چگونه از مسمومیت غذایی در سفر جلوگیری کنیم؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، حسین عبدالعزیزی درباره راههای پیشگیری از مسمومیت غذایی گفت: غذاهای مسموم کننده ممکن است بو و یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند. با وجودی که بیشتر مسمومیتهای غذایی معمولا در مدت 24 ساعت برطرف میشود اما برخی از آنها مانند مسمومیت با غذای کنسروی میتواند کشنده باشد.
این کارشناس مواد غذایی تصریح کرد: در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده هنگام سفر میتوان با جوشاندن کنسرو به مدت 20 دقیقه از مسمومیت کشنده بوتولیسم پیشگیری کرد.
وی ادامه داد: هرگز غذاهای پخته شده را بیش از 2 ساعت در دمای محیط رها نکنید و برای دوباره گرم کردن غذاهای باقی مانده، آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید تا غذا بخار کند و همچنین غذاهای بیش از دو روز باقی مانده را مصرف نکنید.
این کارشناس موادغذایی تصریح کرد: همیشه پیش از آماده کردن یا خوردن غذا، دستهایتان را با صابون بشویید چون نوعی اسهال میکروبی در طول سفر و به دلیل رعایت نکردن بهداشت، قابل انتقال است.
وی افزود: علائم و نشانههای برخی مسمومیتهای غذایی با تاخیر ظاهر میشود و ممکن است 12 تا 24 ساعت پس از مصرف غذای آلوده در فرد مسموم بروز کند.
عبدالعزیزی گفت: سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال شدید، کم شدن آب بدن و ضعف و سردرد از جمله علائم مسمومیت است.
وی ادامه داد: در هنگام سفر از حمل گوشت و تخم مرغ خام و فرآوردههای لبنی با ماندگاری کوتاه مدت خودداری شود چون به سرعت دچار فساد میشود.
این کارشناس مواد غذایی خاطرنشان کرد: اگر ماده غذایی دارای ظاهر یا بوی ناخوشایندی باشد به هیچ عنوان آن را نچشید.
انتهای پیام/