بوتولیسم از کشنده ترین انواع مسمومیت های غذایی است
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر مجید حنیفه در چهارمین روز از هفته پیشگیری از مسمومیتها با عنوان پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی و گیاهان سمی گفت: باکتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیر مجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی محسوب میشود.
وی افزود: مسمومیت با مواد غدایی میتواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآوردههای غذایی، تهیه و نگهداری آنها ایجاد شود.
حنیفه بوتولیسم را از کشندهترین انواع مسمومیتهای غذایی برشمرد و گفت: بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، کنسرو ذرت، کنسرو لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شدهاند ایجاد میشود.
وی اظهار کرد: علایم و نشانههای بوتولیسم به صورت تاخیری (۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده به باکتری) و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست ظاهر میشود.
کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو، اسهال را از شایعترین نشانه در بسیاری از مسمومیتهای غذایی بیان کرد و افزود: از مصرف کنسروهایی که در قوطی آنها آثار نشت، برآمدگی و فرو رفتگی و زنگ زدگی مشاهده میشود خودداری کنید.
وی مسمومیت با گیاهان را یکی از شایعترین علل بروز مسمومیتهای اتفاقی در کودکان در جهان عنوان کرد و گفت: در منزل خود از نگهداری گیاهان تزئینی که دارای میوهها و ظاهر جذاب برای کودکان است خودداری کنید، کنجکاوی ذاتی کودکان زیر ۵ سال و وجود جذابیت در شکل و رنگ بخشهای مختلف یک گیاه سمی منجر به بلعیده شدن آن توسط کودک میشود.
حنیفه افزود: در صورت بلعیدن قسمتهای مختلف یک گیاه مانند میوه، دانه و برگ آن توسط کودکان حتما با مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم با شماره ۱۴۹۰و۱۹۰ تماس بگیرید.
انتهای پیام/