حفظ سلامتی پوست در سرما با تغذیه مناسب
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر محمد کاظمزاده سرمای فصل زمستان، تابش محدود نور خورشید و استفاده از وسایل گرمایشی در منزل را در آسیب پذیری پوست موثر دانست و گفت: با خوردن مواد غذایی سالم میتوان مانع از این آسیبها شد و در کمتر از ۳ هفته، تاثیر مثبت آن را روی پوست مشاهده کرد.
وی افزود: کاهش مصرف فست فودها، نمک و استفاده از لبنیات بسته بندی شده که در کارخانههای صنایع غذایی و تحت نظارت معاونتهای غذا و داروی کشور عمل میکنند میتواند به حفظ سلامت پوست کمک کند.
دکتر کاظمزاده برای انواع پوستها توصیههای غذایی را ضروری برشمرد که در زیر به بعضی از آنها اشاره میشود:
پوستهای خشک و مستعد به اگزما: برای حفظ رطوبت پوست، ماهیهای سرشار از اسید چرب مصرف کنید. این امر پوست صورت را از هوای سرد و خشکی محافظت میکند. ماهی سالمون و ماکارو نیز خاصیت ضدالتهابی دارد. اگر پوست شما مستعد به اگزماست، پیشنهاد میکنیم از این مواد غذایی استفاده کنید. برای به دست آوردن نتیجه مطلوب مصرف هفتهای سه بار ماهی توصیه میشود.
پوست کدر: ویتامین E مهم ترین ماده استفاده شده در ساخت کرم های پوست است ولی بهترین روش برای دریافت این ویتامین مصرف میوه و سبزی های زرد و نارنجی مانند هویج، انبه، فلفل دلمهای زرد و نارنجی است. این گروه مواد غذایی حاوی کاروتنوئید نوعی آنتی اکسیدان است که بدن آن را به ویتامین E تبدیل میکند و لایه زیر سطح پوست را تغذیه میکند. برای به دست آوردن نتیجه بهتر، روزی ۲ وعده از این مواد غذایی مصرف کنید.
میوههای توتی مانند قره قاط، انگور سیاه و... نوعی رنگدانه دارد که فیبرهای کلاژن پوست را تقویت، محکم، سالم و شاداب تر می کند. علاوه بر آن، با سرد شدن هوا از آن جا که کمتر در معرض نور خورشید قرار میگیریم، بدن ویتامین D کمتری دریافت میکند که این امر به شکل خستگی در صورت نمایان میشود. از آن جا که تنها ۱۰درصد ویتامین D مورد نیاز بدن از طریق مصرف مواد غذایی تامین میشود، روغن ماهی عالیترین منبع ویتامین D است اما زرده تخم مرغ و جگر نیز حاوی این ویتامین است.
پوست رنگ پریده و شکننده: برای از بین بردن این حالت، پوست به سلنیم موجود در گوشت بوقلمون، گوشت گاو، مرغ و تخم مرغ نیاز دارد.
پوست ترک خورده: برای از بین بردن خشکی پوست مصرف ویتامینهای B را بالا ببرید. ویتامین B، ماده مغذی پوست را تامین میکند. برنج سبوس دار، سبزیهای برگ سبز از جمله کلم بروکلی و برگ چغندر را که سرشار از ویتامینهای B است به طور روزانه مصرف کنید.
انتهای پیام/