را از فهرست افراد مورد نظر برای تصدی وزارت امور خارجه در دولت بعدی آمریکا اخراج کنند. آنها میکوشند به جای او، روی جیولیانی، شهردار سابق نیویورک را که از ابتدا حامی ترامپ بوده است، معرفی کنند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی نوشته است که جیولیانی 72 ساله که فاقد هرگونه سابقه و تجربهای در زمینه سیاست خارجی است آشکارا در حال تلاش و لابیگری برای در اختیار گرفتن پست وزارت امور خارجه است. او به مشاوران ترامپ گفته که مایل نیست هیچ سمت دیگری به جز وزارت امور خارجه را برعهده بگیرد.
جمهوری خواهان با سابقه اما تلاش دارند تا همچنان شانس رامنی را برای تصدی پست وزارت امور خارجه بالا نگهدارند. رامنی میتواند نگرانی جمهوری خواهان و شرکای خارجی آمریکا را درباره مواضع عجیب ترامپ در خصوص مسائل سیاست خارجی کاهش دهد. این در حالی است که جیولیانی احتمالا باعث افزایش این نگرانیها خواهد شد.
ترامپ و رامنی درباره برخی از مهمترین مسائل سیاست خارجی از جمله چگونگی رفتار با روسیه دچار اختلاف نظر هستند. در حالی که دونالد ترامپ، ولادمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه را تحسین کرده و متعهد شده روابط مشکلدار آمریکا با روسیه را ارتقا دهد، رامنی، روسیه را «دشمن ژئوپلتیک درجه 1 آمریکا» خوانده است.
کلاین کانوی، مشاور بسیار نزدیک به ترامپ روز جمعه (دیروز) نسبت به انتخاب میت رامنی، فرماندار سابق ماساچوست به عنوان وزیر امورخارجه هشدار داد. او در توییترش نوشت که پیام های زیادی درباره انتخاب احتمالی رامنی به عنوان وزیر امور خارجه در رسانههای مجازی منتشر شده که نسبت به این انتخاب هشدار دادهاند.
یکی دیگر از منتقدان رامنی، نیوت گنگریج، نماینده سابق مجلس نمایندگان آمریکا و از جمهوری خواهانی است که به عنوان نامزد تصدی پست وزیر امور خارجه در دولت ترامپ مطرح شده است. او در گفت و گویی با فاکس نیوز ضمن انتقاد از تفکرات رامنی گفت «من حداقل 20 نفر را میشناسم که ارتباط فکری نزدیکتری به نسبت رامنی با ترامپ در مسائل سیاست خارجی دارند.»
در گفت وگویی که گنگریج با فاکس نیوز انجام داد، مایک هاکابی، فرماندار پیشین آرکانزاس نیز حضور داشت. هاکابی در این گفتوگو اعلام کرد: «هنوز هیچ رضایتی از رامنی ندارم. او میتواند هر کاری برای بی اثر کردن سیاست های ترامپ انجام دهد.»
ترامپ تاکنون افرادی مسن که تفکراتی افراطی در خصوص پناهجویی، داعش و دیگر مسائل را نمایندگی میکنند، به کابینه خود وارد کرده است. این افراد شامل جف سشنز، مایکل فلین و استفان بان میشوند که به ترتیب به عنوان دادستان کل آمریکا، مشاور امنیت ملی و استراتژیست ارشد دولت برگزیده شدهاند.
البته او پس از انتخاب این افراد، با نامزدی دو زن از جمله فرماندار کارولینای جنوبی به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد سعی کرده تا دایره افراد حاضر در کابینهاش را گسترش دهد.
نیکی هالی، یکی از همین افراد است که پدر و مادرش، پناهجویانی از هند هستند. هالی عضو گروه محافظهکار تی پارتی است که هیچ تجربهای درباره سیاست خارجی ندارد. در همین حال، ترامپ بستی دوس، خانم میلیاردر آمریکایی را نیز به عنوان وزیر آموزش و پرورش خود برگزیده است. دوس به تفکراتی محافظه کارانه در زمینه نظام آموزشی در آمریکا شهرت دارد.
رئیسجمهوری منتخب آمریکا همچنین اعلام کرده که ژنرال بازنشسته نیروی دریایی یعنی جیمز متیس را به عنوان وزیر دفاع برمیگزیند. او نیز همانند دیگر منتخبان ترامپ از عقایدی رادیکال درباره مسائل سیاسی برخوداتر است.
بنابراین اگر قرار باشد ترامپ به سنت افرادی که تاکنون انتخاب کرده است، وفادار باشد، رامنی هیچ شانسی برای تصدی پست وزارت امور خارجه نخواهد داشت.
نرجمه هانا اسمخانی
انتهای پیام/