دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آبان 1395 - 09:54
کار‌شناس بهداشت شبکه بهداشت و درمان:

سیگار، فشار خون و بی‌تحرکی عوامل خطر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی محسوب می‌شوند

کار‌شناس بهداشت شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با برشمردن عوامل خطر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی، گفت: «سیگار، فشار خون، رژیم غذای نامناسب و بی‌تحرکی عوامل خطر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی محسوب می‌شوند.»
کد خبر : 128645

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، حسین تنها در کارگاه آموزشی عوامل بیماری‌های قلبی عروقی در واحد دشتستان (برازجان) که به همت کانون آسیب‌های اجتماعی حوزه دانشجویی و فرهنگی واحد دشتستان (برازجان) و همکاری شبکه بهداشت و درمان شهرستان، با برشمردن عوامل خطر ایجاد بیماری‌های قلبی عروقی، گفت: «یکی از این عوامل ایجاد خطر، استعمال دخانیات است و اغلب افراد تصور می‌کنند، مصرف دخانیات فقط کشیدن سیگار است، در حالی که هر ماده یا فراورده‌ای که تمام یا بخشی از ماده تشکیل دهنده آن گیاه توتون و یا تنباکو باشد جزء دخانیات محسوب می‌شود و خطرات مصرف سیگار را دارد»


تنها اضافه کرد: «عبارت فریبنده‌ای مانند سیگار لایت یا سبک، توتون میوه‌ای و یا قلیان میوه‌ای مضرات مواد دخانی را کاهش نمی‌دهد بلکه حتی فرد را تشویق به مصرف بیشتر، بدون توجه به اثرات مضر آن می‌کند و در ‌‌نهایت منجر به صدمات بیشتر می‌شود.»


وی در مورد تفاوت‌های مصرف سیگار و قلیان نیز افزود: «۳/۱ میلیارد نفر از جمعیت جهان سیگاری هستند که این افراد ۷۰درصد بیشتر در معرض خطر بیماری‌های قلبی عروقی‌اند. در مورد مصرف قلیان هم باید گفت که حجم دودی که از قلیان وارد بدن می‌شود ۱۰ تا ۲۰ برابر مصرف سیگار است و تقریبا یک قلیان معادل ۷۰نخ سیگار است و زندگی با یک فرد سیگاری معادل مصرف ۸۰ نخ سیگار در سال است.»


تنها یکی دیگر از عوامل خطر را بی‌تحرکی دانست و ادامه داد: «در کسانی که فعالیت فیزیکی ندارند احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی دوبرابر بیشتر است و بهترین نوع ورزش فعالیت متوسط به مدت ۱۵۰ تا ۳۰۰دقیقه در هفته است.»


وی رژیم غذایی نامناسب را یکی دیگر از عوامل خطر عنوان کرد و گفت: «مصرف چربی زیاد، کلسترول بالا و مصرف نمک و الکل از عوامل بالا برنده درصد ابتلا به بیماری‌هاست، به طوری که ۱۰درصد افزایش کلسترول خون خطر بیماری‌های قلبی عروقی را حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌دهد یا مثلا مصرف چربی‌های اشباع و ترانس، سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهند در صورتی که مصرف اسیدهای چرب غیراشباع خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد.»


کار‌شناس بهداشت شبکه بهداشت و درمان دشتستان، فشارخون را هم یکی از عوامل خطر دانست و اضافه کرد: «در افراد ۱۸سال و بالا‌تر، فشارخون طبیعی کمتر از ۱۲۰/۸۰ است و افزایش فشارخون احتمال سکته قلبی و مغزی را بشدت افزایش می‌دهد و بدلیل اینکه هیچگونه علائم ظاهری ندارد باید فقط با اندازه گیری متوجه آن شد که البته در مراکز بهداشتی و درمانی این کار به طور رایگان برای هم وطنان عزیز انجام می‌گیرد.»


تنها، بیماری فشار خون بالا را یکی از اختلالات شایع و مهم دانست که با افزایش سن، شیوع آن افزایش می‌یابد و اصطلاحا آن را «قاتل بی‌سر و صدا» می‌نامند و ادامه داد: «سن بالا، سابقه خانوادگی، اضافه وزن و چاقی، کم تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی کافی، رژیم غذایی نامناسب، استعمال دخانیات و استرس از عوامل بوجود آورنده فشارخون بالا هستند و برابر پیشگیری از خطر باید عوامل ذکر شده را مهم دانست و در زندگی روزمره رعایت کرد.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب