سفر مطهری به عراق و دیدار با آیت الله سیستانی
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، آنطور که علی مطهری در صفحه اینستگرام خود بیان کرده است، وی در روزهای 13 و 14 آبان سفر دو روزه ای به نجف و کربلا داشته است.
گزارش نائب رئیس مجلس شورای اسلامی بدین شرح است:
«زیارت مرقد امام علی علیه السلام و امام حسین علیه السلام و حضرت ابوالفضل علیه السلام و سایر اولیاء خدا در نجف و کربلا و کوفه بازدیدی از برخی موکبها در مسیر نجف به کربلا که در تسهیل راهپیمایی زائران اربعین نقش ویژه ای ایفا می کنند داشتم.
مطهری ادامه داد: ایرانی ها هم کم کم به برپاکردن موکب پرداخته اند و این قابل تحسین است. برخی زائران گله هایی از تشریفات ورود به عراق داشتند از قبیل افزایش عوارض خروج، که اینها را به اطلاع رئیس سازمان حج و زیارت رساندم.
همچنین ملاقاتی با آیت الهت سیستانی داشتم که بسیار مغتنم بود. احساس کردم وی اطلاعات خوبی از مسائل ایران و دنیای اسلام دارند. همین طور نگاه حکیمانه ای به جایگاه مرجعیت شیعه دارند. فرمودند (به این مضمون): گاهی از ما می خواهند که در یک مسئله اختلافی وارد شویم، در حالی که ممکن است با ورود در آن مسئله، تأثیرگذاری ما در یک مسئله اساسی که ورود مرجعیت لازم است دچار کاستی شود.
از فتوای خودشان برای جهاد با داعش زمانی که در آستانه فتح بغداد و کربلا و نجف قرار داشت و مردم عراق به آن فتوا لبیک گفتند راضی به نظر می رسیدند. اظهار علاقه زیادی به شهید مطهری کردند و گفتند من دوسال و نیم در قم تحصیل کردم و زمانی که به قم رفتم آقای مطهری سال های آخر اقامت خود در قم را می گذراند و امام خمینی (ره) به حجره وی می آمد و من هم گاهی حضور پیدا می کردم. همین طور از سفر شهیدمطهری در سال 1355 به نجف برای دیدار با امام خمینی (ره) خاطره ای را نقل کردند.
از نظریه شهید مطهری درباره مشکل عوام زدگی روحانیت شیعه سخن گفتند و فرمودند امروز هم این مسئله وجود دارد. از کراماتی که عده ای برای برخی علماء قائل شده اند و کتاب هایی در این باره می نویسند راضی نبودند و معتقد بودند که بسیاری از اینها واقعیت ندارد. می فرمودند در همه جوامع بشری اکثر مردم در سیاست عوام هستند. ظاهرا به انتخابات آمریکا هم مثال زدند.
فرمودند به افرادی که نزد من می آیند و می خواهند خواب تعریف کنند یا درباره ملاقات با امام زمان سخن بگویند، می گویم این حرفها را بروید به دیگران بگویید.
درباره علت رشد داعش در عراق و تصرف موصل سؤال کردم، فرمودند علت اصلی این بود که آنها مسئله خلافت را که از اصول اولیه اهل سنت و مانند مسئله امامت نزد شیعه است مطرح کردند و هیچ سنی با اصل آن مخالفت نمی کند و البته رفتار داعش به گونه ای بوده است که خیلی از مسائل برای اهل سنت هم روشن شده است.
نکته ای که در مذاکره با فرزند وی دریافت کردم این بود که آیت الله سیستانی مصر است که از دولت عراق هیچ کمک مالی دریافت نکند و معتقد است که حوزه های علمیه و روحانیت شیعه باید استقلال خود را از دولتها حفظ کنند تا قدرت مردمی اش محفوظ بماند، همان نظریه ای که شهید مطهری به شدت بر آن تاکید داشت و متأسفانه امروز حوزه های علمیه ما آن را رعایت نمی کنند و ردیف های بودجه برای حوزه های علمیه در بودجه سالانه کشور وجود دارد.
هرچند این بودجه ها برای عمران و ساخت و ساز و نگهداری حوزه ها است نه برای شهریه طلاب، ولی همین هم تا حد زیادی حوزه ها را وابسته به دولت کرده و از حریت و آزادگی و نظارت آنها بر حکومت کاسته است.
فرزند وی می فرمود نه تنها ما کمکی از دولت عراق دریافت نمی کنیم بلکه گاهی دولت عراق از ما درخواست کمک مالی می کند.
به هر حال آیت الله سیستانی را فردی مهذب و مجسمه تقوا و دقیق و حکیم و زیرک یافتم که شرایط عراق و شرایط ایران و به طور کلی شرایط دنیای اسلام و جهان را خوب می فهمد و حکیمانه و خالصاً لِوَجهِ الله تصمیم می گیرد. آخرین سخن وی هم این بود که به محرومان کشور خصوصاً مرزنشینان و به ویژه در سیستان و بلوچستان رسیدگی نمایید و فرمودند به نمایندگانم در ایران اجازه استفاده از وجوهات در این مناطق را داده ام.»
انتهای پیام/