دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 مهر 1395 - 14:00
در دومین اجلاس روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه

رئیس دانشگاه دولتی روسیه: نقش دانشگاه‌ها در جامعه، معیار مهم رده‌بندی آنهاست

دومین اجلاس روسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه صبح امروز با حضور دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در باغ نگارستان دانشگاه تهران برگزار شد.
کد خبر : 127385

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر ویکتور آنتونویچ سادونیچی رئیس دانشگاه ام گ او لامانوسوف روسیه در این نشست گفت: «ما درباره تاریخ دو کشور می‌نویسیم در زمینه‌های علوم آموزش که یکی از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری دو طرف است و در سال‌های آینده ارزش این نشست‌ها معلوم می‌شود.»


او پیام‌هایی از دستیار رئیس جمهوری روسیه و سفیر روسیه در ایران را قرائت کرد و گفت: «ابتکار چنین جلساتی در دست استادان ماست. مهم‌ترین رویداد روابط ما برگزاری اولین اجلاس دانشگاه‌های ایران و روسیه بود. در کنفرانس اول به این توافق رسیدیم که برای فارغ‌التحصیلان انجمن‌هایی تشکیل دهیم با دانشگاه شهید بهشتی برای راه‌اندازی مرکز رازی در روسیه و مرکز والاماسوف در تهران توافق کردیم.»


او افزود: «برنامه دیگر ما حضور دانشجویان هر دو کشور در کنفرانس‌های مشترک است. مرکز رازی در ماه ژانویه 2016 بازگشایی شد و مرکز والاماسوف روز گذشته در تهران افتتاح شد و مطمئنا این مراکز نقش خوبی در روابط دو کشور دارند.»


سادونیچی گفت: «پارک‌های علم و فناوری مورد تاکید روابط علمی ایران و روسیه است و سال گذشته اولین اجلاس را با حضور 150 رئیس پارک علم و فناوری در مسکو برگزار کردیم. مهم‌ترین کار روسای اتحادیه دانشگاه‌های روسیه پیدا کردن افرادی است که علاقه زیادی به حضور در المپیادها و کنفرانس‌ها دارند و در حال حاضر بر اساس آخرین آمار بیش از نیم میلیون دانش‌آموز روسی در المپیادهای مختلف شرکت می‌کنند.»


او ادامه داد: «سال گذشته ششمین ماهواره دانشگاه مسکو به فضا فرستاده شد و در حال حاضر اطلاعات مخابره می‌کند و برای همه دانشگاه‌ها قابل دسترسی است. میزگردهایی که امروز در این اجلاس تشکیل می‌شوند با توجه به نیازهای دانشگاه‌های روسیه طراحی شده است و در حال حاضر حداقل یک دانشگاه ایرانی با یک دانشگاه روسی دارای تفاهم‌نامه است.»


سادونیچی افزود: «از بین دانشگاه‌های ایران دانشگاه‌های اصفهان، تهران، صنعتی شریف و شهید بهشتی توان بالقوه‌ای به لحاظ علمی دارند که در حال حاضر فقط از 17 درصد این توان استفاده شده است. در حالی که دانشگاه‌های روسیه علاقه زیادی به تحقیقات داخل ایران دارند و بیشتر زمینه همکاری‌های ما در رشته‌های تاریخ، فرهنگ، شرق‌شناسی، زبان و علوم انسانی بوده است. به طوری که علوم انسانی 35 درصد همکاری دانشگاه‌های ایران و روسیه را به خود اختصاص داده است.»


رئیس دانشگاه ام گ او لامانوسوف روسی گفت: «دانشگاه‌ها نقش مهمی در تعیین منافع ملی بازی می‌کنند و در حال حاضر روند بسیار سریعی برای دستیابی به منابع انسانی حرفه‌ای وجود دارد. اما بزرگترین مشکل ما این است که چگونه می‌توان کیفیت آموزش را ارزیابی کرد و باید یک معیار بین‌المللی برای رده‌بندی جهانی دانشگاه‌ها بدست بیاوریم و من مطمئنم که با همکاری دانشگاه‌های ایران می‌توانیم بهترین مدل را پیدا کنیم. نقش دانشگاه‌ها در جامعه یکی از مهم‌ترین معیارهای رده‌بندی آنهاست.»


سادونیچی افزود: «از سال 2013 طرح دانشگاه برون مرزی در روسیه در حال اجراست که از طریق آن حدود 200 برنامه علمی پیگیری می‌شود.»


او جشنواره زبان فارسی در روسیه، جشنواره آنلاین دوستی و المپیاد بیولوژیک را از نمونه‌های موفق همکاری با دانشگاه‌های ایران عنوان کرد و گفت: «توسعه مراکز زبان روسی و فارسی، توسعه برنامه‌های انتقال دانشجو، طرح‌های مشترک، کنفرانس‌های مشترک، شرکت‌ دانشگاه‌های ایران در فهرست رده‌بندی دانشگاه‌های روسیه و برگزاری مسابقات ورزشی و دانشجویی می‌تواند نمونه همکاری‌های دو طرف در آینده باشد.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب