دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1395 - 10:20

5 رهبری که از ریاست‌جمهوری ترامپ سود می‌برند

انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا بسیاری از کشورهای دنیا را دچار شوک و وحشت کرده است. آن‌ها نگران خطراتی هستند که سیاست‌های خارجی رئیس‌جمهوری جدید آمریکا ممکن است در جهان ایجاد کند. با وجود این، وب‌سایت آتلانتیک در گزارشی به رهبران برخی کشورها پرداخته که از ریاست جمهوری ترامپ سود خواهند برد.
کد خبر : 133289

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، دیپلمات‌های مختلفی از مکزیک گرفته تا کره جنوبی درباره ریاست جمهوری ترامپ اعلام «خطر» کرده‌اند. به هر حال، اکنون او رئیس‌جمهوری آمریکا است و البته همه رهبران سیاسی از این که او بحران یا جنگی جهانی به راه اندازد نگران نیستند. بنا به دلایل مختلف، احتمالا بسیاری از رهبران جهان با ترامپ همکاری خواهند کرد یا حتی از انتخاب او استقبال می‌کنند. به نظر می‌رسد که 5 رهبر جهان از انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا سود می‌برند.


نخست‌وزیر هند: ناراندرا مودی


هنوز چند مدتی از انتخاب مودی به عنوان نخست‌وزیر هند در سال 2014 نگذشته بود که ترامپ در سفرش به بمبئی درباره مودی گفت که او «کار اعجاب‌آوری برای ایجاد وحدت میان مردم انجام داده است» و پیش‌بینی کرد که «پول به سوی هند سرازیر خواهد شد.» ترامپ خود در هند کار تجاری انجام می‌دهد و می گوید که این کار را «عالی انجام می‌دهد.»


اگر این تعاریف و تمجیدها را کنار بگذاریم، مناسبات تجاری و عملگرایانه میان هند و آمریکا به سود ترامپِ بیزینسمن است. حتی نباید فراموش کرد که مواضع ضد مسلمانان ترامپ، مانع از انعقاد قراردادهای فروش سلاح با هند که مهمترین خریدار تسلیحات از بازار آمریکاست نخواهد بود. خود مودی متهم به تعصبات ضد اسلامی است.


همچنین مواضع سرسختانه ترامپ در مقابل چین، برای دهلی نو که رقیب پکن به شمار می‌آید بسیار مطلوب به حساب می‌آید. از سوی دیگر، دوری گزیدن از پاکستان، کشوری که اختلافات زیادی با هند دارد، از سوی ترامپ، می‌تواند موضوع مناسب دیگری برای دهلی نو باشد. کلینتون در دوران وزارت امور خارجه‌اش، دو برابر سفرهایش به هند، به پاکستان سفر کرده بود و تلاش بسیاری داشت که در دوران ریاست جمهوری اوباما، این کشور را در خط آمریکا نگهدارد. ترامپ در مقابل اعلام کرده که «پاکستان، به غیر از ایران، خطرناک‌ترین کشور در جهان است.»


رهبر کره شمالی: کیم جونگ اون


ترامپ، رهبر کره شمالی را فردی دیوانه خطاب کرده بود اما کیم جونگ اون اگر بتواند ورای این توهین‌ها را بنگرد مواضع مطلوب ترامپ را خواهد دید که بر مبنای آن، رئیس‌جمهوری جدید آمریکا تعهدات امنیتی کشورش در آسیا را مورد بازبینی قرار می‌دهد.


ترامپ بارها ژاپن را به دلیل سرقت موقعیت ایجاد شغل در آمریکا از آن جهت که واشنگتن سال‌های طولانی است، هزینه دفاع از امنیت ژاپن را با حفظ سربازانش در ژاپن پرداخت می‌کند، مورد سرزنش قرار داده است.


ترامپ گفته بود این نوع از رابطه میان آمریکا و ژاپن کاملا یک طرفه و به سود توکیو است. به گفته او «اگر آمریکا مورد حمله قرار گیرد، ژاپن نمی‌تواند از ما دفاع کند.»


کره جنوبی دیگر دشمن کره شمالی، از منظر ترامپ همچون ژاپن در حال مال مفت گرفتن از آمریکا است. ترامپ درباره کره جنوبی گفته است: «آن‌ها به خاطر (هزینه‌های) ما ثروتمند شده‌اند.» او گفته که سئول باید هزینه حضور نظامیان آمریکا در کره جنوبی را پرداخت کند. رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا در کارزار انتخاباتی‌اش افزوده بود که «ما در حال دفاع از کره جنوبی در برابر کره شمالی هستیم بی آن که چیزی در مقابل آن عایدمان شود.»


رئیس‌جمهوری مصر: عبدالفتاح السیسی


احتمالا بیشتر رهبران کشورهای اسلامی از ترامپ فاصله خواهند گرفت. اما در مورد سیسی، یک رهبر اقتدارگرای سکولار که پس از انقلاب مصر، کنترل نظامی بر این کشور را از آن خود کرد، شاید ترامپ شریک مطلوبی باشد. در حالی که کلینتون انتقادهای ملایمی از تصمیم باراک اوباما مبنی بر قطع حمایت از حسنی مبارک، رئیس‌جمهوری سابق مصر و متحد آمریکا داشت اما ترامپ به طور قاطعانه از رهبران اقتداگرا در مصر حمایت می‌کند.


ترامپ در سال 2012 در توییتش نوشته بود که «ما باید به جای آن که حسنی مبارک را مثل یک سگ دور بیاندازیم، از او حمایت می‌کردیم.» ترامپ پس از انقلاب‌های عربی به سرعت اعلام کرد که این انقلاب‌ها اشتباه هستند و اعتراض‌ها پس از بازگشت حکومت نظامی به مصر را «کودتا» نامید.


سیسی پس از حمله سنگین به رهبران و اعضای اخوان المسلمین که آن‌ها را از قدرت برکنار کرده بود، به شدت زیر انتقاد قرار داشت و دارد. حالا شاید موضع ترامپ مبنی بر مبارزه با «اسلام رادیکال» به کمک سیسی بیاید.


نخست‌وزیر اسرائیل: بنیامین نتانیاهو


مناقشات دولت نتانیاهو با اوباما بارها عمومی شده و به سیاست‌های هیلاری کلینتون به عنوان وزیر امور خارجه وقت اوباما نیز سرایت کرده بود. درست است که در ایام کارزار انتخاباتی، حمایت ترامپ از جامعه یهودی آمریکا مورد پرسش و تردید قرار گرفته بود اما این موضوع صرفا در ساختار سیاسی به شدت هوادار اسرائیل در آمریکا معنا داشت نه خارج از آن.


ترامپ در سال 2013 به وضوح از نتانیاهو حمایت کرد و او را «مردی فوق‌العاده، رهبری فوق‌العاده» نامید. نتانیاهو نیز اگرچه به صورت عمومی با اظهارنظر ضد اسلامی ترامپ مخالفت کرده بود اما حقیقت آن است که با لغو کردن برنامه دیدارش با او مخالف بود. بعدا خود ترامپ این سفر را لغو کرد.


توافق هسته‌ای با ایران، می‌تواند موجب همگرایی بیشتر ترامپ با نتانیاهو باشد. ترامپ با این توافق مخالفت کرده و نتانیاهو نیز آن را «اشتباه تاریخی» نامیده است. کلینتون اما حامی این توافق بود. اگر بخواهیم به این سوال جواب بدهیم که آیا نتانیاهو می‌تواند روابط خوبی با ترامپ داشته باشد؟ ساده‌ترین پاسخ این است که این رابطه هرگز خرابتر از رابطه با اوباما نخواهد بود.


رئیس‌جمهوری اکواردو: رافائل کورئا


در وهله نخست به نظر می‌رسد که یک رهبر چپ‌گرا با یک تاجر به شدت راست‌گرا که حالا رئیس‌جمهوری شده است، رابطه خوبی نداشته باشند. کورئا، هفته گذشته گفته بود که ترامپ ممکن است آتش ایدئولوژیک در منطقه را مجددا روشن کند اما افزوده بود که این موضوع «به تقویت تلاش‌های ترقی‌خواهانه (به قصد مقابله با آمریکا) در اکوادور منجر می‌شود. بنابراین پیروزی ترامپ سودمندتر است.»


برای آن که عادلانه نوشته باشیم باید یادآور شد که کورئا همچنین گفته بود که قطعا پیروزی کلینتون برای صلح جهانی مفیدتر است اما دولت او باعث خواهد شد که رهبران آمریکا و اکوادور به دلیل سیاست مبارزه با مواد مخدر در دو طرف متضاد قرار گیرند. خیلی سخت است که در میان مواضع ترامپ، موضع مشابه کلینتون درباره مبارزه با مواد مخدر وارداتی در آمریکا را ببینیم؛ او حتی به ظور ضمنی گفته بود که ممکن است سیاست قدیم آمریکا در مبارزه با مواد مخدر وارداتی از کشورهای آمریکای لاتین – که بخشی از اقتصاد ملی اکواردور برمبنای آن قرار دارد- کنار گذاشته شود.


ترجمه هانا اسمخانی


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب